#ÉLETEM

Szeretőjére cserélte a férjét? Rossz hírünk van.

2014. november 9., vasárnap 22:43

Az ember él egy kapcsolatban, hűtlen lesz, lelép, majd járni kezd új partnerével. Nem egy extra sztori, szappanoperát például teljesen felesleges lenne rá építeni. De vajon azok a kapcsolatok, amelyek hűtlenséggel indultak, ugyanolyan boldoggá tehetik az embert, mint a tiszta lappal indított viszonyok? Nyilván esete válogatja, de egy friss kutatás szerint erre a kérdésre az emberek általában nemmel válaszolnak. 

shutterstock 172922177

A Journal of Research in Personality októberi számában megjelent tanulmány szerint legalábbis azok az emberek, akik egy új partner miatt hagyták el a párjukat, kevésbé elkötelezettek és kevésbé elégedettek új viszonyukban, mint szingliségből indult társaik. Ráadásul a kapcsolatból kapcsolatba ugrók társaiknál jóval nagyobb figyelmet szentelnek más partneralternatíváknak és hajlamosabbak az újabb hűtlenségre is. A két nyomonkövetéses vizsgálatból tehát az látszik, hogy nem feltétlenül lesz az ember boldogabb, ha párja helyett a szeretőjét választja. 

Ezek az eredmények egyébként éppen egybevágnak azokkal a korábbi kutatási eredményekkel, amik bebizonyították, hogy az, aki egyszer félrelép, jóval nagyobb eséllyel teszi ezt meg legközelebb is. Arra, hogy pontosan miért van ez így, nincs egyértelmű válasz, a félrelépés jelenségére ugyanis számos lehetséges elmélet létezik – itt olvashat is róluk alaposabban. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta