18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Apró házi trükk, amitől lesz jobb a szex!

Egy felmérés szerint azok a párok, akik nagyjából egyenlő mértékben osztják meg egymás közt a házimunkát, többet szexelnek.

Sőt, csak ők szexelnek többet, a többiek esetében ugyanis folyamatosan csökken az együttlétek száma. Az amerikaiak szexuális életét elemezgető felmérések szerint a szinglik - bár összességében ritkábban szexelnek – továbbra sem hancúroznak kevesebbet, a negatív trendek mögött tehát úgy tűnik, a kapcsolatban élő amerikaiak állnak – írja a Psychology Today.

Egyre kevesebbet szexelnek

Az elmúlt 25 évet alapul vevő kutatások szerint 65-ről 53-ra csökkent egyébként az együttlétek száma - ennyit szexel egy átlagos amerikai felnőtt. Ennek alapvetően két oka van: egyrészt többen vannak az összességében ritkábban kamatyoló szinglik, másrészt pedig a kapcsolatban lévő felnőttek körében is csökkenőfélben van a pásztorórák száma. Az egyetlen kivételt ez alól pedig úgy tűnik, a házimunkát megosztó párok jelentik.

shutterstock 772667137

Legyen fair

A szociológus Dr. Daniel L. Carlson szerint a házimunkával kapcsolatos feladatok egyenletes elosztása a leginkább fair és tisztességes felállás, ez pedig intim és kielégítő kapcsolatokat eredményez. Amennyiben a házimunka egyenletlen eloszlása miatt az egyik fél neheztelni kezd a másikra, az könnyen elégedetlenséget szül, a kapcsolatukkal elégedetlen felek pedig általában kevesebbet szexelnek.

Nem feltétlenül kell egyébként mindehhez az 50-50-százalékos felosztást alkalmazni, ha mindkét fél azt érzi fairnek, hogy a munka oroszlánrésze az egyik félre hárul, bármilyen más elrendezés is működhet, a leggyakrabban azonban az egyenletes munkamegosztást találjuk tisztességesnek.

Mindkettő csapatmunkát igényel

A házimunka elosztásához csapatmunkára és együttműködésre is szükség van, ezek pedig olyan értékek, amelyek az igazán kielégítő szexnek is esszenciális részét képezik. A kooperáció, valamint az elvárások és a kisebb-nagyobb kompromisszumok létrejötte és megbeszélése mind olyasmi, amire a szex során is szükség lesz ahhoz, hogy mindkét partner élvezze a dolgot.

shutterstock 705188431

Kezdeményezőkészség és kommunikáció

A mindennapok apró kihívásai és a partnerek között egyenletesen eloszló feladatok nagyobb fokú kommunikációt igényelnek a felektől, ami megint csak olyasmi, ami a szex során is jól jön. Ha csak egyvalaki felelős a házimunkáért, erre a plusz kommunikációra nincs szükség, ez pedig a kezdeményezőkészség és a tényleg kielégítő szexhez nélkülözhetetlen kommunikáció szempontjából is hátrányos lehet.

Az egyenlőség eredménye a szociológus szerint az lesz, hogy a nők is gyakrabban kezdeményeznek, és többet is kommunikálnak majd arról, mire van szükségük ahhoz, hogy kielégüljenek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek