Erre folyik el a 13. havi nyugdíj összege: fájó az igazság

GettyImages-1407585675
Olvasási idő kb. 2 perc

A kimutatások szerint sokan hiteltörlesztéseikre fordítják a 13. havi nyugdíjat.

Ismét nőtt a lakossági hitelállomány. A Bank360.hu elemzése szerint történelmi rekordot döntött. A hitelfelvevők egy része nyugdíjas, ők a 13. havi juttatásukat is törlesztésre fordították. 

A felpörgő lakáshitelezésnek és a jól menő személyi kölcsön piacnak köszönhetően a háztartások hitelállománya februárban tovább nőtt – írja a lap. 

Sokan hiteltörlesztésre fordítják a 13. havi nyugdíjat
Sokan hiteltörlesztésre fordítják a 13. havi nyugdíjatHalfpoint Images / Getty Images Hungary

A 13. havi nyugdíjnak is megvan a helye

A háztartások hitelállománya februárra meghaladta az 10200 milliárd forintot, ami történelmi rekord. Történt mindez annak ellenére, hogy folyószámlahitelek mennyisége nagymértékben csökkent – 243,8 milliárd forintra –, ennél alacsonyabb az érték utoljára 2023 februárjában volt. A lap szakértője, Herman Bernadett szerint ennek főleg a 13. havi nyugdíj folyósítása lehetett az oka. Sok nehéz anyagi helyzetben lévő idős ember számlája kerül rendszeresen mínuszba a hónap végére, ők ilyenkor egy kicsit fellélegezhetnek.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek