#ÉLETEM

A tökéletes minivakáció: 4 nap alatt hegyen, városban és tengeren

travelo 2015. június 17., szerda 08:34

Idén úgy alakult az élete, hogy már annak is örül, ha a nyáron két nap szabival meg tudja toldani az egyik hétvégét? Ha jól választja meg úti célját, négy napba bámulatosan sok minden beleférhet. Például városnézés, havas hegycsúcsok meghódítása és egy kis tengerpartozás is. Ráadásul mindezt kapkodás nélkül. Hol lehetséges ez? A szomszédos Szlovéniában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mit csinál az agya, ha épp semmit nem csinál

Sákovics Diana 2015. június 16., kedd 20:36

Mark Gungor amerikai showman, házasság specialista szerint a férfiak agyában létezik egy semmi doboz, azaz – a nőkkel ellentétben – ők képesek úgy létezni, hogy közben nem gondolnak semmire. De vajon tényleg képes erre az ember? Mit csinál az agy, amikor látszólag semmit sem csinál? Kaliforniai agykutatók most megtalálták a választ – ami egyébként nemtől független.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Viselkedési kisokos, hogy ne égesse magát külföldön

.syl. 2015. június 16., kedd 18:46

Azt már tudjuk, hogy a magyar turistát hangoskodásáról, harsányságáról, övtáskájáról, rántott húsos szenvdicséről és a zokni-szandálról, na meg a nejlonszatyorról lehet megismerni külföldön – legalábbis ezeket a jellegzetességeket emelték ki a megkérdezett magyarok egy friss, nem reprezentatív kutatásban. Na de mikre kell igazán odafigyelni, ha az ember külföldön jár, mik azok a szokások, amiket illik tiszteletben tartani? A Business Insider 15 országról írta meg egy fórum alapján egy infografikában, hogyan NE viselkedjünk, ha odamegyünk. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egész immunrendszerét hazavághatja a helytelen fogmosás

ST 2015. június 16., kedd 15:17

A fogmosás fontosságára nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet, ennek ellenére még mindig sokan nem veszik kellően komolyan a szájhigiéniát. Pedig ennek hiánya nem csak esztétikai gondokat okozhat: a fogak és az íny betegsége az egész szervezetére is komoly veszélyt jelenthet – írja a Daily Mail.

stockfresh 110695 brushing-teeth sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tel Aviv Pride: amikor a Fehér Város szivárványszínbe öltözik

Steiner Kristóf 2015. június 16., kedd 14:51

Nem túlzás azt állítani, hogy a Tel Aviv Pride egy másik dimenzióban történik. A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer, vagy „questioning” (azaz mindenki, aki nem kívánja eldönteni, hogy melyik „kategóriába” sorolná magát) emberek ilyenkor egy teljes hétre átlényegülnek főállású akivistává – ilyenkor minden a toleranciáról és az egyenlő jogokért való küzdelemről, no meg a felhőtlen partizásról szól. Néhány nappal a Pride-hét kezdete előtt felkerülnek a város fő utcáinak villanyoszlopaira a szívárvány zászlók, a városházát hatalmas szivárványos led fallal borítják be, a lobogó pedig a humusz bároktól a ruhaüzleteken át a magánházakig mindenütt feltűnik. Idén még a város kedvenc hot-dogosa is színes szószokkal csíkozott „gay-kolbásszal” készült, sőt, a legnépszerűbb taxirendelő app is ezer színűre változtatta a logóját. Aki csak számítani akar, részt vesz az ünneplésben – így tulajdonképpen nem is meglepő, hogy idén több, mint 120 (egyes források szerint 180) ezer ember masírozott az évi rendes felvonuláson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ajándékdoboz: a közösségi adományozó pont, ahol fő a bizalom

etelka 2015. június 15., hétfő 18:02

Az elmúlt napokban nyílt meg az első olyan közösségi adományozó pont, amit nem figyelnek őrök, nincs személyzet, sem kamera. Az Ajándékdobozba mindenki behelyezheti a számára felesleges dolgokat, amit esetleg valaki más hasznosítani tud. Az első hírek után azt vizionáltuk, hogy itt pillanatok alatt kő kövön nem marad, a decens halmokba pakolt ruhákon hajléktalanok fognak horkolni, és a levetett cuccok valamelyik aukciós oldalon kötnek ki. Ehhez képest alig találtuk meg a meglehetősen eldugott házacskát, amely a Mészáros utca végén, a semmi közepén, egy óvoda mellett álldogál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyorsan szokjon le a kézfertőtlenítőről!

mzd 2015. június 15., hétfő 15:08

A víz és szappan nélkül is használható kézfertőtlenítők azért praktikusak, mert elég bármikor előkapni őket és máris sterilizálhatrja velük a kezét – csakhogy az IFLScience egyik cikkéből kiderült, hogy bizony többet árt, mint amennyit használ: ugyanis megkönnyíti a biszfenol-A, azaz a BPA felszívódását a szervezetünkbe. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A súlyosan depressziósra nem hatnak az érzelmes szavak

Edicsek 2015. június 15., hétfő 10:35

Aki depressziós, az igazából csak szomorú, és elég lenne összeszedni magát, mert ez nem egy betegség, igaz? Hát, nem igaz. És ahogy az most egy kutatásból kiderült, hiába a negatív attitűd, a súlyosan depressziósok nem érzik ki jobban egy beszélgetésből a negatív érzelmi mondanivalót, mint kevésbé depressziós társaik. Meg úgy általában is kevésbé tudnak kinyerni egy beszédből bármiféle érzelmi mondanivalót, írja a PsyBlog

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak alszik egyet, és lecsökken önben a rasszizmus

Divany.hu 2015. június 14., vasárnap 21:30

Milyen egyszerű is lenne az élet, ha simán ledobálhatnánk magunkról a gyűlöleteinket és az előítéletet, ugye? Nos, nem biztos, hogy mindez lehetetlen lesz a jövőben, a chicagói Northwestern Egyetemen kutatók egy csoportja ugyanis úgy manipulálta az agy alvás alatti tanulási folyamatát, hogy ezzel a rasszizmus és a szexizmus tudattalan szintjeit lecsökkentették, írja a BBC. A kutatócsapat általános meglátása pedig az, hogy a szexuális és rasszista jellegű előítéletek gyakoriak ugyan, de gyakran egyáltalán nem szándékosak. 

stockfresh 1211514 relaxed-man-at-home sizeM

A kísérletet negyven emberen végezték el, a végeredményt pedig a Science című lapban publikálták azzal a biztató konklúzióval, hogy az előidézett pozitív változások legalább egy hétig tartottak a tesztalanyoknál. És hogy hogyan érték el a változást? Úgy, hogy a kutatók az alvó résztvevőknek olyan hangokat játszottak le, amik elősegítették és megerősítették az aznap elvégzett gyakorlataikra történő visszaemlékezést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szakmát váltanék, de 40 leszek, nem kellek sehova

Révész Renáta Liliána 2015. június 14., vasárnap 13:23

Az életközépi válság a 30-as, 40-es éveink természetes krízise, melynek hátterében a valódi énünk kiteljesítésének vágya, önmagunk mélyebb megismerése áll. A harmincas éveink általában az életünk újraértékeléséről szól, negyvenen túl pedig hajlamosak vagyunk megkérdőjelezni addigi életünket, és komoly érzelmei viharok közepette erős keresésbe fogunk: kutatjuk, mi is kell nekünk valójában. A kutatás számos területet érinthet a párkapcsolattól kezdve, a munkán, az identitáson, a spirituális, vallási kérdéseken át az ideológiai kérdésekig. Ez a kutatás különösen intenzív és nehéz például azoknál, akik életük korábbi szakaszaiban nem valósíthatták meg vágyaikat, álmaikat.

Ebben a cipőben jár olvasónk is, az épp életközépi szakaszban lévő két gyerekes családanya, akinek küzdelme középpontjában a munkahelyváltás, a megfelelő szakma keresése, megtalálása áll. Sikerülhet-e 40 évesen megvalósítani, amit mindig is szeretett volna?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magas EQ-val egészségesebb, viszont rosszfej lesz

mzd 2015. június 14., vasárnap 12:48

A készségeink rendkívül fontosak: elég csak megnézni az álláshirdetéseket és láthatjuk, hogy a legtöbb helyen méretes listába gyűjtik, mivel kell rendelkeznie az optimális jelöltnek. Most már nem elég, ha precízek vagyunk, tudunk csapatban dolgozni, de azért önállóan is megálljuk a helyünket – legalább ennyire számít az érzelmi intelligenciánk is. Hiszen akiknek magasabb az EQ-ja, azok jobban dolgoznak, kevesebb egészségügyi problémájuk van és általában véve elégedettebbek az élettel is. Azonban mint mindennek, ennek is van árnyoldala, tudtuk meg a The Atlantic-tól. És hogy mégis mi? Hát, a kutatók szerint van összefüggés aközött, hogy megértjük és aközött, hogy kihasználjuk az embereket

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell szakítania a csokival, ha fogyózik!

etelka 2015. június 14., vasárnap 11:48

A Daily Mail cikke nagy lelkesedéssel töltött el minket, ugyanis azt állítják, a fogyókúra alatt sem kell teljesen lemondani a csokoládéról és egyéb szénhidrátokról, mert bűnözés nélkül nem lehet sikeres a diéta. Persze ezt már eddig is tudtuk, de jó, ha az ilyesmit többször, többen is bebizonyítják. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pannonhalma: ahol jó lenni és jó enni

LS 2015. június 13., szombat 15:28

Mostanában Pannonhalma az újságírók által gyakran emlegetett helyek közé került, de nem azért, amiért ők szeretnék. Pedig botrány ide vagy oda, a Pannonhalmi Apátság és környéke tökéletes kirándulóhely, a bencések szorgos munkával (na meg sok pénzzel) fantasztikus helyet varázsoltak a környezetükbe. Egy napig kirándultunk ott, hogy kiderüljön, mi mindennel lehet eltölteni az időt, ha az ember nyugat felé turistáskodna.

A bencésekről nagyon dióhéjban annyit kell tudni, hogy ők a katolikus egyház első szerzetesrendje, akik Szent Benedek reguláját követik. Meglepő módon Szent Benedek alapította meg az első kolostort, Monte Cassinóban, majd ezt több is követte a térségben. Hazánkba 996-ban jutottak el, és Szent Márton hegyét kiválasztva alapították meg a Pannonhalmi apátságot, melynek alapítólevelét 1001-ben adták át. A törökök és a reformáció nem tett jót az egyháznak, ekkor még Pannonhalma sem működött.

Aztán a szerzetesek újra benépesítettek az akkori Magyarországot, ám II. József két kivétellel az összes kolostort bezáratta. 1802-ben alakult újra a kongregáció. A kommunizmus persze betette a kaput a rendnek, ám pont Pannonhalmán az akkori szociális otthont állami kézbe adták, ám a szerzetesek legalább ott maradhattak az idősek mellett, így vészelve át a nehéz időket. Jelenleg világszerte 260 kolostor található, Magyarországon Pannonhalmán kívül Bakonybélben, Győrben, Budapesten, és Tiszaújfaluban élnek bencések. Egyébiránt magyar irányítás alatt áll Szent Gellért Apátság,amely Saõ Pauloban található meg.

Az rend jelenleg számos épületnek és tevékenységnek ad helyet, könyvkiadót és gimnáziumot működtetnek, szociális otthonuk van, gyógyfüveket és bort termelnek valamint ásványvizet is palackoznak. Nem utolsósorban pedig fogadják a zarándokokat és turistákat, akik egyre nagyobb számban keresik fel a szakrális helyeket.

Enni mindenhol lehet

A Pausa cukrászda és kiállítótér nem messze található az apátságtól, az egykori major az évtizedek alatt lepusztult, ám végül megmentették. 1,6 milliárd forintot költött a kormány és az unió a felújításra, az  épületegyüttest a Czita stúdió tervezte. A cukrászda erőteljesen épít a gyógy- és fűszernövényekre, kapható itt levendulás csokoládékosárka, zsályás málnafagylalt és persze egy csomó klasszikus sütemény is, de itt azon sem lepődik meg senki, ha valaki májtisztító teát kér.

Viator étterem egy hatalmas tiszta üveg téglatestnek tűnik a távolból de annál azért jóval koncepciózusabb épület, melyet Dick Sikkes irodája tervezett. Gyakorlatilag az emelet a földszint,és a mélyben bújik meg a garázs, és a kiszolgáló helyiségek. Az immár 5 éves születésnapját ünneplő hely séfje Gyurik Gábor, aki szívesen komponálja bele ételeibe a bencésektől származó alapanyagokat, fűszernövényeket. A szezon sztárja az eper és a spárga, a zsályás-kakukkfüves kacsamáj viszont megunhatatlan kedvenc, le sem tud kerülni az étlapról. Az étterem egyrészt simán veri egy csomó budapesti hely színvonalát, a kiszolgálás profin barátságos, mésrészt az árak is teljesen vállalhatóak. A kilátás pedig 10 pontos. 

Kultúra itt és ott

A barokk épületegyüttes a bencés életről és hitvallásról szóló kiállítást mutatnak be. Itt található meg az az Adelheid-kereszt, melyet Szent László felesége rendelt meg, és állítólag ott van benne a Keresztfa egyik szilánkja is. A 83 cm-es ereklyetartó kereszt tele van drágakövekkel és gemákkal, egy csomó arany veszi körül, és egészen fantasztikus a kidolgozása, mi jó 10 percig bámultuk ezt a fantasztikus munkát. A lavanttali bencés monostor kódexgyűjteménye is fantasztikus látvány, az iniciálék aprólékos kivitelezése, az aranyozások, a gyönyörű betűk még azokat is elbűvölik, akiket nem érdekel a vallás. Ők persze lemehetnek a pincébe, ahol borászati leletekkel lehet találkozni.

A Szent Márton Bazilika valójában nem egy, hanem három templomot foglal magába. Egyik része a XIII. század elején épült, kora gótikus stílusban, 1224-ben szentelhették fel.  A magyar mesterek mellett felső-rajnai és észak-francia mesterek dolgoztak az épületen. Mátyás király alatt bővítették a helyet, a Szent Benedek kápolna is ekkor épült meg. A török hódoltság nem tett jót a helynek, 1720-as években kezdték el tatarozni. Utoljára 2012-ben nyúltak hozzá, John Pawson angol építész tervei alapján. A kerengőt és a Porta Speciosát (ékes kapu) már csak azért is érdemes megnézni, mert csodás graffitik vannak az oldalában, különböző évszázadokból, és be lehet lesni a belső kertbe is, amelyet a középkorban csak Paradicsomkertnek neveztek. A bencések egy csomó programmal készülnek, a teljes listát itt érheti el. Van ebben jazzkoncertől néptáncig minden. 

Fűszerkert - testnek és léleknek

Potyondi Ákos bencés diák volt, kertész lett és ezzel együtt az apátság 11 hektáros fűszerkertjlnek a vezetője. Hitvallása, hogy főzni lehet, de fűszer nélkül nehéz és ennek szellemében termeszti az apátság számára a jobbnál jobb fűszereket. Az egykori ispotály mellett már 996-ban is kert volt, nem véletlenül, mert a bencések gyógyítottak is. Az égtájak szerinti tájolás során keleti irányba kerültek a növények, mert az akkoriak abban hittek, hogy a nap felkelésének helye a megújulás kezdete is. Jelenleg 30-35 gyógynövény terem a területen, ennek fele a levendula. Potyondi szerint a levendula mostanában reneszánszát éli, "amit lilára festünk, azt el tudjuk adni"- fejtette ki. Ennek ellenére a bencések számára a levendula nem múló hóbort, ők évszázadok óta termesztik. A mintegy 6 hektáron temesztett fő gyógynövény mellett, kakukkfüvet, zsályát, citromfüvet és borsosmentát termesztenek. A kiválasztás szempontje volt, hogy ne egyszerre legyen a növények beérése és munkacsúcsa. A növényeket lepárolják, olaj készül belőlük. A lepárlás ideje nagyon fontos, akár egy hidegebb reggel is befolyásolhatja a növény olajtartalmát. 

A 2014-es év jó volt, elégedettek voltak vele. A lepárlás során 300 kg-nyi virág került üstbe, ebbe  forró gőzt engednek. Itt 1-1,5 órát áll a növény, majd egy csőspirállal visszahűtik  a folyadékot. A víz és az olaj pedig különválik. Azt érdemes tudni, hogy míg 300 kg levendulából 2-2,5 liter olaj lesz, addig a citromfűből mindössze 1-1,5 dl. Tehát a túl olcsó citromfűolaj esetén érdemes gyanakodni. A lepárlás során keletkező növényi hulladék egyrészt a biomassza fűtőműbe kerül, másrészt vissza a földbe, így biztosítva a megfelelő tápanyagot a talajnak. Annak ellenére, hogy nincs minősítve, Panonnhalmán nem használnak vegyszereket, itt csak olyan növényvédőszerek kerülhetnek a földbe, melyeket a biogazdák is használnak. Amelyik növényből nem lesz olaj, az a Herbáriához kerül. Van egy szappanfőzdéjük is, ahol Reisch Elek 1734-ös recepteskönyvének felhasználásával állítják elő a növényi szappanokat. Kókusz és olívaolaj az alap, ebbe kerülnek az illatos  gyógynövények.

Bor és pálinka - még hogy, a szerzetesek puritánok

A bor és a pálinka szintén évszázados hagyomány a bencéseknél, pálinkát egészen 1953-ig főztek, de az államosítás véget vetett a főzőcskének. A borászat szerencsére maradt, sőt, a Czita stúdió tervei alapján fel is újították, borásznak pedig megfűzték a Gál Tibor pincészetet, akiknek neve nem cseng rosszul a szakmában. Létre is hozták a nehezen kimondható nevű, de annál könnyebben fogyasztható boraikat. A Prior, a Tricollis, az Infusió vagy a Hemina mind jólhangzó nevek a borszeretők számára. A furcsa névválasztás nem véletlen, mindegyiknek meg van a maga története. Ezek közül kedvencünk a Hemina, mely egy egészen cseles mértékegység neve. A hemina az a mennyiség, amit ha megiszol megtalálod Istent, de még nem kísért meg az ördög.“ - vélte Szent Benedek, aki regulába foglalta, mennyit ihatnak a szerzetesek. Ugyanis naponta egy heminányit ihatnak a csuhások, ám azt mindenki maga dönti el, mennyi az annyi. 

Az álom az a hely, ahol a halottaink rejtőznek

Sákovics Diana 2015. június 12., péntek 21:03

Hatvanezer óra. Körülbelül ennyi időt töltünk az életünk során álmainkban, ennyi idő megy el arra, hogy a fantáziánkat és a valóságot egy egy új, furcsa, néha bizarr, néha félelmetes, néha csodálatos egyvelegbe gyűrjük az agyunkban. Persze ez nem azt jelenti, hogy az életünk végén hatvanezer órányi álomemlék vibrál bennünk, hiszen az álmaink többségére nem emlékszünk. A kutatások szerint a gyakran álmodók is csak 5,2 álomra emlékeznek hetente, és olyanok is akadnak, akiknél már félévente egy álomfoszlány is ritkaságszámba megy. De miért fontos egyáltalán emlékezni az álmainkra? Mit adnak nekünk ezek az emlékek? Krystine Batcho amerikai pszichológiai professzor hat pontban szedte össze, hogyan hatnak az életünkre az álmaink.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az OEP nem, a tetoválók viszont segítenének a mellrákból felépült nőkön

Edicsek 2015. június 12., péntek 18:31

A masztektómián átesett nők rekonstrukciós műtétében sokkal több lehetőség van, mint ahogyan azt a legtöbben gondolnák. Sajnos annál is több, mint ahogyan azt az Országos Egészségbiztosító Pénztár gondolná. A probléma röviden az, hogy a rekonstrukció részeként a mellimplantátumot támogatja az állam, de hogy mellbimbót tetováljanak, azt már nem. Pedig ez is a rekonstrukció része kellene hogy legyen – nem csak szerintünk, de maguk az érintettek, a mellrákot legyőző nők és a tetoválóművészek szerint is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Le kellene szoknia a Facebook állandó csekkolgatásáról!

Edicsek 2015. június 12., péntek 14:57

Azt mindenki tudja, hogy mikor egyszerre több feladatot végez és kizökken valamiből, akkor hosszú ideig tart, mire újra fel tudja venni a fonalat. A kutatók szerint nagyjából negyed órába is beletelik, amíg visszarázódik az illető. Erre jön rá az, hogy mióta a közösségi média belépett a mindennapi életünkbe, az agy állítólag 31 másodpercenként érez késztetést, hogy megnézze, mi történt a Facebookon, még akkor is, ha pontosan tudja, hogy ezzel sokat lassít a munkatempóján. A The next web nevű oldal előállt néhány tanáccsal, amivel nem biztos, hogy megváltja a világot, de egy próbát megér. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt tegye, ha hőgutát kap az eb!

Dívány 2015. június 12., péntek 11:03

Hőguta tünetei:

túlmelegedés, rosszullét, testi gyengeség, a 
nyálkahártyák halvány színe, felületes légzés, levegő után kapkodás, a lábak és a fülek ijesztő hidegsége, a tájékozódási képesség elvesztése, nyöszörgés, pupillatágulat hányás, akaratlan széklet és vizeletürítés

 Az Azúr kutyaiskola osztotta meg a figyelmeztetést, mit kell tenni, ha a kutya hőgutát kap, illetve,hogy hogyan előzze azt meg. Ha a hőguta tüneit tapasztalja egy kutyán azonnal vigye orvoshoz, aki célirányos sokkterápiát alkalmaz a fellépő folyadékvesztesgére -írák.

A kutyák - és a macskák -számára azért nehéz a meleg kezelése, mert nincsenek verejtékmirigyeik, mint nekünk, (jó a talpukon van, de az semmi) ezért csak a nyelvükön keresztül tudnak hőt leadni. Ezért is érdemes időnként lelocsolni a kutyákat, esetleg keresni egy kutyabarát strandot a közelben. Tehát, amíg az ebbel nem jut el az orvoshoz, hűtse le a testét vízzel, itassa, és rakja hideg helyre. És soha, de soha ne hagyja a napon álló kocsiban!

.....˝Mindenki számára alapszabály, hogy1. kedvencének biztosítsa a tiszta, friss, hideg ivóvizet,Így a nap bármely...

Posted by Azúr Kutyaiskola on Monday, June 8, 2015
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A jövő lehetne a hétköznapi hősöké

Dívány 2015. június 11., csütörtök 20:21

A Design Terminál, a We Love Budapest, az Akvárium klub és a HG Media 2015 nyarán első alkalommal rendezte meg a Brain Bar Budapest fesztivált, ami a következő 15 évet meghatározó gazdasági változásokról és azok egyénre és közösségre gyakorolt hatásairól szól. A főbb témák között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepeltek. A három napos eseményen rengeteg előadás és beszélgetés volt, mi kettőre mentünk el, beszámolónkat a hajtás után olvashatja! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, amiért szeretettel várjuk a bevándorlókat

Steiner Kristóf 2015. június 11., csütörtök 18:25

A napokban egy kedves barátommal arról beszélgettünk, hogy van az, hogy nem ismerünk senkit, aki gyűlölné az idegeneket, a buzikat, a zsidókat, a cigányokat, vagy csak úgy általában véve mindenkit, aki más mint ő, mégis - amikor szavazásra kerül a sor, a kirekesztők magasan győznek az elfogadók felett. A haverom volt annyira tökös, hogy ott helyben „coming outolt” nekem: az édesapja történetesen rendkívül büszke a miniszterelnökünkre, amiért halált megvető bátorsággal lépett fel a bevándorlás-hullám ellen. A sors iróniája, hogy mégis a jó barátom, nem pedig a kedves papa olvassa majd ezt a cikket. Személyes ismerőseim és olvasóim is gyakran mondogatják: írhatok én amit akarok az antiszemtizmus vagy homofóbia elleni harcról, úgyis mindez csak azokhoz jut el, akik egyébként is egy véleményen vannak velem.

Még ha így is van, most arra kérem a hozzám hasonlóan gondolkodókat: ha ismernek olyat, aki „a mocskos bevándorlók” „elveszik a hunok munkáját”, és „lassan a fehér, keresztény magyar embert majd lombikban kell mutogatni múzeumban” véleményeket hangoztatja, küldjék el neki – legyen szó kollégáról vagy családtagról - ezt a szerény kis listát. 10 okot szedtem egy csokorba, miért is jó nekünk - mit jó nekünk, kötelességünk! - emigránsokat fogadni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bántottak, száz kilósra híztam bánatomban. Mit tegyek?

Kuna Gábor 2015. június 11., csütörtök 16:34

Sokan szenvednek a testsúlyuktól, levélírónkat is épp ez zavarja: 24 éves korára 100 kilónál is többre hízott, és hiába igyekszik, nem tud lefogyni. Korábban egy fiú bántotta, zaklatta, és úgy gondolja, ez az élmény lehet a problémái alapja. De hogyan lehet feldolgozni egy múltbéli sérelmet? Hogyan szabadulhatna meg a súlyfölöslegétől? Igyekszünk segíteni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bükfürdő kezdő és profi fürdőzőknek is jó választás

Edicsek 2015. június 10., szerda 12:49

A gyógyfürdőzésről sokaknak az jut eszébe, hogy egész nap a strandon kell ülni a meleg vízben, miközben a környéken mást nem is nagyon lehet csinálni. Ehhez képest van egy jó hírünk és egy tippünk azoknak, akik eddig úgy érezték nem ők a célközönségei strandolós-gyógyvízes nyaralásnak: Bük és Bükfürdő az a hely, ahova bátran mehet az egész család, sőt még fiatal párok is, ugyanis messze több élmény várja őket, mint a napi lángos és a napégés elleni gondos védelem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiába alszanak többet a nők

mzd 2015. június 10., szerda 12:07

A múltkori, napi bontású után újabb érdekes statisztikát közölt a Sleep Cycle, amelyből többek között kiderül az is, hogy a nők többet alszanak, viszont a férfiak boldogabban kelnek fel reggelente. Ha kíváncsi a régiós bontásra, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha alacsony, tovább élhet, cserébe hamarabb lesz hülye, süket és szívbeteg

.syl. 2015. június 9., kedd 19:40

A kis mellűek nagyra, a göndör hajúak egyenesre, az alacsony növésűek plusz centikre, a túl magasak meg néhánnyal kevesebbre vágynak, pedig hát valójában az összes állapotnak van előnye, na meg hátránya is. Az Ohio Állami Egyetem kutatói nemrég például kiderítették, hogy a magasra nőtt emberek általában jobb kommunikációs és szociális készségekkel rendelkeznek és okosabbak, mint alacsonyabb társaik, talán épp ennek köszönhető az is, hogy ők jellemzőbben jobban is keresnek – egy harmincéves pályát nézve ez a különbség akár 100 ezer font, azaz kb. 43,6 millió forint is lehet. Van ám más előnye is a magas növésnek, meg persze hátránya is – a Daily Mail összeszedte a vonatkozó, főként egészségügyi kérdésekre fókuszáló érdekes kutatásokat a témában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A cinikusok megszívják az életet

etelka 2015. június 9., kedd 13:05

Ha ön cinikus, rossz hírünk van: kevesebbet keres, mint optimista társai – derül ki az Amerikai Pszichológiai Társaság most publikált jelentéséből. Nem kevés pénzről van szó, akár 300 dollárral (83000 forinttal) is kevesebb ütheti a markát azoknak akik gunyorosan tekintenek az életre. „A cinikusok többet betegeskednek, nem bíznak annyira a képességeikben és kevesebbet is keresnek " – magyarázta a tanulmányról beszámoló Shape.com-nak Alisa Bash, Beverly Hills-i pszichológus. Az igazi károkat azonban az okozza, hogy kevéssé bíznak meg a többi emberben, ezért nem könnyű együtt dolgozniuk másokkal. És mivel gyakran sugároznak maguk körül negatív energiát, ezért mások sem szívesen dolgoznak velük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszi a testével a maratonfutás

S-W. Zsó 2015. június 9., kedd 10:56

Nemrég kiderült, hogy egyre többen és egyre jobb eredményekkel futunk maratont, miközben a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen magas intenzitású testedzések többek között a szív vagy az immunrendszer megfelelő működését is veszélyeztetik. Persze azért sok jó oldala is van a hosszútávfutásnak; egyesek szerint például fejleszti a memóriát és vonzóbbá tesz. Utánajártunk, hogy mi minden zajlik le a futók szervezetében a 42 km-es verseny alatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés