Vallottak a nők: szerintük ők a legvonzóbb férfiak a világon

jópasi

A Medium bloggere több felmérést is kielemzett, hogy megtudja, kit tartanak a nők a világ legvonzóbb férfijának. Mint kiderült, a lányok tényleg szerelmesek az apjukba és George Clooney továbbra is Hollywood királya.

Alexa V. S., a Medium P.S. I Love You blog szerzője korábban férfiak válaszait vizsgálta arra vonatkozóan, milyen tulajdonságokat tartanak a legvonzóbbnak egy nőben. Ezúttal viszont a nők kerültek reflektorfénybe: a blogger több felmérést, köztük egy hetven, 5 és 75 év közötti lány/nő részvételével készült nem reprezentatív vizsgálatot böngészett át, melyben a megkérdezetteknek arra kellett válaszolniuk: szerintük ki a világ legszexibb férfija. A válaszok alapján három fő irányvonal bontakozott ki: sztárok, George Clooney és apa.

A fiatalabb nők a sztárokba zúgnak bele

Az 5 és 40 év közötti megkérdezettek többsége egy ismert színészt vagy zenészt választott, ami egybevág az általánosan tapasztalható jelenséggel, miszerint a lányok-fiatal nők (főként kamaszkorban, de később is) szívesen zúgnak bele egy vonzó hírességbe. Az említettek között szerepelt többek között Jason Momoa, David Beckham, Justin Bieber, Bradley Cooper, Zac Efron, Leonardo DiCaprio.

A népszerű sztárok többségére igaz, hogy a hagyományos értelemben véve jóképűek, emellett karizmatikusak, jó humorérzékkel és markáns fellépéssel rendelkeznek, illetve megbízhatók és jólelkűek – legalábbis annak tűnnek a PR-juknak köszönhetően, például kiállnak fontos ügyek mellett, szívesen adakoznak, s a többi. Összességében rendelkeznek egyfajta fiús sármmal, mellyel könnyen rabul ejtik a fiatalabb nők szívét.

George Clooney a király

A 40 és 75 év közötti válaszadók többsége ugyanakkor egyetlen személyt nevezett meg, mint a világon létező legszexisebb férfit: a Vészhelyzet Ross doktora – akit a People magazin kétszer is megválasztott az év legvonzóbb férfisztárjának – hatvanévesen is egyértelműen a legnagyobb hollywoodi szívtipró. Clooney nyilvános szerepléseit, a színésszel készült interjúkat, illetve a vele kapcsolatos híreket átböngészve egyértelművé vált, melyek azok a tulajdonságok, amelyeknek köszönhetően ennyire vonzó a nők – különösen a középkorú és idősebb korosztály – számára.

George Clooney és felesége, Amal Clooney
George Clooney és felesége, Amal ClooneyRay Tamarra / Getty Images Hungary

Megfontolt és nyugalmat áraszt, függetlenség és megbízhatóság sugárzik belőle, az interjúk során türelmes és illedelmes, nem vág mások szavába, szívesen ad kielégítő és érdekes választ a kérdésekre. Természetes sármmal és kiváló humorérzékkel rendelkezik, de ha a helyzet megkívánja, képes a lehető legkomolyabban viselkedni, odaadóan támogatja a feleségét és számos fontos ügyben felemeli a hangját, nem csak a saját jóléte érdekli – nem csoda, hogy világszerte rajonganak érte a nők.

Apa még nagyobb király

Egyvalaki azonban még Clooneyt is letaszította a trónról, ez a személy pedig a nagybetűs Apa: a válaszadók jelentős része, életkortól függetlenül saját édesapját nevezte meg, mint a számára legvonzóbb férfit. A pszichológusok szerint a gyerekkori apa-lánya viszony alapvetően befolyásolja azt, hogy felnőttként milyen férfiakhoz vonzódnak a nők. Nem meglepő, hogy Alexa kutatásában úgy találta, azok a nők, akik kislányként közeli, szerető viszonyt ápolnak édesapjukkal, hajlamosabbak őt megjelölni férfiideáljukként, míg azok – köztük ő maga –, akiknek viharosabb, konfliktusosabb volt a kapcsolatuk édesapjukkal, inkább egy sztárt vagy más férfit választanak a megtisztelő pozícióra.

Ha egy lány úgy nő fel, hogy édesapja megtestesíti a fentebb – George Clooney és a többi híresség kapcsán – vázolt, az ideális férfira jellemző tulajdonságokat, természetes, hogy ő válik a mintává, akit egész életében keresni fog férfipartnereiben. Ellenben ha az apa érzelmileg elérhetetlen, képtelen odaadó szülőként megnyilvánulni, sőt mérgező, romboló hatással van a gyereke személyiségére, a lány pont az otthon látott férfiminta ellentétét fogja keresni.

A legvonzóbb tulajdonság

Legyen szó tehát bármelyik kiszemelt férfisztárról, George Clooneyról vagy Apáról, összességében elmondható, hogy a nők számára négy fő tulajdonság tesz vonzóvá valakit: jó humorérzék, magabiztosság, jólelkűség és megbízhatóság. A négy közül a legfontosabb egyértelműen az utolsó: bárki is legyen a partnered, magas, alacsony, gazdag, szegény, elengedhetetlen, hogy mindig számíthass rá, melletted legyen, kiálljon érted és támogasson, bármilyen nehézséget is támasszon eléd/elétek az élet. Az élet egy akadálypálya, és a legjobb társ az, aki végig melletted van, miközben átküzdöd magad rajta.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé


A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra