Olyan menüt állítottunk össze, ami elkápráztatja vendégeinket, de nem láncol minket napokra a konyhába. Nincs benne semmi hagyományos, sőt kifejezetten szokatlan konyhai műveletek is bevetésre kerülnek, ettől az eredmény igazán nem mindennapi, izgalmas és ünnepi. Jó előre kigondoltuk, megterveztük és videóra vettük, most pedig bemutatjuk.
Karácsonyi menü
Cékla-paradicsom consommé leves
Tealevéllel füstölt kacsamell
Édeskömény-sárgarépa-mangó saláta
Aszaltszilva parfé
Aki ragaszkodik a hagyományos karácsonyi menühöz, ezt elkésztítheti karácsony másnapján vagy a két ünnep között a barátainak. Minden fogás kevesebb mint egy óra alatt összeáll és nem igényel semmilyen különleges konyhai ismeretet. A fagyigép az egyetlen ritkábban előforduló eszköz, de ez akár el is hagyható. Vállaljátok?
Első fogás: Cékla-paradicsom consommé leves
A következő részben a Tealevéllel füstölt kacsamell készítését mutatjuk be a Dívány Gasztrovideo sorozatunkban.