Karácsonyi menü, ami elkápráztat: gasztrobloggereink főznek

Olvasási idő kb. 2 perc

A gesztenyével töltött pulyka, a töltött káposzta, a halászlé vagy a rántott ponty nagyon jó találmány, de mi most más menüre vágytunk. Elővettük a wokot, a fagyigépet, és lecsepegtettük a céklát. Készíts könnyen, stresszmentesen karácsonyi menüt velünk! Video.

Olyan menüt állítottunk össze, ami elkápráztatja vendégeinket, de nem láncol minket napokra a konyhába. Nincs benne semmi hagyományos, sőt kifejezetten szokatlan konyhai műveletek is bevetésre kerülnek, ettől az eredmény igazán nem mindennapi, izgalmas és ünnepi. Jó előre kigondoltuk, megterveztük és videóra vettük, most pedig bemutatjuk.

Karácsonyi menü

Cékla-paradicsom consommé leves

Tealevéllel füstölt kacsamell

Édeskömény-sárgarépa-mangó saláta

Aszaltszilva parfé

Aki ragaszkodik a hagyományos karácsonyi menühöz, ezt elkésztítheti karácsony másnapján vagy a két ünnep között a barátainak. Minden fogás kevesebb mint egy óra alatt összeáll és nem igényel semmilyen különleges konyhai ismeretet. A fagyigép az egyetlen ritkábban előforduló eszköz, de ez akár el is hagyható. Vállaljátok?

Első fogás: Cékla-paradicsom consommé leves

A következő részben a Tealevéllel füstölt kacsamell készítését mutatjuk be a Dívány Gasztrovideo sorozatunkban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek