Csokirajongók, figyelem! Ennél a sütinél csokisabb már egyszerűen nem is létezhet. Először is nagyon sok étcsoki kell hozzá, a csokin kívül pedig csak cukor és tojás kerül bele. Lisztet egyáltalán nem tartalmaz, illetve a lisztet helyettesítő magőrleményeket sem. Mi még megszórtuk egy kevés meggyel is, hogy fokozzuk az élvezeteket.
Meggy helyett mehet rá málna, erdei gyümölcs, de akár durvára vágott mogyoróval, pisztáciával, mandulával vagy kakaóbabtörettel is meg lehet szórni.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortakarikához:
90 g étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
60 g porcukor
60 g vaj
3 kisebb tojás
30 g nádcukor
egy csipet tengeri só
egy marék meggy (lehet fagyasztott is)
1. Az étcsokoládét, a vajat és a porcukrot mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáit, és belekeverjük a sót.
2. A tojásfehérjéket a nádcukorral habbá verjük. A habot két részletben a csokis masszához forgatjuk.
3. A masszát sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük, és megszórjuk magozott meggyel.
4. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már teljesen megszilárdul, de a belseje jó szaftos-ragacsos marad.