Amivel engem bármikor le lehet venni a lábamról, az a paradicsomleves. Bevallom, a töltött paprikát is leginkább a szósz miatt szeretem. Egy kicsit továbblépve a hagyományos betűtésztás, édeskés verziós, most egy kicsit olaszos hangulatú levest szeretnék ajánlani.
Ma már bármelyik közepes méretű üzletben hozzájuthatunk a passatahoz és a pesztóhoz természetesen házilag is készülhet. Válasszunk melléjük valamilyen apró szemű, jópofa tésztát, és jófajta olasz vagy francia keménysajtot.
Ami fantasztikus ebben a levesben, hogy nagyon laktató, kiváló alapanyagokból készül, ezek ellenére mégsem vészesen drága. Munkába is magunkkal vihetjük jópofa üvegbe csomagolva.
Hozzávalók:
7 dl passata (passzírozott, szűrt paradicsom)
7 dl víz
4 ek. zöld vagy piros pesztó
1 ek. cukor
só
kb. 10 dkg tészta
sajt (parmezánt vagy peccorinot ajánlok hozzá)
1. A hozzávalókat, a tészta és a sajt kivételével összefőzzük, néhány percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
2. Az apró szemű tésztát külön megfőzzük, rászedjük a levest, végül reszelt sajttal megszórva tálaljuk.