Kiderült, mire lesz elég az otthonfelújítási ingyenpénz

fel-ujitas-epites
Olvasási idő kb. 2 perc

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerint 30 ezer lakást lehet korszerűbbé tenni az otthonfelújítási programnak köszönhetően, akár 50 százalékos energiamegtakarítás is elérhető ezáltal.

A sikeres támogatási kérelem elkészítéséhez és megvalósításhoz hozzáértő szakértők közreműködését ajánlja az ÉVOSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében. Becslésük szerint mintegy 200 milliárd forint nagyságrendű építési feladatot generál a program, elsősorban mikro- és kisvállalkozások számára.

A szövetség szerint megfelelő kivitelezői kapacitás mellett a szükséges mennyiségű hazai alapanyag is rendelkezésre áll. Véleményük szerint a támogatás alapfeltételét jelentő 30 százalékos energiamegtakarítás különböző felújítási módokon érhető el. Javasolják mindenkinek, hogy a lehető legjobb eredmény elérésnek érdekében a kivitelezőt is minél előbb vonják be az energiamegtakarítást célzó előkészítésbe.

A felújításokkal nagyon nagy változások érhetők el otthonok tízezreiben
A felújításokkal nagyon nagy változások érhetők el otthonok tízezreibenMartin Barraud / Getty Images Hungary

Nem mindegy, kivel végezteted a felújítást

Az ÉVOSZ a támogatási program végrehajtásához közreműködőnek az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ofp.emi.hu oldalán regisztrált vállalkozásokat ajánlja. Ezek a vállalkozások a felújításhoz szükséges anyagok beszerzéséhez és a kivitelezéshez a felhasználható támogatási összeg 75 százalékos nagyságrendjében előleget tudnak lekérni az egyébként utófinanszírozású támogatási programban, így praktikus szempontból is megéri velük dolgoztatni.

A támogatási összeg önerős kiegészítésével egyébként olyan mértékű felújítás is elvégezhető, amelynek eredményeként akár 50 százalékos nagyságrendű energiamegtakarítás is elérhető.

 Az ÉVOSZ becslése szerint Magyarországon mintegy 2,2 millió olyan lakóingatlan van, ami a programba bevonható.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek