Szokásos kalácstészta, lényege a hosszú kelesztés, és az alapos kidolgozás.
Négy egyforma szál tésztából fonjuk, először egymás alatt átbújtatva, majd keresztezve a szálakat. Fontos, hogy a tojásokat előre meg kell főzni, és úgy tenni a kalácsba.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd hagyjuk a duplájára kelni. Négy részre osztjuk, és megfonjuk a kalácsot. Beleillesztjük a tojásokat, és azok tetejére is teszünk egy kevés tésztát X alakban keresztezve. Újabb kelesztés után megkenjük a tetejét tojással és ötven perc alatt megsütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.
Hozzávalók:
50 dkg fehérliszt
3 ek cukor
1 nagy tojás + 1 a tetejét megkenni
1 nagy csipet só
7 g szárított élesztő
2 dl langyos víz
4 főtt tojás