Se fokhagyma, se hagyma nincs benne, bátran ki lehet nyitni azt a bizonyos dobozt, egyik kollégád se fog beájulni az asztal alá. Langyosan is finom, ha nincs lehetőséged bent megmelegíteni.
Hozzávalók:
30 dkg zellergumó (a salátához használt zeller másik fele)
30 dkg alma
2 dl joghurt
2 ek vaj
10 dkg fetasajt
csipetnyi szerecsendió, chili, bors
só ízlés szerint
A megpucolt és apró kockákra vágott zellert és almát tedd egy lábosba a vajjal együtt. Sózd meg, és kevergetve párold tíz percig, majd öntsd fel vízzel, és főzd addig amíg a zeller megpuhul.
Fűszerezd, és sózd utána ha szükséges, majd keverd hozzá a joghurtot, és pépesítsd botmixerrel.
Tálalásnál morzsolj a tetejére fetasajtot. A hagyományos zellerkrémleves is hasonlóan készül, de alma helyett krumplival, a joghurt helyett pedig tejszínnel vagy tejföllel.
• Zellersaláta
• Körte-vöröslencse-répa leves