Hozzávalók 4 sajt bundázásához:
20 dkg dió
3 ek cukor
8 szem aszalt füge
4 ek zabpehely
3 tojás
csipet só
olaj
A diót válogasd át, ne maradjon benne héj. Egy serpenyőben olvaszd meg a cukrot pár csepp olajon, majd forgasd bele a diót. Szilikon sütőlapon hagyd teljesen kihűlni.
Késes robotgéppel aprítsd össze a fügét, a zabpelyhet és a karamellizált diót.
A sajtot öblítsd le vízzel, így a liszt el is maradhat. Mártsd a felvert tojásba, majd a diós keverékbe. A tojást és a diós keveréket ismételd meg. Közepesen forró olajban süsd szép pirosra.
Tálalásnál csorgass a sajtra egy kanál hársmézet!
Köretnek egy jó kis saláta is megteszi, a rizibizit felejtsd el!