A retekcsíra nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Mit kell tudni róla, miért érdemes fogyasztani? Mindezt megtudod itt, ajánljuk figyelmedbe. Mi pedig a Gasztróban továbbra is arra koncentrálunk, hogyan a legfinomabb. Például így:
Recept (2 nagy- vagy 4 kisadag salátához)
• 60 g vegyessaláta-levél
• 4 nagyobb retek
• 20 g retekcsíra
Az öntethez
• 1 citrom frissen facsart leve
• 3 ek olívaolaj
• ½ tk só
• 2 gerezd fokhagyma
• frissen őrölt bors
A krutonhoz
• 2 magos kifli
• 5 dkg lágy kecskesajt
A retkeket tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre. A salátákat keverd el a retekcsírával és a retekszeletekkel.
A kifliket vágd 2 cm vastag karikákra, és kend meg kecskesajttal. Fejenként 3-4 szelettel számolj. A sütőt állítsd grillfokozatra, melegítsd elő és tedd bele a kecskesajtos kifliszeleteket. 3–5 percig süsd, amíg a sajt megolvad, és a kifli egy kis színt kap. Vedd ki a krutonokat a sütőből, és tálalásig tedd félre.
Az öntethez a fokhagymát a sóval törd össze mozsárban. Keverd hozzá a citrom levét és az olívaolajat, adj hozzá frissen őrölt borsot ízlés szerint. Az öntetet keverd a salátához, a tetejére szórj egy kis retekcsírát és néhány szelet retket. A langyos krutonokkal fogyasszátok.