Bár egyre közelebb a tavasz, a szaporodó napsütéses órák ellenére a téli betegségek továbbra is sokak életét megnehezítik. A tömegközlekedési eszközökön, a játszótéren vagy a munkahelyen még mindig sokan fújják az orrukat, köszörülik a torkukat vagy köhögnek, ezért szinte óhatatlan egy-egy fertőzés átadása. Anna Bader elhatározta, utánajár annak, van-e valóságalapja a közösségi médiában oly sokszor emlegetett és a természetgyógyászatban hosszú ideje használt aranytej egészségmegőrző hatásának.
Több pozitív eredményt is tapasztalt
Anna a kísérletet egy boltban kapható, előre összeállított aranytejporral kezdte el. Döntését azzal indokolta, hogy így az ital elkészítésével jelentős időt takarított meg, és a kész keverék, amit a reggelente növényi tejbe kevert, segítségére volt a helyes adagolásban.
Kísérlete során számos tejfélét kipróbált a zabtejtől a mandulatejig, de a kurkuma „tejeskávé” a bársonyosan sima és habos zabtejből készítve ízlett neki a legjobban.
A teszt ideje alatt Anna mindig reggel itta meg a kurkumás tejitalát, amit hétvégente pazar villásreggelivel is párosított. Idővel az aranytej kiváltotta a délutáni kávéját is, amit a koffein miatt már rég el szeretett volna hagyni, így örült, hogy végre talált alternatívát.
A kísérlet egy hónap után a várt eredményt hozta Anna számára, aki azt tapasztalta, hogy míg szinte mindenki beteg volt körülötte, az ő szervezete ellenállt a vírusoknak és a bacilusoknak. A bőre is sokkal szebb és simább lett, a pattanásai pedig eltűntek, továbbá az emésztése is javult, nem puffadt.
Ráadásul a kurkumás tejitalt a nap bármely szakában fogyaszthatta, mivel nincs serkentő hatása. Éppen ellenkezőleg, fáradt estéken nyugtatóan hat, sőt van, akiknek segíthet az elalvásban is.
Megéri aranytejet fogyasztani
Anna nem véletlenül tapasztalta az aranytej fentebb leírt pozitív hatásait. A kurkuma gyulladáscsökkentő és erős antioxidáns hatással rendelkezik, ami a benne lévő kurkuminnak köszönhető. Miután az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket a szervezetben, védőpajzsként működnek a szervezet sejtjeit megtámadó vírusok ellen.
Rendszeres fogyasztása esetén a kurkuma enyhíti a betegségek tüneteit, szabályozza az emésztést, és pozitív hatással van a pszichére, a bőr és a haj egészségére is.
Ha a tejeskávé gyanánt fogyasztott kurkumás tejhez gyömbért, fahéjat és borsot is adunk, máris igazi immunerősítő keveréket kapunk, hiszen a fahéj, a gyömbér és a fekete bors is gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett a fahéjnak antidiabetikus hatása is van, a gyömbér pedig bizonyítottan elpusztítja a vírusokat. Ez a kombináció optimális immunerősítő a hideg évszakokban.
Mindent megteszel azért, hogy kiegyensúlyozott, fitt és friss legyél, ennek ellenére gyakran azt érzed, hogy semmihez nincs erőd vagy kedved? Ha szeretnéd tudni, hogy a helyes és egészséges táplálkozás, a rendszeres sport, a jó alvás mellett mi szükséges még ahhoz, hogy ne érezd magad indokolatlanul fáradtnak, olvasd el az erről szóló cikkünket is.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés