3 pofonegyszerű, egészséges nyári süti

Zanza!

Citromos keksz, pisztáciás-fehér csokis golyó, mandulás-goji bogyós granola: könnyen elkészíthető mindenmentes édességek nyári délutánokra.

Könnyen elkészíthető édességreceptet keresel? Jó lenne, ha a végeredmény nemcsak gyors és egyszerű, de egészséges is lenne, és nem kéne hozzá állati zsiradék, tej, gabonaliszt vagy fehér cukor? Horváth Franciska cukrász, a fenti kívánalmaknak mind eleget tevő Franziska sütik készítője elárulta három könnyű kedvencének receptjét.

Paleo citromos keksz

Hozzávalók (kb. 25-30 keksz)

  • 100 gramm kókuszliszt
  • 100 gramm mandulaliszt
  • 150 gramm xillit
  • 145 gramm mandulavaj
  • 1 ek méz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve

Lépések:

  1. A száraz alapanyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá a folyékonyakhoz. Robotgéppel állítsuk össze homogén masszává.
  2. Formázzunk belőle golyókat, majd egy kanállal enyhén nyomjunk rá.
  3. 170 fokon, 7-8 percig süssük.

Pisztáciás-fehér csokoládés paleo energia golyó

Hozzávalók (kb 8-10 db golyó)

  • 100 gramm puha datolya
  • 55 gramm aprószemű zabpehely
  • 20 gramm aszalt áfonya
  • 20 gramm fehér csokoládé csepp
  • 10 gramm chia mag
  • 30 gramm pisztácia

Lépések:

  1. Tegyük a datolyát aprítóba, és addig forgassuk a gépet, míg krémes massza nem lesz belőle.
  2. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, és állítsuk össze egynemű masszává.
  3. Formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük aprószemű zabphelybe őket.Tároljuk hűtőben.

Mandulás-goji bogyós granola

Hozzávalók:

  • 130 gramm zabpehely
  • 20 gramm puffasztott rizs
  • 20 gramm puffasztott quinoa
  • 80 gramm méz
  • 20 gramm kókuszolaj
  • 20 gramm mandulavaj
  • 15 gramm goji bogyó
  • 40 gramm mandula
  • 3 gramm mandula kivonat

Lépések:

  1. Egy nagy edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat -a goji bogyó kivételével-, majd forgassuk bele a folyékony össze hozzávalókkal.
  2. Oszlassuk el sütőpapírral kibélelt tepsiben az összetapasztott darabokat, majd süssük aranybarnára 170 fokon, 15-20 percig! A goji bogyót a legvégén, az utolsó 5 percben szórjuk a tepsibe.
Blogmustra