Mézes camembert karamellizált diós bundában

Olvasási idő kb. 1 perc

camambert_diban

panírozott/vega

Tizenöt éve mindenki imádta a rántott camembert sajtot. Aztán amilyen divatos volt, annyira el is tűnt, de mondhatnánk azt is, hogy a megfelelő helyre került az étlapon. Egész egyszerűen unalmas lett, főleg mint egyetlen alternatívája a húsmentes ebédnek. Próbáld ki ezt a receptet, és meglátod, mégis van még ínyenc lehetőség ebben az egyszerű ételben!

 

 

Hozzávalók 4 sajt bundázásához:

20 dkg dió
3 ek cukor
8 szem aszalt füge
4 ek zabpehely
3 tojás
csipet só
olaj

A diót válogasd át, ne maradjon benne héj. Egy serpenyőben olvaszd meg a cukrot pár csepp olajon, majd forgasd bele a diót. Szilikon sütőlapon hagyd teljesen kihűlni.

Késes robotgéppel aprítsd össze a fügét, a zabpelyhet és a karamellizált diót.

A sajtot öblítsd le vízzel, így a liszt el is maradhat. Mártsd a felvert tojásba, majd a diós keverékbe. A tojást és a diós keveréket ismételd meg. Közepesen forró olajban süsd szép pirosra.

Tálalásnál csorgass a sajtra egy kanál hársmézet!

Köretnek egy jó kis saláta is megteszi, a rizibizit felejtsd el!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek