Szerencsére bodza lesz még akkor is, amikor már szabadföldi illatos epret árulnak a piacokon, ez a hab ugyanis friss eperrel a legjobb.
Hozzávalók:
10 bodzavirág
6 ek cukor
6 tojás sárgája
1 ek keményítő
1 rúd vanília kikapart magja
1 citrom héja
2+2 dl tejszín
A bodzavirágokat és a cukrot, a citrom vékonyan lehámozott héjával együtt tedd félre a 2 dl forró vízzel leöntve. Keverd meg, szűrd le, és főzz belőle szirupot.
2 dl tejszínben keverd el a tojások sárgáját, a keményítőt és a vaníliát. Lassú lángon, folyamatos kevergetés közben főzz belőle krémet. Hagyd kihűlni. Közben a maradék tejszínt verd fel habbá, és keverd a jéghidegre hűtött krémhez, add hozzá a szirupot ás lágyan forgasd össze. Rétegezd eperrel pohárba vagy desszertes tálkába.