Minden számlát befizetett, mégis a gáz kikapcsolásával fenyegettek egy magyart

GettyImages-2009687560

A húsvéti ünnepek előtt kapott az MVM egyik ügyfele értesítést arról, hogy kikapcsolják nála a gázt, noha nem volt lejárt tartozása. Kiderült, a rendszerben van a hiba.

Az MVM egyik ügyfelének a legutóbbi rezsicsökkentés során a mintegy 25 ezer forintos havi számlái után 150 ezer forintos elszámoló számlát állapítottak meg – derül ki az Az én pénzem írásából. Az ügyfél részletfizetést kért, ám amikor megkapta, jelezte az MVM felé, hogy a megállapított 5-i fizetési határidő nem megfelelő, mert akkor még nem érkezik meg a nyugdíj.

Az ügyintéző telefonon azt tanácsolta, hogy ezzel nem kell foglalkozni, pár nap csúszás még belefér. 

Érthető volt hát megdöbbenése, amikor megérkezett a fenyegetés: ki fogják kapcsolni a gázszolgáltatást.

Majdnem kikapcsolták a gázt a húsvéti ünnepek után
Majdnem kikapcsolták a gázt a húsvéti ünnepek utánValentyna Yeltsova / Getty Images Hungary

Nehezen, de sikerült időpontot egyeztetnie egy személyes találkozóra, ahol bebizonyosodott, hogy valóban nincs tartozás. Végül kiderült, a probléma a fizetési móddal kapcsolatos. Az ügyfél utalással fizet – ez szerepel a szerződésében is –, ám ennek valamilyen furcsa ok miatt akár 8 napos átfutása is lehet. Annak ellenére, hogy az utalás persze „azonnali”. A nyugdíj érkezése miatti pár napos késés adódott össze az utalás átfutási idejével, és ezek hatására a rendszer automatikusan, „saját maga” intézte a kikapcsolást. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek