Keressük Budapest klassz futópályáit!

Zanza!

A szerkesztőségből többen is járunk futni, és ezt legszívesebben a szabadban tesszük – a teremben való edzést csak nagy hidegben erőltetjük. Mindenkinek megvan a kedvenc helye, ahol sportol, úgy döntöttünk, megosztjuk önökkel is, hátha akad olyan hely, amit még nem ismer. Plusz, mi is kíváncsiak vagyunk, hogy a közelünkben akad-e olyan pálya, amit nem ismerünk, ezért arra kérjük ha tud ilyet, írja meg nekünk, és az sem baj, ha fotót is tud mellékelni!  

II. kerület:

Második kerületi sporttelep

második kerület aljában található ez az eldugott sportpálya. A focipálya körül van egy 400 méteres futópálya, ahol délelőtt szinte soha nincsen senki, és délután/este is csak elvétve akad 4-5 ember. A levegő és a kilátás zseniális, ez simán kiegyenlíti a monoton körbe-körbe futást. Este 10-ig lehet használni a pályát, amit sötétben kivilágítanak, nagyon hangulatos. Bónusz: ingyen lehet használni a futópályát, van mosdó és öltözőkabin.

ground 187 011
Fotó: magyarfutball.hu

Vérhalom téri futópálya

Egy játszótér és egy kisebb kosárpálya köré épült a futópálya (rekortán), ami viszonylag rövid (kb. 415 m) és autóút is van a közelben, úgyhogy ez csak amolyan félmegoldásnak lehet jó, ha éppen nincs ideje eljutni egy másik pályára. Futás közben elég idegtépő a gyerekek kerülgetése, akik éppen megközelítik vagy elhagyják a teret. Ettől függetlenül, ha csak egy kis kocogásra vágyik, és a közelben lakik, ez a legkézenfekvőbb megoldás, ez is ingyenes.

Marczibányi Sportcentrum

Marczibányi Sportcentrum a nevéből adódóan a Marczibányi téren található, 11 500 négyzetméteren, ahol nem csak futópálya, de focipálya és teniszpálya is van. Gyerekeknek van játszótér, de a fedett részen van fitneszterem és wellnessrészleg is. Természetesen ezekért fizetni kell, viszont a futópályát bárki ingyen használhatja. 

IMG 9982 marczibanyi.hu
Fotó: marczibanyi.hu

Vasas Pasaréti Sportcentrum

pasaréti Vasas létesítményben amellett, hogy 400-as köröket lehet futni a műanyag rekortán pályán, van lehetőség lazításra is sportolás után az étterem teraszán. A pálya általában tele van, szóval olyanoknak ajánljuk, akiket ez nem zavar, ráadásul ez fizetős cucc, és nem is olcsó:

 • 1 alkalom – 800 Ft
 • 2 alkalom (érv. 10 nap) –  1 500 Ft
 • 10 alkalom (érv. 2 hó) –   6 800 Ft
 • 20 alkalom (érv. 4 hó) –   12 700 Ft

Konditerem- és futópálya-használat:

 • 1 alkalom –  2 200 Ft
 • 2 alkalom (érv. 10 nap) –  3 900 Ft
 • 10 alkalom (érv. 2 hó) –   19 300 Ft
pasaretsport.hu futopalya
Fotó: pasaretsport.hu
 

XII. kerület:

Normafa – Erzsébet kilátó futókör

Ez erdős terep, rendkívüli levegővel, sok emelkedővel és lejtővel. A futópálya az autók számára kialakított parkolótól indul a János-hegyi Erzsébet-kilátóig. A hossza körülbelül 5 km, vannak benne meredek részek is, ahol gumi a talaj, egyébként közönséges erdei terep és persze, hogy nem kell fizetni érte. 
DSC 0672
Fotó: Bődey János / Index

Városmajori futópálya

Városmajori Szabadtéri Színpad közelében található a futópálya, amely öntött gumi felhasználásával készült, 2 cm vastag ütéscsillapító réteg (SBR) és 1 cm kopóréteg (EPDM) kialakításával. A hossza 585 méter és 140 cm széles. Tökéletes választás azoknak, akik szeretnék levezetni az egész napos stresszt egy kis futással, és utána legurítanának egy üdítőt, ugyanis a közelben van az egyik legjobb kiülős hely – a Majorka

XI. kerület:

Kopaszi gáti futópálya

A Lágymányosi öbölnél található Kopaszi-gáton van a körülbelül 500 m-es gumi, rekortán futópálya. Kiváló és nyugis a környezet, és itt is van lehetőség lazításra edzés végén. Ha kocsival megy idáig, az őrzött parkolóért fizetni kell, viszont a futópálya ingyenes. Kicsit sokan vannak a pályán, de persze még mindig kevesebben, mint a Margitszigeten. Érdemes kipróbálni.

Margitszigeti futópálya

Valószínű ezt a pályát nem kell bemutatni, legalábbis azoknak nem, akik Budapesten laknak. Klassz a levegő, ahogyan a kilátás is. Délelőtt egy kicsit kihalt, de este 6 után és hétvégén nem kell attól tartania, hogy üres lesz a pálya. A futópálya (szigetkör) hossza: 5285 m, anyaga: gumi, rekortán és bárki ingyen igénybeveheti. 

Ön hol szokott futni? Írja meg nekünk, ha tud egy jó helyet, és frissítjük vele a posztot!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

 UPDATE:


 • Óhegy Park, Kőbányán, Úhegyen, a Csősztoronynál (Kőér utca/Óhegy utca) kb. 1,5km. Van benne szintkülönbség, emelkedő, rekortán
 • Gerely utcai pálya, ami játszótér is egyben
 • Bókay kerti erdei futópálya
 • Bikás Park, 11. kerület. Pontos hossza elvileg 800 méter, gyakorlatilag 760 méter. A parkban szabadtéri edzőterem van, a pálya egyéként végig rekortánnal borított. Van ingyenes női, férfi és mozgáskorlátozott mosdó, ivókút, valamint egy óriási elkerített játszótér, illetve ping-pong asztalok és kosárlabdapálya. Elég népszerű a helyiek körében, sokszor, sokan vannak a pályán, de lehet szépen nyugodtan haladni, és futni a saját kis tempónkat, amíg a gyerek játszik, a nagyi sétál a parkban. Két kutyafuttató is van itt, külön a kis termetűeknek és külön a nagyobbaknak. A kutaknál egyszerre ihat az eb és a gazda is, hiszen a kutyáknak egy alacsonyabb csapot alakítottak ki. Világító szökőkút, a szivárvány minden színben. Közvetlenül a négyes metró mellett. 
 • Csepel Kiralyerdo, a Hollandi uttal parhuzamos frissen felujitott setalo-, kerekparozo-, kutyasetaltato- es futopalya. Frissen murvazott es erdei szakaszok a Soroksari Duna kozvetlen partjan. Mennyei viz- es viragillat, hattyuk, kacsak es felmeztelen kenus fiuk:) A Nadfedeles csardatol a Gubacsi hidig kb 6 km.
 • Csepeli Soroksári-Duna-part mellett található út is remek futóút. Végig murva borítású, 5.2 km hosszú (a volt Papírgyári uszodától egészen le délig Budapest közigazgatási határáig, azaz a Horgásztanyáig), oda-vissza a klasszikus 10k simán futható, akár este is, hisz nemrégiben készült el a közvilágítása, valamit a murvás út is tavaly lett kiszélesítve és megtisztítva a gáncsoló gyökerektől és a soha fel nem száradó pocsolyáktól. 
  (Sok helyi használja futásra, kerékpározásra. Kisgyermekes családok kedvelt kiránduló helye, illetve szinte mindig vannak horgászok a parton. Szerintem Budapest egyik legjobb futópályája, ahol unalmas körözgetés nélkül simán lehet 10k-t is futni, Dél-Pesten a legjobb, legtisztább levegőjű, legszebb környezetű útvonala, egyáltalán nem keresztezik autók, végig vízparton lehet futni, a Római-part déli megfelelője, csak még nincs annyi büfé (azaz sajna csak egy volt tavaly nyáron, nem tudom, hogy idén kinyit-e...)
 • Postás futópálya Zuglóban , 215 forint
 • Budapest 17.kerület, Merzse mocsár. Nem futópálya, de rengetegen járnak ide futni.
 • BEAC (11.ker.). Korábban itt futottam, van egy 400m-es többsávos futópálya a foci pálya körül. Nem tudom most milyen állapotban van, ennek már lassan egy évtizede, de késő esetig lehetett használni eleinte ingyen, aztán valami havidíjért, amit a portán lehetett megvenni.
  Hogy most működik-e nem tudom, elköltöztem a környékről, de igazi élmény volt sportolókkal együtt "edzeni", futni
 • X. kerületi Óhegy Parki Futókört, a pálya 1400 m hosszú, közel a Gellért-hegy magasságában van. Rendkívül jó vonalvezetéssel. Novemberi átadását követően jelentősen emelkedett a pályán futók száma.
 • Az Orcy kertet tudom ajánlani.Több pálya is van, erdei illetve részben kavicsos terep.
 • 16. kerület, Havashalom park.
 • II. kerület, Hidegkút, Rákóczi utca, Pokorny József Sportközpont. A futópálya kb. 350m, ingyenes.
 • Az első kerületi Czakó utcai futópálya fekvése mindent ver nappal, meg este is, nézzétek meg és gyakorlatilag ingyenes. (Utána fogunk járni mit jelent az, hogy „gyakorlatilag ingyenes”.)
 
Blogmustra