LÁJFHEKK

Áramszünet miatt pörgött túl a benzinkút számlálója

bry 2012. november 13., kedd 20:47

Két napja kering a Facebookon az a videó, melyben jól látszik, ahogy egy benzinkútnál a számláló már azelőtt pörögve számolja a tankolt mennyiséget, hogy a vásárló egyáltalán levenné a pisztolyt az oszlopról. A felvétel az Auchan Savoya parknál található benzinkútjánál készült, a divány.hu kíváncsi volt, milyen logikus magyarázatot tud adni rá az üzemeltető. Az Auchan szerint a hibát valószínűleg egy áramszünet okozta.

Több mint 22 ezren osztották már meg a Facebookon azt a mobiltelefonnal készült videót, amin az látszik, hogy a kút számlálója már akkor pörög, mikor az autós még nem is tankol. Megkeresésünkre Gál Judit, az Auchan Magyarország kommunikációs menedzsere elmondta, a vásárló a problémát már a helyszínen jelezte, az esetről jegyzőkönyv készült.

„A hibás kútoszlopot munkatársunk azonnal lezárta, és az előírásoknak megfelelően a meghibásodást felirattal jelezte a vásárlóknak. A hibás kútoszlop javítása azóta már megtörtént, egyetlen vásárlót sem ért kár a meghibásodás miatt” – mondta Gál Judit. Magyarázatként hozzátette: az eset előtt nem sokkal a benzinkúton áramszünet volt, a cég szerint valószínűleg ez, nem pedig személyi hiba okozhatta a meghibásodást.

Kiakadt a spórolós LEGO-vásárlókra a bolt, Facebookon szólt be nekik

zezse 2012. november 8., csütörtök 16:39

A Kockaáruház.hu akciót hirdetett Facebook-oldalán, így: "Ma van az internetes vásárlás napja! Mi is részt veszünk az országos akcióban, minden, a mai napon interneten leadott rendeléshez ajándék LEGO kulcstartót adunk!". Arra azonban nem számítottak, hogy a vásárlók nem várt módon csapnak le a lehetőségre: mivel az akció szerint a 762-1453 forintba kerülő kulcstartó értékhatártól függetlenül jár, többen nekiálltak a lehető legminimálisabb, száz forint körüli értékű dolgokat rendelni, csak hogy hozzájussanak. Az áruház kiakadt, ennyire:

kockaaruhaz
Fotó: Facebook

A vásárlóikat anyázós posztra válaszul a vevők egy része felháborodott a kommunikáción, mondván, a boltnak szíve joga lett volna értékhatárhoz kötni a vásárlást, de ezt valamiért nem tette meg, míg  a másik felük egyetért a kifakadással.

Megkerestük az ügyben a LEGO Hungária Kft-t, a LEGO magyarországi importőreit, hogy megtudjuk, országos vagy régiós akcióról van-e szó, vagy a bolt maga ajánlotta fel a kulcstartókat. Érdeklődésünkre elmondták, nincs közük az ajándék kulcstartós akcióhoz, ennek szervezésében nem vettek részt.

Megkerestük az ügyben az oldalt üzemeltető Market-SK Kft-t ügyvezetőjét, Kovács Pétert, aki nem kívánta kommentálni a kiírást. "Nincs hozzátenni valónk, az álláspontunk az oldalon olvasható."

A fenti fotón látható posztot azóta az áruház eltávolította üzenőfaláról.

Merjen alkudni akár a boltban is!

Dívány 2012. november 8., csütörtök 10:56

Azzal mindenki tisztában van, hogy a piacokon lehet és érdemes kevesebbet kínálni az áruért, különösen külföldön, például Egyiptomban, Törökországban. Az sem kérdéses, hogy az eladásra kínált ingatlanok és autók ára is csupán tájékoztató jellegű, azaz irányárról beszélhetünk. Azonban az üzletekbe betérve szinte senkinek sem jut eszébe alkudozni, holott a legtöbb boltban könnyen elérhetünk 5-10, de akár 20 százalékos árengedményt is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg annyira megérik a tescós Zwilling kések?

Tuna Judit 2012. november 2., péntek 13:58

Pár évvel ezelőtt a Spar akciójában lehetett hozzájutni a jó minőségű német Zwilling késekhez, most ugyanezen márkájú késeket vonta be a Tesco saját pontgyűjtéses akciójába. Igaz, a típuscsalád nem teljesen egyezik, de a minőség és a háttér ugyanaz. Kezdjünk őrülten pontokat gyűjteni? Igen, de ésszel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon jó albérletet

bry 2012. október 31., szerda 21:48

Amikor az ember új otthont keres magának, fontos, hogy jól válasszon. Egy albérletet minimum egy évre adnak ki, így fontos, hogy olyan helyet találjunk, ami tényleg megfelel az igényeinknek és a pénztárcánknak. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, ami elősegítheti a körültekintő választást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén már feleannyiért is vehet krizantémot halottak napjára

Tuna Judit 2012. október 31., szerda 14:25

Körülnéztünk, idén mennyibe kerülnek a „temetővirágok”, elmentünk piacra, temetőbe, hiperbe és az Ikeába is. Kiderült, hogy még mindig a krizantém a favorit, de sokan vesznek olcsó gerberát, szegfűt és műkoszorút is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mosson ezentúl ingyen!

ermiz 2012. október 27., szombat 18:51

Bio mosószer? Mosódió? Háziszappan? Felejtse el! Létezik azt a mosószert, ami teljesen ingyen van, hatékony, és még a környezetet sem szennyezi. Aranyárban lehet kapni bio mosószereket, sőt ma már a mosódiót is (ami ráadásul hozzáférhető folyékony változatban is, de ez sem olcsó). Mit tegyen, aki olcsón akar mosni, de a környezetére is odafigyelne?

Szedjen gesztenyét! A vadgesztenye ugyanis szaponint tartalmaz, csakúgy mint a mosódió, csak ezt nem kell több ezer kilométerről importálni, és még ingyen is van.

Nem hittem benne, hogy működik, de egy tesztet megért a dolog. Színes ruhákat mostam vele, amit bőven tarkított zsír, kakaó és egyéb koszfolt. 5 darab vadgesztenyét forrásban lévő vízbe tettem, és otthagytam kb. 20 percre. A gesztenyék megszívták magukat, és így már félbe tudtam őket vágni. A félbevágott darabokat egy fél zokniba tettem, amit összecsomóztam. Öblítésre ecetet használtam.

És lőn, a ruhák tiszták lettek. Ha nagyon koszosak, nem árt a gesztenye mellé egy kis nátrium-perkarbonátot betenni a mosószer adagolóba, ettől a makacs foltok is eltűnnek. Bár én eddig mindössze két alkalommal használtam, a leírások szerint 4-5 mosásra elég az 5 darab gesztenye (5 kilónyi ruhával számolva).

A keveréket, csakúgy mint a mosódiót, nem csak ruhatisztításra lehet használni, hanem felmosásra, felülettisztításra is. Ebben az esetben a főzővízet a felmosóvödörbe öntjük, és a félbe vagy negyedbe vágott gesztenyéket hagyjuk állni egy darabig benne. A vízben kioldódik a szaponin, amihez lehet még néhány liter forró vizet tenni.

Természetesen nem én találtam fel a spanyolviaszt, a gesztenyét a XIX. századig használták mosószerként, de néhány gyógynövényekkel foglalkozó könyv is említi ilyen felhasználását.

A Szent István Egyetem Növényélettani karának munkatársa szerint nem a vadgesztenye az egyetlen szaponin tartalmú növényünk. Az orvosi szappanfű egy szekfűféle, melynek vörös színű gyökere sok szaponint tartalmaz. Ezt felvágva és kifőzve hasonló hatást érhetünk el, mint a gesztenye esetében.

Arra azért érdemes figyelni, hogy ezek a növények, a mosószerekkel ellentétben, semmilyen fertőtlenítő és fehérítő hatással nem rendelkeznek - hívta fel a figyelmünket az egyetem munkatársa. Ezért például a csecsemőruhák mosására nem alkalmasak.

Ha Ön ennél sokkal jobb (és olcsóbb) természetes mosószert vagy tisztítószert tud, írja meg nekünk a Facebook Shopaholic oldalán, vagy kommentben itt!

Vegyen bútort olcsón!

bry 2012. október 22., hétfő 18:13

Bárkinek az életében előfordulhat az a szituáció, hogy egyik pillanatról a másikra be kell rendeznie egy szobát. Lehet egy új, nagyobb lakásba való költözés az ok, de a gyerekbútorok lecserélése is adhat alapot az újrabútorozásra. Ezért most összegyűjtöttük, melyik lakberendezési üzletlánc milyen termékeket kínál mindehhez: a teljes kínálat bemutatásától eltekintettünk, helyette kiszámoltuk, melyik cégnél mi számít a legolcsóbb és a leginkább költségkímélő ajánlatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 tipp a rezsi csökkentésére

Tuna Judit 2012. október 8., hétfő 18:46

Közelednek a hideg napok, és velük együtt a horribilis rezsiköltségek is. Lassan beköszönt a fűtési szezon, és a villanyt is hamarabb kell reggel és este felkapcsolni. Ezek sajnos elkerülhetetlen többletköltségeket jelentenek, de szerencsére van néhány tippünk a kiadások csökkentésére.

IV0C9526
Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor hülyének néznek a Tescóban

kitbits 2012. október 4., csütörtök 19:50

Néhány hete vettem két nadrágot a Tescóban – ahol vettem már jó farmert –, a blokkot meg jól eltettem, annyira, hogy azóta sem találom. Nem lenne ezzel baj, ha az új gatya jó lett volna, de hát nem volt. Mentem reklamálni, na, vajon mi történt?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hello Kitty védi a szukák erkölcsét

Tuna Judit 2012. október 3., szerda 13:34

Teljes a káosz a Hello Kitty-s termékek palettáján. Az még hagyján, hogy van cicás klotyópapír, joghurt, vagy kéztörlő. Egy fokkal bizarrabb, hogy a patkánynagyságú kutyákat tartó célcsoportot is a rózsaszín cicás kutyaretiküllel és hozzá passzoló ürüléktartó zacsival bombázzák. Az viszont már egész perverz, hogy mostantól tüzelőbugyi formájában látható kutyafenekeken a vízfejű macska.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így űzze el a bűzt a lakásából olcsón

Tuna Judit 2012. október 1., hétfő 17:30

A főzés során keletkezett illatok igen gyorsan képesek szaggá átlényegülni a szobákban, amitől nem csak az ember haja, bőre és ruhája lesz büdös, hanem beszívják a szárítón száradó vagy éppen az előszobában fellógatott ruhadarabok, a kárpitok, függönyök, és persze a konyharuha, a hűtő és az edények is. Ha nemigen oldható meg a szellőztetés, mert mondjuk kinn súlyos mínuszok dühöngenek, vagy egyszerűen a lakás beosztása miatt nem lehet hatásos kereszthuzatot csinálni, próbáljon ki pár olcsó és természetes megoldást a szagok semlegesítésére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egye magát okosabbra!

Dívány 2012. október 1., hétfő 13:17

A százmilliárdot is meghaladó számú idegsejtjeink frissen tartása nem kis feladat szervezetünk számára a mindennapokban. Ezért is különösen fontos a megfelelő, tápláló és egészséges reggeli, mert ennek hiányában agyunk teljesítménye messze elmarad a kívánatostól. A szürkeállomány megfelelő működéséhez jó minőségű és kielégítő mennyiségű energiára, illetve energiát nem adó tápanyagokra van szükségünk. Nem szabad persze elfeledkezni a bőséges folyadékpótlásról és a megfelelő mennyiségű mozgásról sem. Fizikai aktivitás hiányában oxigénben szegényebb lesz a vérünk, így az agyunk is.

stockfresh 727312 different-food-composition sizeM
Fotó: Stockfresh

A helyes táplálkozás, a jól összeállított napirend fokozza a koncentrációt, a gyors gondolkodást, segíti az emlékezet meghosszabbítását. Ebben segítünk most egy egész heti mintamenüvel, amelyben ráadásul a napi menük ára nem éri el az 1000 forintot (az összeállítások ára mindig csak egy adagra vonatkozik). És még egy jó hír: csokoládé jöhet minden mennyiségben: cukortartalma mellett ugyanis a benne lévő teobromin kedvező élénkítő hatása egyaránt jót tesz az agyműködésnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Megdöglött a Danone terhes kanárija

kitbits 2012. szeptember 29., szombat 12:05

A Danone szerencsére gyorsan reagált a közfelháborodásra :újravágták az Activia hihetetlenül idegesítő reklámját. A főbb szereplők persze nem változtak, és a koncepció sem lett kevésbé bizarr.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10+1 tipp, hogyan járjunk jól az online aukciókon

ermiz 2012. szeptember 27., csütörtök 20:18

Akik megszabadulnának megunt dolgaiktól, és a neten szeretnék azokat eladni, azoknak látszólag könnyű dolguk van. De jó néhány hiba van, amit el lehet követni, még akkor is, ha rutinos netező az ember. A vétel sem mindig egyszerű, főleg ha csak licittel lehet megszerezni az áhított terméket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unortodox pontgyűjtő akcióval neveli ki a jövő vásárlóit az IKEA

Dívány 2012. szeptember 22., szombat 19:53

Az Ikea új, kifejezetten gyermekek számára elérhető akciót hirdetett: a Peták névre keresztelt rénszarvassal hirdetett vásárlási lehetőség a cég szerint arra szolgál, hogy a 12 év alattiak megtanulják, hogyan kell bánni a pénzzel. A cél nemes, de a megvalósítás több sebből vérzik: a rendszer bonyolult, a játékpénz értéke a megvásárlandó tárgy árától függően változik, és ha szerencsétlen gyerek épp valami drágább árut nézett ki, takarékosságra nevelés helyett egyszerűen szívatja őt a pontrendszer.

bag640
Fotó: Ikea
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fagyasztott pizzák: ha elég sajtos, már szinte jó?

Tuna Judit 2012. szeptember 15., szombat 18:53

Arról már írtunk, hogy a házhoz szállított pizzáknak mik az előnyei és a hátrányai, most kipróbáltuk, mit tudnak a sokkal olcsóbb mirelit pizzák. Furcsa módon nem ért akkora sokk minket, mint amire számítottunk, és gyomorpanaszaink sem voltak a kóstoló után. Próbáltunk a hiperekből/szuperekből lehetőleg azonos, sonkás pizzákat beszerezni, és bár nevük eltért,  mind nagyjából ugyanazt tudta. Volt köztük olaszos nevű pizza prosciutto, angolszász verziós ham pizza, de egyszerű sonkás pizza is létezik. Érdekes, hogy van olyan sonkás pizza, amin paprika, cukkini, sőt még gomba is van, aminek biztos örülnek azok, akik a pénzükért szeretnek nem várt pluszt is kapni, mi nem annyira.

Szerintünk az igazi pizza nem akad meg a torkon, mert a feltétből kiolvad annyi zsír, amitől a tészta finom lesz. Kíváncsian vártuk, hogy létezik-e olyan mirelit pizza, amelyik tudja hozni ezt az élményt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kétnapos kiruccanás repülővel, szállással, huszonötezerből?

Tuna Judit 2012. szeptember 13., csütörtök 07:52

Megnéztük, hogy októberben hova tud olcsón elmenekülni egy hétvégére, mielőtt még teljesen elkámpicsorodna az esős szürke hétköznapoktól.

Ilyenkor nincs is jobb, mint elutazni és egy hétvégét valahol külföldön tölteni; nem stresszelni a munka, a gyerek és különböző problémák miatt. Érdemes kikapcsolódni, megismerni az európai városokat, főleg úgy, hogy egy személynek akár még olcsóbban, húszezer forintból is kihozható a kiruccanás, repülőjeggyel és szállással együtt. Amit még érdemes tudni: ha van dombornyomott kártyája (és jó, ha van, hiszen online például csak azzal tud foglalni), ahhoz tartozik utasbiztosítás (lehet kérni csomagra is), tehát erre külön nem kell költenie. Persze a biztonság kedvéért erről egyeztessen bankjával utazás előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen arckrémet alig kétszáz forintból

Tuna Judit 2012. szeptember 8., szombat 13:33

Annyiféle arckrémet lehet már kapni a boltokban, hogy kiigazodni sem lehet közöttük. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb messziről sem látott természetes alapanyagokat, viszont annál többe kerülnek. Ha úgy dönt, ön se akar sok pénzt adni drága csomagolásokért és reklámszlogenekért, készítsen saját arckrémet magának. Segítünk: elkészítettük saját márkás arckrémünket dr. Torma Viktória vegyész segítségével.
 
  
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így vészeljen át három hetet harmincezer forintból

Tuna Judit 2012. szeptember 7., péntek 18:43

Az előrelátóbbakkal is előfordulhat, hogy (hacsak nincsenek könnyen mozgósítható tartalékaik), egy nagyobb kiadás felborítja az egész hónapos költségvetést. Így járt egyik olvasónk is: miután váratlanul egy nagyobb összeget kellett kiperkálnia, nem sok pénze maradt a hó hátralevő részére. Először kétségbeesett, és már épp kölcsönkért volna egy barátnőjétől, de miután végiggondolta, hogy akkor megint csak egy nagyobb kiadással kellene kezdenie a következő hónapot, inkább úgy döntött, megpróbál kijönni a maradék pénzéből: harmincezer forintból.

stockfresh 1710699 woman-looking-into-her-coin-purse-for-money s

Aztán megírta, milyen trükköket vetett be, hogy ez sikerüljön, sőt, még azt se érezze túlságosan, hogy nélkülöznie kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhes kanárira cserélték Szulák Andreát

mikkamakka 2012. szeptember 5., szerda 18:53

Durva reklámmal rukkolt elő a napokban a Danone: Szulák Andreát lecserélték, helyette egy Berta nevű tudathasadásos karakter beszélget egy zöld kesztyűbábbal, Pocakkal. A történet érthetetlen egy átlag földi halandó számára: Bertát vacsorázni hívja a kolléganője, mire a csaj rávágja, hogy nem jó neki, mert terhes a kanárija. Ekkor előugrik Pocak (ami fáj), aki jól lecseszi Bertát, mert az össze-vissza eszik egész nap és rosszul bánik vele.

A fonalat már a terhes kanárinál elvesztettük, mivel nem tudtuk, milyen reklámról van szó, még az is felmerült bennünk, hogy a mikulás meg a kispiros után most így becézik a menstruációt. Az meg végképp szürreális, hogy valaki azért nem mozdul ki otthonról, mert egész nap zabál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Popsitörlőteszt: tudja mivel törli a babája bőrét?

Tuna Judit 2012. szeptember 4., kedd 17:50

Baba törlőkendőket teszteltünk a drágától a saját márkásokig: a méret, tapintás, nedvességtartalom mellett dr. Torma Viktória vegyész, házikozmetikus aszerint is elemezte nekünk őket, milyen vegyi anyagokat juttatunk velük a baba érzékeny bőrére.  A végeredmény egészen meglepő: a teória, miszerint a saját márkás cuccok olcsóbbak és általában jobbak is, most teljesen dugába dőlt, és a fajlagos árak is tartogattak meglepetéseket.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz újra fehér a kád pár perc alatt

Tuna Judit 2012. szeptember 3., hétfő 11:05

Teljesen mindegy, hogy fürdés után lezuhanyozza-e a kádat, attól az még pár nap alatt szépen bekoszolódik: elég, ha csak olajos fürdőt vesz, leradírozza a bőrét, sarkat reszel vagy hajat mos. A kád aljára és falára így is, úgy is lerakódnak a szürke foltok, amiket aztán hiába dörzsölget szórakozottan zuhanyozás közben a lábujjaival. Igen, a kádat/zuhanytálcát rendszeresen kell csiszatolni, hogy csillogó fehér maradjon. Sajnos az erre szolgáló vegyszerek se nem olcsók, se nem környezetbarátok, ha viszont előveszi a nagyi házi praktikáit, garantáltan pénztárca- és környezetkímélő lesz a végeredmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen testradírt pár száz forintból

Tuna Judit 2012. szeptember 2., vasárnap 17:59

A puha bőrhöz szükséges, hogy időnként eltávolítsuk a bőr elhalt hámsejtjeit, erre a legjobb megoldás a bőrradír, de nyilván nem mindegy, hogy milyen és mennyibe kerül. Azt ne várja senki, hogy már az első vagy netán a harmadik alkalommal bőre selymes lesz, mint a reklámokban. De ha kitartó, és rendszeresen használja az alábbi receptekben leírt radírokat, szép fokozatosan elérheti a várt eredményt. Ami persze nem jelenti, hogy innentől kezdve örökre elfelejtheti a bőrradírt, legfeljebb pár hétre pihentetheti...

A testradír dörzsöléssel szabadítja meg a bőrt az elhalt hámsejtektől. Az otthon gyártott kence hatalmas előnye, hogy pontosan annyit készíthet belőle, ami egy alkalomra elegendő. Ahogy azt már megszokhatták, a receptjeink mentesek mindenféle mesterséges anyagtól, színezéktől. Előnyük még, hogy szinte egy tábla csokoládé árából kijönnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cipővásárláshoz sem elég a szerelem első látásra

Tuna Judit 2012. szeptember 1., szombat 17:41

Lassan vége a nyárnak, és a mutatós szandálokat leváltják az őszi cipők, legalábbis jövő tavaszig. Most abban segítünk, hogy ne dobja ki fölöslegesen a pénzét az ablakon. Cipővásárlásnál rengeteg szempont van, amit figyelembe kell venni, ezért sem árt listát írni róluk, és azzal nekiindulni a boltoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés