LÁJFHEKK

Ettél mostanában palacsintázóban? Akkor most rosszul leszel!

Juhász Edina 2017. június 23., péntek 11:36

Súlyos higiéniai szabálytalanságok miatt bezáratta a Nébih a Nagyi palacsintázójának egyik budai egységét.

Júniusban tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai egy budai palacsintázóban, ami annyira ramaty állapotban volt, hogy gyorsan fel is függesztették a tevékenységét. A cég a Hepinagyi Kft, de talán nagyi most mégsem lenne annyira happy ha meglátná, hogyan is nézett ki a konyha a budai étteremben. A cég üzemelteti egyébként a Nagyi Palacsintázója nevű helyet, Budán a Batthyány téren és a Szentendrei úton is van kirendeltségük, az nem derült ki, hogy melyik egységben várták az ellenőröket az alábbi szabálytalanságok. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tűnj műveltnek 3 egyszerű lépésben!

Dívány 2017. június 23., péntek 07:56

Avagy hogyan hitesd el mindenkivel, hogy elolvastál egy könyvet, miközben nem is. (Vigyázat! A cikk nagy adagban iróniát tartalmaz!)

Hagyján, hogy a könyvmoly az új szexi, de állítólag a sikeres emberek egyik közös tulajdonsága, hogy sokat olvasnak. Bill Gates hetente végez egy-egy könyvvel, Mark Zuckerberg 2 hetente, és Oprah Winfrey is aktívan részt vesz saját könyvklubjában. Ami még közös bennük, hogy ők mind gazdag amerikaiak. Közülünk, hétköznapi emberek közül mégis ki ér rá állandóan ennyit olvasni? Pláne manapság, amikor annyi jó sorozat van? Na ugye.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tudod elkerülni, hogy beteljen a telefonod memóriája

Juhász Edina 2017. június 22., csütörtök 19:52

Éppen életed fotójáról csúsztál le, mert nem volt több hely a mobilodon? Több megoldás létezik, soroljuk is ezeket.

Az emberek többsége már egy lépést sem tesz a mobiltelefonja nélkül, amivel nem elég, hogy még a délutáni nasizást is dokumentálja több szögből, de azon internetezik, esetleg letölt néhány kis videót, dokumentumokat és egy csomó applikációt, aminek egy részét nem is használja. Aztán eljön az a pont a készülékek életében, amikor elkezd szaggatni a kedvenc játék, hamarabb merül a telefon és ami a legszembetűnőbb, megjelenik a figyelmeztetés, hogy hamarosan betelik a telefon memóriája. De mit lehet tenni akkor, ha kell mind a 3465 ebédfotó és a három havonta egyszer elindított játékot sem akarjuk letörölni? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beindult a leárazás, már féláron vásárolhatunk

moana 2017. június 22., csütörtök 09:40

Ahogyan azt sejtettük, ezen a héten csütörtökön már minden ruházati márka elkezdte a nagy nyári akciózást. Gyorsjelentés.

A hó vége, az hó vége, de hát készülni lehetett arra, hogy a napokban ellepik az üzleteket az akciós áron kínált kollekciók. És igen, eljött a nagy nap, kolléganőnk jelentése szerint szerda este 10-kor a legtöbb webshopban elindult a leárazás, és ma délelőttől nyilván már nemcsak virtuálisan szórhatjuk a pénzünket, hanem tülekedhetünk egy jót a próbafülkéknél és a kasszánál is. 

A legtöbb márkánál, például a Reservednél, a Promodnál vagy az F&F-nél is 50 százalék egyelőre a maximum, de ugye nagyon az elején vagyunk, viszont az a jó hír, hogy már előkészülhetünk a következő szezonra is, a Mangónál például első kattintásra őszi/téli kabátokat dobd fel az oldal, de nyugalom, ha ár szerint növekvő sorrendet választunk, kiderül, hogy 1290 forintért már van mondjuk mintás nyári póló is. 

Screen Shot 2017-06-22 at 08.06.18.png
Fotó: Mango

Az Inditex márkák is belecsaptak a lecsóba, az Oyshónál szintén maximum 50 százalékkal árazták le a kollekciókat, de ahogy a honlapot nézzük, a fürdőruháknál egyelőre nincs ekkora nagy kedvezmény, bár pár ezer forintot így is lehet spórolni. És nyilván a többieknél is egyelőre a kisebb akciók vannak többségben, de tény, hogy a választék egyelőre óriási, és ha valaki eddig várt azzal, hogy felfrissítse a nyári ruhatárát, akkor most tobzódhat. Bár ha nincsenek kedvenc, előre kiszemelt darabok, akkor nem kell kapkodni, remélhetőleg mennek lejjeb is az árak, viszont tapasztalataink szerint, ha egy konkrét termékkel szemezünk már egy ideje, arra az elején le kell csapni. 

8 részigazság arról, hogyan védekezzünk a hőség ellen

moana 2017. június 21., szerda 15:30

Csípőset enni ér, meg függönyözni is, de csak bizonyos feltételekkel.

Június második felében erős hőhullám várható, az Országos Meteorológiai Szolgálat egyhetes előrejelzésében 30-34 fok közé teszi a várható legmagasabb nappali hőmérsékletet, ráadásul ma az UV-sugárzás is igen erős lesz. A kánikula ellen számos módon lehet védekezni, és - mint bármilyen másik témakörben - vannak olyan állítások, hiedelmek, amelyeket érdemes elfelejteni, és olyanok is, amelyek hasznosak lehetnek, ha kellően körültekintőek vagyunk. Ezeket gyűjtöttük össze. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: lenfelsők kánikulához 10 ezer forint alatt

moana 2017. június 21., szerda 11:12

Ha nem akarsz poliészterben pácolódni a hőségben, akkor van pár tippünk.

Ilyen forróságban a műszálas ruhákat jobb a szekrényben pihentetni, és inkább pamutból és lenből készült cuccoknak kell teret adni. A hajtás után mutatjuk is, mit kínálnak az üzletek, és hogyan lehet hordani a nyárkompatibilis felsőket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: ezt tudják a limitált, nyári ételek és italok

Juhász Edina 2017. június 20., kedd 12:30

Itt a nyár, és ezzel együtt azok a termékek is, amik csak ebben a szezonban érhetőek el. Természetesen leteszteltük, hogy melyiket érdemes beszerezni belőlük.

A nyári szezonban a gyártók bátrabban kísérleteznek mindenféle új ízzel, így sokuknál megjelennek limitált vagy nyári kiadások. Mi pedig gyorsan össze is gyűjtöttük belőle azokat, amik éppen szembejöttek velünk, majd összeült a szokásos kis tesztcsapatunk, hogy megkóstoljuk őket. Ittunk jegeskávét, ettünk chipset, kipróbáltuk az energiaitalt, ami fogyaszt és lefojtottuk az egészet némi desszerttel, meg egy kis alkohollal. De nézzük, mik az idei nyár legnagyobb újdonságai. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így használhatod biztonságosan a nyilvános Wi-Fi hálózatokat

Aladár 2017. június 20., kedd 07:44

A nyílt hozzáférésű Wi-Fi hálózatokkal könnyű pórul járni, nem árt tehát, ha legalább a netes bankok használatát elkerülöd.

A kedvenc kávézónk, bevásárlóközpontunk, vagy egy-egy város vagy mobilszolgáltató által kínált ingyenes és nyílt hozzáférésű, ráadásul egyre gyorsabb Wi-Fi hálózatok használata segíthet ugyan a szűkös adatcsomagokkal való spórolásban, de mindennek van egy árnyoldala is: az adathalászok által létrehozott hálózatoknak, vagy egy-egy nagyobb étteremlánc kisbetűs felhasználási feltételeinek sok esetben a személyes adatainkra fáj a foga. A Popular Science összegyűjtött egy-két hasznos tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan védhetjük meg magunkat a betolakodóktól. 

shutterstock 360575060
Távolról sincs vége, olvasson még »

Forró víz vagy hideg víz?

Aladár 2017. június 19., hétfő 07:51

Mindkettő mellett szólnak érvek, szóval nyugodtan váltogasd a hőfokot zuhanyzás közben.

Akik készek arra, hogy rendszeres hideg zuhanyokkal sokkolják a szervezetüket, enyhíthetik a módszerrel a depressziós tüneteiket, ráadásul eközben az immunrendszerük is megerősödhet. A hideg zuhanyok élettani előnyeit több kutatás is tesztelte, és úgy tűnik viszonylag rövid idő alatt, néhány hónap, vagy akár néhány hét után is meglátszanak a reggeli vacogás eredményei - írja a Daily Mail. És ha valaki tényleg szeretné kihasználni az tisztálkodás egészségügyi előnyeit, annak persze a meleg vizet is megengedheti, sőt, az a legjobb, ha váltogatja a hőfokot. Ez az ún. kontrasztfürdő módszer. A lényeg: 20 perced időtartam alatt 3-4 perces meleg vizes és egy perces hideg vizes szakaszok váltogatják egymást. A titka: serkenti a vérkeringést. A hatás: állítólag segít enyhíteni az izomfájdalmat, meggyorsítja a regenerálódást, és van, aki szerint a bőröregedés jelei ellen is be lehet venni (bár ezzel nem mindenki ért egyet). És ezzel nincs vége!

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így szabadulj meg a konyhádban kísértő kellemetlen szagoktól

moana 2017. június 18., vasárnap 15:46

Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, ahol pedig sütnek és főznek, ott mindenféle szag keletkezik. Tippek, hogyan lehet ezeket minél hamarabb semlegesíteni.

Ha nincs elszívó a konyhában, akkor bizony nem annyira nagyon könnyű megszabadulni a sütés-főzés közben keletkezett illatoktól és szagoktól. Persze nem lehetetlen, íme pár trükk, ami segíthet. Részletek a hajtás után!

shutterstock 649841833
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt egyed, hogy ne legyen jetlaged

Aladár 2017. június 18., vasárnap 10:55

A jetlag által kizökkentett biológia óránk helyreállításához ér igénybe venni némi külső segítséget. A meggy, a kivi, és a tojás mind segíthetnek, ha gyorsan le akarjuk rázni a fáradságot, levertséget.

A jetlaggel járó problémák, vagyis a fáradtság, az emésztési problémák, az álmatlanság, a rendetlenkedő vérnyomás és étvágy mind olyasmi, ami megkeserítheti egy nyaralás vagy üzleti út első napjait, és minél hosszabb időt töltünk egy másik kontinensen, annál hosszabb ideig tart majd a visszaállás. Mindez a cirkadián ritmus, a körülbelül 24 órás ciklusú napi biológiai óránk összezavarásának eredménye. De mit lehet tenni a tünetek ellen? A Daily Mail egy táplálkozási szakember, Lily Soutter segítségével összegyűjtötte, milyen ételek és italok segíthetnek a biológiai óránk helyrezökkentésében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell, hogy sárga pisztolytáskával mászkálj!

moana 2017. június 17., szombat 16:28

A fehér felsők egyik legnagyobb ellensége a sárga izzadtságfolt. Szerencsére meg lehet előzni, és utólag sem késő cselekedni. Tippek, trükkök!

Az izzadás természetes dolog, és igen komoly mélységei vannak ennek a témának. Mi most csak és kizárólag a verejtékezés okozta foltokra koncentrálunk, és nem, nem azokra, amelyek pár perc alatt eltűnnek, hanem amiknek sokan legszívesebben ecetes ollóval esnének neki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, amit kerülj el, ha nem akarsz ételmérgezést kapni

Aladár 2017. június 17., szombat 12:29

Egy ételmérgezésekben járatos ügyvéd, Bill Marler tippjeit osztjuk meg. Hogy ő miért nem eszik soha nyers csírát? Elmondja.

Bill Marler 20 éve foglalkozik ételmérgezéssel kapcsolatos perekkel, és akarva-akaratlanul, közben ő is létrehozta a maga fekete listáját. A listára az általa képviselt ügyek évi 3000 halálesetért felelős ételmérgezéses megbetegedéseinek leggyakoribb forrásai kerültek. A Chipotle étteremláncot érintő E. coli és norovírus járványok szülte pereket is vezető ügyvéd eddig nagyjából 600 millió dollárt hozott az általa képviselt sértettek konyhájára, és a Bottomline számára most listázta azt a 6 ételt, amiktől most már ő maga is elzárkózik, valamint egy olyat is, amit talán meglepő módon még mindig szívesen fogyaszt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Létező, de nem tuti megoldás a csempefestés

Primilla 2017. június 16., péntek 18:00

Ha már nagyon időszerű lenne, de mégsem tudod rávenni magad, hogy szétveresd, majd újracsempéztesd a konyhát vagy a fürdőszobát, akkor más, sokkal kevesebb munkával és kosszal járó út is létezik a felújításra. Például a csempék, járólapok lefestése. Mi nekiálltunk, és megcsináltuk a saját konyhánkban. Tapasztalatok következnek, utóélettel.

Adott egy frissen vásárolt családi ház konyhája, ami némi festést leszámítva, nagyjából 30 éve nem volt felújítva. Jó, a bútor olyan, amilyen, végül is a harminc évvel ezelőtti kor szintjének megfelelt, de a fal! Időnként lefestették mindenféle csodás színű festékkel, de a konyhaszekrényt nem szedték le előtte, hanem körülpingálták. Ez biztos nem okozott semmiféle fennakadást vizuálisan, egészen addig, amíg a ház előző tulajdonosa úgy nem döntött, hogy a konyhabútorai egy részét mégiscsak magával viszi költözéskor. Ami a helyén maradt, az leírhatatlan.

Aztán ott volt a hidegburkolat, ami egyrészt sima fehér csempe, egy sávon piros mintás díszítéssel, a járólap viszont a felismerhetetlenségig elkopott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kisokos, hogy ne érjen váratlanul a dinnyeszezon

Aladár 2017. június 16., péntek 15:26

A dinnye egészséges, kalóriaszegény, évezredek óta velünk van, ráadásul a görögöt még kopogtatni is lehet. Hiba volna persze csak a kopogtathatóság képességének hiánya miatt leírni a többieket, ők is tudnak azért egyet s mást.

Ezúttal a Women’s Health állt elő nyári dinnye kisokossal, és ehhez a dinnyékről könyvet is írt - és úgy általában véve meglehetősen kertészszerű -  Amy Goldman szaktudását is igénybe vették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elő a pénztárcákkal, elkezdődött a nagy nyári leárazás!

moana 2017. június 15., csütörtök 20:03

Az üzletek többsége valószínűleg csak később csatlakozik be, de legalább két helyet már elárasztottak az akciós cuccok. Mutatjuk is, hogy hol mit kapni és mennyiért.

Aki odafigyelt az elmúlt években, az már sejthette, hogy itt az ideje annak, hogy a divatmárkák szépen-lassan elkezdjék leárazni a tavaszi és nyári, esetleg az őszről és télről megmaradt ruhákat és kiegészítőket. Idén a H&M és a Women's Secret volt az első fecske. Meg is néztük, hogy mire számíthat az, aki nem akarja megvárni a hóvégét a költekezéssel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így törd fel a tojásod

Aladár 2017. június 15., csütörtök 08:04

Ezúttal a tojás feltörésének feladatához érkezett tudományos igényű használati útmutató, hisz mindenki tudja, törésmechanikai alapvetések nélkül nincs tükörtojás készítés.

Kevés szebb és jobb pillanat akad az ember életében, mint a nyers tojás tökéletes, ideális feltörésének élménye. Kevés szarabb van ugyanakkor annál, amikor a tojás elsőre meg sem moccan, másodikra vagy harmadikra viszont ripityára törik, farmert és ülőpárnát undorító nyálkás lével, serpenyőt és egyéb céledényt ugyanakkor kizárólag tojáshéj törmelékkel fecskendezve be. A Popular Science cikke azonban elég lehet a releváns fizikai elvek magunkba szívásához, és remélhetőleg bárkiből képes tojástörő mérnököt faragni. 

shutterstock 54177592
Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: elegáns rövidnadrágok 7000 forint alatt

moana 2017. június 14., szerda 12:07

A farmershort nagyon praktikus nyári viselet, de azért nem lehet egész szezonban csak ezt hordani. Mutatjuk, milyen lehetőségek vannak még.

Szépen-lassan minden üzletben elkezdődik a nagy nyári leárazás, de ha nem tudsz várni addig, akkor mutatjuk, hogy most milyen elegánsabb rövidnadrágokat kapni, és azokat hogyan is lehet hordani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 hiba, amit elkövethetsz álláskeresés közben

moana 2017. június 14., szerda 08:17

A lelkesedés nem minden, ahogyan a sokrétű tapasztalat sem.

Nagyon sok mindenen elcsúszhat az, hogy megcsípjünk egy állást, és rengeteg tévhit kering, mit is kell tenni, hogy új munkahelyet találhassunk. Utóbbiakból szemezgettünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így választhatod ki a tökéletes nude rúzst

Aladár 2017. június 13., kedd 17:19

A Women's Health szerint az ajkak belső részét kell tüzetesebben szemügyre venned, ha felelős döntést kívánsz hozni.

Persze más olyan trükkök is akadnak, amire volt már mersze embereknek rábiggyeszteni a „tökéletes” jelzőt, ilyen volt a gyors mellbimbó csekkolás útján történő kiválasztódás elve is. Az új trükk szintén a test egy gyakran rejtve maradó tájékát, illetve annak színét hívja segítségül a választáshoz: a Women’s Health szerint az alsó ajkak belső része a nyerő. 

shutterstock 655088797
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg elveszik az okos eszközök a munkánk?

Juhász Edina 2017. június 13., kedd 11:30

Egyáltalán mire jó, ha tanulnak a gépek? Miért csak most kezdtek el okosodni? Mi lesz akkor, ha összefognak ellenünk?

A gépek elkezdtek tanulni, olyannyira, hogy talán már ezeket a sorokat is egy olyan eszközről olvasod, ami figyeli a szokásaidat. Hogy hogyan is működik mindez, valamint kell-e tartani attól, hogy átveszik a hatalmat felettünk, azt Greg Corrado, a Google mesterséges intelligánciáért felelős vezetőkutatója mesélte el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne véresen kérd a steaket, kérd mioglobinnal!

Aladár 2017. június 12., hétfő 16:39

A szép marhahúsunkból kiáramló vörös nedű nem is vér, hanem egy fehérje által elszínezett vízalapú lötty. Hát mindent elvesznek tőlünk?

Csalódás csalódás hátán

Amikor véresen kérjük a húst, és szembesülünk báránylelkű társaink gyámoltalan pillantásaival, egy percre újra igazi vadembernek, barbárnak érezhetjük magunkat. De mindezzel csak áltatjuk magunkat, a pirosas, vörös- és vadhúsokból csordogáló folyadék sajnos nem vér, hanem a mioglobin nevű fehérje vastartalma által vörösre színezett víz. A Tech Insider videójából kiderül, hogyan keletkezik a vörös nedű. Vegánok is elindíthatják a háttérben, nagyon kellemes a zenéje. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 tudományosan megalapozott konyhai trükk

moana 2017. június 12., hétfő 11:45

Diétás rizs, foltmentes alma és szaftos, puha hús - mindegyikre van megoldás. Mutatjuk is!

Az Amerikai Kémiai Társaság (American Chemical Society) saját Youtube-csatornáján most azoknak az életét akarja megkönnyíteni, akik szeretik a rizst, a csirkehúst és a gyümölcsöket, meg persze a pofonegyszerű vagy néha kicsit időigényesebb konyhai trükköket. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a trükkel felpörgetheted a jégkockagyártást

moana 2017. június 11., vasárnap 14:47

Hihetetlennek tűnik, de tudományosan megalapozott, és tényleg felgyorsítja a folyamatot.

Limonádé és jeges tea szezonra tökéletes az a trükk, amit az AOL oldalán találtunk. A lényeg, ahelyett, hogy hideg vizet tennél a jégkocktartóba, inkább meleg vagy forró vízzel töltsd fel, mert így sokkal hamarabb készre fagynak a kockák.

És ezt így hogy? 

Tudomány! Jó, ez így egy kicsit sovány válasz. A jelenség a Mpemba-paradoxonnal magyarázható. A nevét egy egy tanzániai diákról, Erasto Batholomeo Mpembáról kapta, de már Arisztotelész is foglalkozott vele. A kutatók több elméletettel próbálták már alátámasztani, hogyan fagyhat meg gyorsabban a meleg víz mint a hideg. Íme két dolog, aminek köze lehet hozzá: egyrészt a meleg víz gyorsabban párolog mint a hideg, kevesebb folyadék pedig gyorsabban fagy meg ugyanolyan körülmények között, mint a több, illetve  a vízben oldott sók (karbonátok) magas hőmérsékleten kiválnak, így többé nem befolyásolják a fagyáspontot.

Persze nem biztos, hogy szerencsével járunk, hiszen a jelenség paraméterfüggő, de mindenképpen bíztató, hogy Mpemba fagyikészítés közben csodálkozott rá arra, hogy van ilyen. Igaz, nem sikerült annyi fagyit előállítania mint a hagyományos módszerrel, de hát valamit valamiért.

summer-fridays-ice-drink.gif

8 trükk a könnymentes hagymaszeleteléshez

moana 2017. június 11., vasárnap 11:45

Jön a lecsószezon, és ennek a kellemes nyári ételnek a vöröshagyma is fontos összetevője. De mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne sírás legyen a főzés vége? A Daily Meal munkatársai kipróbálták, mely praktikák működnek azonkívül, hogy mondjuk búvárszemüvegben állunk a konyhapult mellett.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 129

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés