SZÜLŐSÉG

Kórházfigyelő: cumisüveg tilos – Semmelweis Kórház, Miskolc

2011. július 11., hétfő 19:15

(Kórházfigyelő, előző rész)

Ha még nem szültél, nézz körül, melyik szülészet áll szívedhez legközelebb, ha pedig már igen, segíts a többi kismamának, és írd meg te is kórházfigyelődet, és segíts azoknak, akik most választanak kórházat! Írd meg élményeidet a megadott szempontok alapján és küldd a poronty@divany.hu címre!

A kórház neve:

Miskolc, Semmelweis

Mikor szültél itt?

2010

Általános tapasztalat:

Fogadott orvos és szülésznő nélkül is gondos, figyelmes ellátást kaptam.

Terhesgondozás:

A nőgyógyászati vizsgálatokat és az ultrahangokat az orvosom végezte a magánrendelőjében, a tulajdonképpen terhesgondozás, laborok, stb. a rendelőintézetben történtek. A körzeti védőnői szolgálatnál volt lehetőség terhestornára, magzati szívhang-hallgatásra. A szülőszoba-látogatást higiéniai okokból megszüntették, de nem is hiányzott. Az NST-ről és a fogadott orvosomról koraszülés miatt lemaradtam.

Pontozás:10/10

Szülőszoba:

A szülészetet nemrég újították fel, de új berendezést nem kapott. 7 egyszemélyes szülőszoba van, ebből egyben van kád, de egyikben sincs wc vagy zuhanyozó :(  Az összes szülő nőre az az egy wc és zuhany jut, ami a felvételen van, és ha egy beöntés miatt foglalt, akkor foglalt. A személyzet kedves és figyelmes, külön kiemelném az összes szülésznőt és nővért, akivel ezen az osztályon találkoztam. Beöntés, borotválás kötelező, bár engem nem zavart. A férjem bent lehetett végig. Az EDÁ-t maguktól felajánlották, elfogadtam, de volt még lehetőség gázra is. Az EDÁ-ig tetszőleges testhelyzetben vajúdhattam, de a kitoláshoz sajnos fel kellett feküdnöm a szülőágyra. Vajúdás alatt ihattam, de ennem nem szabadott. A babát szülés után csupaszon mellre tették, az apja is foghatta jó sokáig, majd elvitték megmérni és megmosdatni. A köldökzsinórt viszonylag hamar elvágták, de a lepény megszületését húzással, nyomással nem sürgették. Amiért mégis kevesebb pontot adok, az a kötelező kitolási testhelyzet: fekve, lekötözött lábakkal, kőmetsző pozícióban. Hiába könyörögtem, hogy ülve hatékonyabb és gyorsabb lenne, süket fülekre találtam :[

Pontozás:1 0/8

Gyermekágy

2 és 4 ágyas, saját fürdőszobás, felújított szobák vannak. A kórház bababarát, a rooming-in természetes, de lehet kérni, hogy éjszakára elvigyék a babát. (Én nem éltem vele.) A sima nővérek nagyon gorombák, de a csecsemősök nagyon segítőkészek, akár éjszaka is lehet hozzájuk fordulni. Segítenek mellre tenni a babát, lehet vele egy ágyban aludni. A cumi, cumisüveg tiltott, a mellszívó nem. Kérésre adnak pótlást pohárban, ha nincs elég tej. A szobákba a látogatók szerencsére nem mehetnek be, a babát a folyosóra még az anyja sem viheti ki, csakis a csecsemős. Reggel 5-9-g zajlik a fürdetés és az orvosi vizsgálat, 10-e hozzák vissza a babákat. A gyerekorvos minden reggel tájékoztatott. Sárgaság miatt 9 napot töltöttünk bent, ekkor az inkubátor mellé is bemehettem, nappal 3 óránként kihozták szoptatni, éjjel lefejt tejjel táplálták pohárból, de sajnos teáztatták is.

Alapítványi szobáról nem tudok.

Pontozás:10/ 9

Szubjektív véleményed a kórházról, a részlegről és az ellátásról:

Rend, tisztaság, fegyelem van. A konyhán nem főznek külön a szoptató anyáknak, simán kaptunk babot, karfiolt is.

Ajánlod más anyáknak?

igen

Kriszta

-------------------------------------

MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egézségügyi Központ és Kórház

A kórház leírása szerint az osztályon 95 betegágy van, 13 ambulanca, 3 műtő, posztoperatív intenzív részleg, papás-mamás szülőszoba, rooming-in kórtermek – mindez Miskolc belvárosában. Ide tartozik a fertőző szülések ellátása is.

22 orvos /16 szülész-nőgyógyász, 1 neonatológus, 3 szakorvosjelölt/ és 90 ápoló gondoskodik a betegek zavartalan ellátásáról. Az országban elsők között nyerték el a "bababarát kórház" címet.

Évente több mint 17.000 szülés történik az osztályon.

Szülészet honlapja

Cím: 3529. Csabai kapu 9-11.

Központi telefonszám: 06-46-555-666

Mellékek:
főnővér: 1151
osztályos iroda: 6004
szülőszoba: 1157
UH: 1161

megközelíthetőség, térképek itt

Ne maradj le semmiről!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta