Sonkakrém, akár reggelire

Olvasási idő kb. 1 perc

Ha egyáltalán akármikor nekiállunk sonkakrémet készíteni, hát most a legnagyobb rá az esély. Ha már úgyis van otthon bőven sonka, egy kicsit érdemes ehhez is félretenni belőle.

sonka
Katuci

Az ízesítése bátran variálható, ez egy alapváltozat, kerülhet bele akár főtt tojás is (úgy még jobb, ha a sonka mellett főtt) vagy sajt, bármilyen zöldfűszer, amit szeretünk. Kenjük friss kenyérre vagy kalácsra, jó kis reggeli lesz. Sokkal jobb, mint ha a készen vett krémet nyammognánk.

Hozzávalók:

10 dkg mascarpone
10 dkg főtt sonka
1 teáskanál mustár, majonéz vagy torma (ízlés szerint)
só, bors,
metélőhagyma

  1. A krémsajtot, a főtt sonkát, a sót és a borsot késes aprítóval vagy botmixerrel sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a választott ízesítést.
  2. A metélőhagymát felaprítjuk, a krémhez keverjük.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek