Hozzávalók
1 kg bodzabogyó
1,5 dl víz
1 kg zselírozó cukor 1:1 arányú
2 ek konzerv zöldbors
1 kk őrölt bors
1 kk őrölt fahéj
2 citrom leve
A bodzát alaposan megmossuk, és villa segítségével leszedegetjük a bogyót a száráról. Egy fazékba tesszük, leöntjük a vízzel és öt percig főzzük. Szűrőkanálba borítjuk, hagyjuk tejesen lecsepegni, néha megnyomkodjuk kanállal. Lemérjük, kb. 1 litert kell hogy kapjunk. Minden liternyi léhez egy kiló zselírozó cukrot számítunk. Belenyomjuk a citromok levét, hozzáadjuk a fűszereket, majd nagy lángon felforraljuk. Öt percig zubogva főzzük, majd sterilizált üvegekbe töltjük, rázárjuk a kupakokat, és öt percre fejjel lefelé fordítjuk.