Egy kis flanc cukkiniből

cukkini_carpaccio

vega/ínyenc/cukkini

Ha nem idegenkedsz a nyers hústól, talán a nyers cukkini sem fog elriasztani: carpacciót – nem is akármilyet – cukkiniből is készíthetsz.

 

 

 

Hagyományosan a carpaccio hajszálvékonyra szeletelt, nyers hús (marha, borjú), esetleg tonhal, melyet előételnek szolgálnak fel olasz barátaink. Elég az alapokat megtartani, vagyis, hogy a felhasznált alapanyag nyers maradjon, és mennyei carpacciót kreálhatsz zöldségekből is.

Ez a cukkinicarpaccio impozáns előétel, egy többfogásos ebéden egyéb köretek mellett helyettesíthetsz vele salátát, vagy pár szelet pirítóssal könnyű vacsoraként is fogyasztható.

Hozzávalók 4 személyre előételnek (vagy 2-nek vacsorára)

1 nagyobb cukkini
1 citrom
2 ek olívaolaj
citrombors

1 marék mandula
parmezán sajt


A cukkinit mosd meg, és hosszában zöldséghámozóval vagy uborkaszeletelővel vágj belőle szeleteket. Ezeket rendezd el egy tálon.

A citrom héját reszeld le, szórd a cukkiniszeletekre, majd hintsd meg egy kevés (kb. ½ tk) citromborssal és ugyanennyi sóval.

1 ek frissen facsart citromlevet keverj el 2 ek olívaolajjal, és ezzel locsold meg a cukkinit. Hagyd állni legalább félórát. Fogyasztás előtt hintsd meg durvára aprított mandulával és zöldséghámozóval farigcsált parmezánszeletekkel.

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra