Bazsalikomos krumplipürével és balzsamecetes paradicsomsalátával kiegészítve készen is van az extrásított vasárnapi ebéd.
Hozzávalók 4 személyre
8 rántani való (kisebb) csirkecomb
1 tányér cukrozatlan kukoricapehely
2 tojás
liszt
2 ek olaj
só
frissen őrölt bors
A csirkecombokat mosd meg és töröld szárazra. Sózd, borsozd. A szokásos módon kezdd el a panírozást: először lisztbe, utána tojásba mártsd a combokat, végül pedig a kukoricapehelybe – ezt alaposan nyomkodd rá. Fontos, hogy a kezed teljesen száraz legyen, amikor a pelyheket rányomkodod a húsra, különben inkább a kezedre fognak ragadni.
Ha minden combot bepaníroztál, tedd őket egy közepes tepsibe, amely aljára 2 ek olajat öntesz. Told az egészet 180 fokra előmelegített sültőbe, és 35 perc alatt süsd készre.