A gyógyfüvek és zöldségek nemcsak kiváló természetes gyógyszerek, hanem a vegetáriánus konyha elengedhetetlen hozzávalói is - írja a Mind Body Green szerzője. Legyünk őszinték: fűszer nélkül a vega kaják unalmasak. Gondolj a zöldség alapanyagokra úgy, mint az üres vászonra. Bátran kísérletezz a fűszerekkel, ahogy megtanulod hogyan harmonizálnak egymással, idővel egyre ízletesebb műveket tudsz alkotni.
A hagyományos gyógynövényeket és fűszereket erősen permetezik, ezért inkább az organikus változatot keresd.
Gyömbér - Gyulladáscsökkentő és jót tesz az emésztésnek. Próbálj hozzáadni egy keveset a teádhoz, gyümölcslevedhez vagy bármilyen zöldség-ételhez.
Kömény - Segíti a normális vércukorszint megtartását és antioxidáns. Curry-ételek remek kiegészítő fűszere.
Fahéj - Szintén antioxidáns. Használd bátran egészséges édességek elkészítéséhez.
Kurkuma - Gyulladáscsökkentő, erős antioxidáns és rák ellen használható fűszer. Jól passzol curry és rizsételekhez.
Rozmaring - Pizzákhoz és paradicsom alapú ételekhez nagyon jó. Szintén antioxidáns.
Kakukkfű - Természetes baktériumölő, flavonoidokban gazdag. Segíti az emésztést, bármilyen vega étellel harmonizál.
Cayenne bors - Erősíti az immunrendszert, segíti a vérkeringést. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, fertőtlenítő, vízhajtó, fájdalomcsillapító és köptető csodaszer, amely a levesekből és rizsételekből hozza ki a legtöbbet.
Fokhagyma - Legismertebb tulajdonsága, hogy csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Hígítja a vért és támogatja az immunrendszert. Természetes antibakteriális és gombaölő hatású. Szinte bármilyen ételhez adhatod.