18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Milyen idősen legjobb a szex?

60 és 70 között félúton úgy tűnik, célt érünk végre.

Egy friss felmérés szerint valamilyen szinten tényleg korfüggő, mikor a legjobb a szex, az eszményi, ideálisnak tekinthető kor azonban könnyen lehet, hogy sokakat meg fog lepni. A Match.com 5000 egyedülálló nő és férfi válaszait összegyűjtő felmérése alapján úgy tűnik ugyanis, hogy a 66 éves nők élvezik a legjobban a szexet.

Nem csak a húszéveseké

A férfiak esetében is hasonló egyébként a helyzet: a 64 évesek a legelégedettebbek a szexuális életükkel. A legkülönbözőbb korú, keresetű és etnikumú válaszadók által kitöltött felmérés eredményei ugyanakkor legfeljebb a laikusok számára meglepőek. A Huffington Postnak nyilatkozó  szexuálpszichológus, Vanessa Marin szerit a húszas és harmincas éveikben járó fiatalokat alapvetően a feszélyezettségük akadályozza meg abban, hogy igazán élvezni tudják a pásztorórákat.

A fiatalok túl sokat gondolnak arra, hogy néznek ki, hogy teljesítenek éppen és hogy mi járhat a partnerük fejében”

- mondta el Marin.

shutterstock 344206742

Eltűnik a zavar

Ahogy öregszünk, ez a fajta zavar és feszélyezettség szép lassan eltűnik, ami bőven képes lehet ellensúlyozni a korral együtt járó, első látásra katasztrofálisnak tűnő változásokat. A menopauza után jelentkező hüvelyszárazság és a merevedési zavarok azonban sok esetben arra kényszerítik a partnereket, hogy jóval kreatívabbak legyenek – állítja egy másik szexuálpszichológus, Celeste Hirschman.

Egyre jobb lesz

A kreativitást és a jobb kommunikációt szükségessé tevő fizikai változások azonban nem feltétlenül jelentik az élvezetek végét. Sőt. Hirschman egyik páciense például megesküszik rá, hogy egy merevedési zavarokkal küszködő férfivel élte át élete legjobb orgazmusait.

Minél idősebb valaki, annál kevésbé érdeklik a szexualitással kapcsolatos elvárások és a klasszikus szerepek. Egy másik esetet is felhoztak egyébként erre a szakértők.

Az egyik kliensem 40 éven át színlelte az orgazmusait, 63 évesen azonban rájött végre, mi az, ami igazán jólesik neki. 65 és 70 között sokkal gondtalanabb és egyszerűbb a szex, sokkal inkább az örömszerzésről és a kapcsolatteremtésről szól ugyanis, nem pedig a teljesítményről, és arról, ki tudja jól eladni magát

– nyilatkozta Dr. Kimberly Resnick Anderson.

shutterstock 143067550

Hirschman szerint tulajdonképpen elég egyszerű tehát a dolog: minél gyorsabban maga mögött hagyja valaki a szégyenérzetet és a folyamatos ítélkezést, annál hamarabb feljavul majd a szexuális élete.

Oszd meg másokkal is!
Mustra