fotoarcA Nikon felmérésében megkérdezettek nagy többsége úgy érzi, élőben jobban néz ki, mint a róla készült fotókon – van, aki a saját esküvőjét is újrafotóztatná.

cikk-tipus-altalanos

A napokban tette közzé Picture Yourself című, az amerikai lakosok saját fotóikkal kapcsolatos attitűdjét vizsgáló kutatását a Nikon, írta hírlevelében az ELTE Társadalomtudományi Kara. A felmérés szerint az amerikaiak nem elégedettek a fotókon látható arcukkal, és ha tehetnék sok képet újra elkészíttetnének.


Az 1000 megkérdezett részvételével készült, a felnőtt lakosság véleményét reprezentáló kutatás szerint a válaszadók 79 százaléka úgy érzi, élőben jobban néz ki, mint a róla készült fényképeken. A nemtetszési arány szinte megegyezett a férfiak és nők között: a nők 79, a férfiak 78 százaléka nem volt elégedett a róla készült fényképekkel.

A megkérdezettek 26 százaléka a kép által sugallt testsúlyával elégedetlennek, 18 százaléknak pedig nem tetszett a saját mosolya, illetve a fogai. 16 százalékot a szemei, 8 százalékot a ráncai, 7 százalékot a túl fényes, 6 százalékot pedig a túl sápadt arca zavarta. A kutatás szerint a megkérdezettek 25 százaléka, ha tehetné újra elkészíttetne egy bizonyos családi portrét. 15 százalék egy esküvői fotó, 7 százalék pedig valamelyik születésnapi képe sikertelenségét fájlalja.

 

cikk-tipus-linkek

A céges karácsony erősíti a munkamorált

A brit egészségügyi és szociális szektor vállalkozásainak vezetői körében készült felmérés szerint a vállalati karácsonyi parti erősítheti az alkalmazottak elkötelezettségét – derül ki az ELTE társadalomtudományi karának hírleveléből.

Mustra