Szádba ugrik - Saltimbocca

Olvasási idő kb. 3 perc

Klasszikus olasz étel, jelentése: ugorj a számba! Készítik sertésszűzből, csirke- vagy pulykamellből, de a tradíció borjúhúst ír elő. Ez itt az eredeti római változat: borjúból, prosciuttoval, zsályával és Marsalával, vajon sütve. Évszaktól függően körítjük: tavasszal-nyáron salátával, zöldségekkel kínáljuk, télen burgonyapürével.

Hozzávalók 4 főre:

A borjúszűz szeleteket meghintjük az összemorzsolt zsályalevéllel és mindegyikükre egy prosciutto sonkát helyezünk. A szeleteket felgöngyöljük, megtűzzük és lisztbe hempergetjük. Egy nagyobb serpenyőben a 2 ek olajat és a 20 g vajat felmelegítjük és hat göngyöleget belehelyezünk.(Fontos, hogy közepes hőmérsékleten készítsük, ne hevítsük túl, mert akkor a vaj elég.)

A tekercseket néhány (kb. 5) percig sütjük, ekkor rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, a húsokat jól beleforgatjuk, és 4 cl Marsala, majd ugyanennyi konyak következik, végül az alaplé fele. 5 perc alatt összeforraljuk és kész is. A göngyölegeket fedhető tálra szedjük, a serpenyőből a mártást ráöntjük. A maradék hat tekercset ugyanígy elkészítjük. Akár olivás burgonyapürével is kínálhatjuk.

A NoSalty további ajánlatai

 Olivás_burgonyapüré
 Borjúszeletek_marsalában
 Calzone
 www.nosalty.hu
 Olivás_burgonyapüré  Borjúszeletek_marsalában  Calzone  További receptek >>
Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek