Te is a közepén nyomod meg a fogkrémes tubust? Ezt árulja el rólad

GettyImages-1221025371
Olvasási idő kb. 4 perc

Vannak, akik megrögzötten a tubus aljáról kezdik a műveletet, majd a végén szisztematikusan feltekerik a már kiürült tubust. Mások ott nyomják meg, ahol éppen kézre esik; megint mások éppen csak hozzáérnek a tubushoz. Miről árulkodik az, hogy hogyan nyomod meg a fogkrémes tubust?

Pszichológusok szerint cselekedeteink 40%-a nem tudatos döntés, hanem a megszokáson alapszik. Az általunk jelentéktelennek tartott cselekedetek is sokat elárulhatnak személyiségünkről és jelenlegi mentális állapotunkról – még az olyan ártatlan cselekedetek is, mint egy fogkrémes tubus megnyomása, árulkodhat bizonyos jellemvonásaidról. Az alábbiakat nem érdemes véresen komolyan venni, de elgondolkodhatunk személyiségünk alapvonásairól. És persze akárhogy is történik, a lényeg egy és ugyanaz: a rendszeres fogmosás.

Ha alulról tekered

Ha a tubus aljáról indulsz, és felfelé haladva feltekered azt, gyanús, hogy nem vagy pazarló alkat: takarékosságra neveltek, szerinted „rend a lelke mindennek”, szereted rendben tartani és rendszerezni a dolgaidat. Az életed jól szervezett, mások számíthatnak rád, és fontos számodra, hogy jól végezd a munkádat. Elképzelhető, hogy ez időnként túlzott perfekcionizmusba lép át – érdemes arra ügyelned, hogy ne csak a fogkrémet, az erőforrásaidat se pazarold. Szélsőséges esetben rögeszméssé, kényszeressé is fajulhat ez a fajta szervezettség.

Ha ott nyomod meg a fogkrémes tubust, ahol épp eszedbe jut, a pszichológia szerint gyermeki kíváncsiság jellemez
Ha ott nyomod meg a fogkrémes tubust, ahol épp eszedbe jut, a pszichológia szerint gyermeki kíváncsiság jellemezTim Platt / Getty Images Hungary

Ha középen nyomod meg

Ha úgy gondolod, hogy a közepén a legegyszerűbb megnyomni a fogkrémes tubust, nagy valószínűséggel gyakorlatias ember vagy. Logikus döntéseket hozol, és nem veszel el a részletekben: inkább az összképre koncentrálsz. Nem te vagy a legszervezettebb egyéniség, és a rendetlenség is előfordul körülötted, de akkor sem ijedsz meg, ha egy nehezebb feladattal állsz szemben: ekkor gyorsan rendezed a gondolataidat, és a lehető legrövidebb időn belül megoldod. Szereted a társaságot, sok barátod van, érzelmileg stabil vagy, és tudod, hogyan kell egyensúlyban tartanod az életedet. Fontos számodra, hogy szeressenek. Realista és aktív ember vagy, akinek egy ellensége van: az idő. Gyakran rohansz – fontold meg, nem lenne-e érdemes néha egy kicsit lelassítani.

Ha a tetejét préseled

Ha a tubus tetejét nyomod meg a legtöbbször, céltudatos személyiség vagy, aki sokat tud és akar is tenni azért, hogy elérje a céljait. Ugyanakkor hajlamos vagy a pesszimizmusra, és nem nagyon bízol az emberekben, mert már megszoktad, hogy leginkább csak magadra számíthatsz. Nem szeretsz apróságokkal vesződni, és sajnálod az idődet a fölöslegesnek tartott foglalatosságokra. Vigyázz, nehogy túlságosan „hivatalnokos” attitűd jellemezzen: egy kis lazaság még senkinek sem ártott meg!

Ha gyengéden megérinted

Ha éppen csak megérinted a fogkrémes tubust, és szinte fel sem tűnik rajta, hogy használatban van, álmodozó és művészi típus vagy. Élvezed az egyedüllétet, olyannyira, hogy környezeted számára néha úgy tűnhet, hogy a saját világodban élsz. Érzékeny, gyengéd, könnyed, figyelmes és toleráns személyiségről árulkodik ez a gesztus, aki ugyanakkor nagyon közvetlen és nagylelkű tud lenni. Valóságos ötletgyáros az ilyen személyiség, aki szívesen meg is osztja gondolatait és ötleteit másokkal.

Ha ott nyomod meg, ahol éppen eszedbe jut

Ha ott nyomod meg a tubust, ahol éppen kézre esik, bármilyen rendszeresség nélkül, sokszor vagy képes új nézőpontokat meglátni. Fontos számodra a szépség, amit szinte bármiben meg is tudsz találni. Nehezen állsz neki a feladataidnak, és a tervezés sem az erősséged, de optimista és nyitott személyiséged miatt sokan szeretnek. A szabálykövetés nem az erősséged, de nyitott vagy az újdonságokra, és gyermeki kíváncsiság jellemez. A hirtelen hangulatváltozások miatt azonban néha meglehetősen kiszámíthatatlannak tűnsz a környezeted számára.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek