A saját kalács mindig olcsóbb és szebb lesz

Olvasási idő kb. 2 perc

Az asztal dísze lehet ez a kalácskoszorú, benne a négy főtt tojással. Enyhén édes tészta, nagyon illik a sonkához, tormához, és a főtt tojáshoz. Videó!

Szokásos kalácstészta, lényege a hosszú kelesztés, és az alapos kidolgozás.

Négy egyforma szál tésztából fonjuk, először egymás alatt átbújtatva, majd keresztezve a szálakat. Fontos, hogy a tojásokat előre meg kell főzni, és úgy tenni a kalácsba.

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd hagyjuk a duplájára kelni. Négy részre osztjuk, és megfonjuk a kalácsot. Beleillesztjük a tojásokat, és azok tetejére is teszünk egy kevés tésztát X alakban keresztezve. Újabb kelesztés után megkenjük a tetejét tojással és ötven perc alatt megsütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.

Hozzávalók:

50 dkg fehérliszt

3 ek cukor

1 nagy tojás + 1 a tetejét megkenni

1 nagy csipet só

7 g szárított élesztő

2 dl langyos víz

4 főtt tojás

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek