Súlycsökkentés algával

fogyi_mÖt és fél millió túlsúlyos van hazánkban. Ha nem lettek volna a varázsszerek, ilyen-olyan teák, ez a szám mára a felére csökkent volna – mondta egy diéta specialista különös módon éppen egy új fogyasztószer bemutatóján. A túlsúlyosok arányában mindenképp Amerikához közelítünk. Egy biotechnológiai felfedezésnek köszönhetően most éhezés nélkül dobhatjuk le magunkról a felesleget, azt ígérik.

 

Minden évben kikiáltanak egy-egy új terméket forradalmian új készítménynek, így került sor a 2010-es év fogyifavoritjának bemutatójára a Gerbeaud Cukrászdában. Az esemény moderátora, Farkasházi Réka elárulta, hogy nem véletlenül egy „bűnre csábító helyszínt" választottak, hiszen nem a koplalás mellett kardoskodnak, inkább az egészséges tápanyag-egyensúlyt kívánják propagálni. A tájékoztatón megjelentekből talán három főt érinthetett a túlsúlyprobléma, ami elég szép arány, ha véletlenszerű kiválasztásban gondolkodunk. Tehát, az idei versenyzőnk neve: CM3...

 

01

 

Az elhízások zöme lelki eredetű

Handl Attila, a forgalmazó ügyvezetője elmondta, hogy egy új biotechnológiai felfedezésről van szó, és szívügyének tekinti a fogyást – ha bárkinek segít a készítmény, azt személyes sikernek fogja elkönyvelni. Ezután átadta a szót Hágen Tamara cégmenedzsernek, akitől megtudtuk, hogy az elhízás leggyakoribb oka a zsíros, kalóriadús ételek rendszertelen bevitele, ráadásul itt van a kiváló magyar konyhánk, ami nem kifejezetten wellness-kompatibilis.

Az elhízások zöme lelki eredetű, ide tartozik a stressz és unalom elleni evés, valamint az, hogy megpróbálunk megfelelni egy ideálnak. A nők az életük során rengeteg időt töltenek azzal, hogy diétákon kísérleteznek, és ha a súly átlép egy szintet, előkerülnek a népi gyógymódok, úgymint a káposztaleves és a különböző diéták, melyek vakvágánynak tekinthetők, hiszen a leadott súly a kúra végén kamatostul ugrik vissza. Sanyargatjuk magunkat, mert a drasztikus diéták anyagcserezavarhoz fognak vezetni. Hiába mondják, hogy együnk kevesebbet, a szervezet megköveteli a magáét, de az is tény, hogy attól hízunk, amit megeszünk. A helyes arány megtalálása nem könnyű, és személyenként változó.

02

 

Intelligens bélalga vény nélkül

A most bemutatott készítményről azt ígérik, természetes alapanyagokból előállított testsúlycsökkentő készítmény, mely telítettséget és jóllakottság érzetet kelt. Hatékonyan csökkenthető vele a szervezetbe bevitt tápanyag mennyiség. Speciális összetevője egy komplex rost, amit az Atlanti-óceán sekélyes partvidékén található barnamoszatból állítanak elő szárító eljárással. Amint a komplex rost a gyomorba kerül, zselészerű anyaggá duzzad, ezáltal órákon át a jóllakottság érzetét kelti. Azt is hozzátették, hogy egy biotechnológiai felfedezésnek köszönhetően nem szívódik fel a szervezetben, így nincsenek általános mellékhatásai, hozzászokni lehetetlen.

A bemutatót kísérlet szakította meg: egy kapszulát feloldottak egy tál vízben, amelyik kisvártatva megduzzadt és átment csecsemőmedúzába, így láthattuk, mit csinálna bennünk. A gyomorban úszkálva ingerli a receptorokat, melytől teltségérzet alakul ki, és a marhapörkölt felét szépen visszapakoljuk a tálba. Ennyi lenne? Megtudtuk, hogy azért nevezik intelligens algának ezt a fajt, mert az emésztés megfelelő fázisaiban aktiválja magát. Evés előtt fél órával kell bevenni, hogy ez a folyamat a viszonylag üres és nedves gyomorban beinduljon.

Koós Réka szivacsban imitálja a túlsúlyt

Ekkor az esemény sztárvendégének kikiáltott Koós Réka előbújt a függöny mögül, legalább 40 kiló pluszt sejtető jelmezben. Elárulta, hogy nem érzi jól magát, habár ez csak szivacs, és nem zsír. Általában odafigyel, mit eszik, és mit ad enni a családjának, ő a kalóriabevitel felügyelésére és a sportra esküszik.

03

Dr. Tóth Tamás fogyókúra specialista életszerűen beszélt a hazai és nemzetközi kilókról: „nagyon sok túlsúlyos van, megoldás meg kevés. Öt és fél millió túlsúlyos van hazánkban. Ha nem lettek volna a varázsszerek ilyen-olyan teák és módszerek, ez a szám mára a felére csökkent volna. Ugyanis ha valaki fejest ugrik egy szabadon választott csodadiétába, utána első dolga lesz, hogy visszaszedje magára, amit leadott, plusz még néhány kilót. A tesztek során három pont szerint vizsgálták a készítményt: randomizáltan, placebóval és a kettős vak-elvvel. A randomizált azt jelenti, hogy véletlenszerűen kiválasztott alanyokkal indul a teszt. Hogy pontos eredményt kapjanak, valaki placebót kap. A kettős vak-elv egy szuper biztos megoldás, mert ebben az esetben sem az orvos, sem az alany nem tudja, milyen dózist használ."

2010-re a fejlett világ fele túlsúlyos

„A túlsúlyosok száma rohamosan nő szerte a világban. Becslések szerint 2010-re a fejlett világ lakosságának több mint fele túlsúlyossá válik, vagyis a XXI. század közegészségügyének egyik kulcskérdésévé vált az elhízás és az ehhez kapcsolódó egészségügyi kockázatok kezelése.
A fejlett országokban tömeges méreteket öltő jelenség mögött elsősorban a rendszertelen táplálkozás, a mozgáshiányos életmód, a magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerek rendszeres és mértéktelen fogyasztása húzódik. A tendencia Magyarországon is kimutatható, hiszen a statisztikai adatok szerint mára a magyar lakosság több mint 55%-a vált túlsúlyossá. Ezzel az arány az egyik legmagasabb Európában, és egyre inkább megközelítjük az Amerikai Egyesült Államokat, ahol a teljes lakosságnak már több mint 60%-a túlsúlyosnak tekinthető. Sajnos, mi magyarok azonban még nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen a környező országokhoz képest egészségtelenebbül táplálkozunk, kevesebbet sportolunk, és mindezek a külső tényezők még tovább növelik az elhízás okozta egészségügyi kockázatokat, szívinfarktus, keringési zavarok, cukorbetegség kialakulása, stb" – zárta az összegzést a specialista.

A cikk folytatásban összegyűjtjük azokat az élelmiszereket, amelyekkel súlycsökkenést lehet elérni, ugyanis mi magunk inkább azt támogatjuk a fogyasztószerekkel szemben. És szó esik a diétás mítoszokról is.

Fotó: Markovics Balázs

Oszd meg másokkal is!
Mustra