28 találat
  • Európa beszól: Kövérek vagytok, magyarok!
    Offline2012. április 14., 08:24

    Európa beszól: Kövérek vagytok, magyarok!

    Minden magyar kövér. A kutyájuk is kövér. A magyarok megeszik az idelátogató soványakat is. Ezen tréfálkozott két vicces kedvű svéd. Lehet megsértődni, de tényleg kövérek vagyunk, és erre rámegy a gatyánk is. Igen, soványkám, a tied is.

  • Kenyérnek látszó szemetet eszünk
    Offline2012. április 12., 11:18

    Kenyérnek látszó szemetet eszünk

    Süssön kenyeret, akinek két anyja van! - mondaná a legtöbb háziasszony, ha erről kérdeznénk. Minden boltban kapni százféle péksüteményt, naponta frisset, ki az a hülye, aki otthon nekiáll?

  • Ki ad százezret egy lábosért?
    Offline2012. április 10., 09:02

    Ki ad százezret egy lábosért?

    Kést vagy edényt lehet venni olcsón és drágán is. De vajon érdemes-e tízszerannyit költeni? Mennyivel tud többet a nagyon drága, mint a nagyon olcsó? Kés, edény, kisgép és csetreszkalauz.

  • Ennél-e szöcskét, barátom?
    Offline2012. április 5., 21:00

    Ennél-e szöcskét, barátom?

    Ha mindenki azzá válik, amit megeszik, akkor a mexikóiakban elég sok az összetevő – a papayától a szöcskén át a kaktuszig ugyanis mindenféle bizarr dolog kerül beléjük.

  • Skót dühöng a spájzban
    Offline2012. április 3., 09:19

    Skót dühöng a spájzban

    Beismerjük, vagy nem, de minden háziasszonyban lakik egy skót, aki utál pazarolni. Nagymamák trükkjei a konyhai spóroláshoz.

  • Alapkonyha speciál: segítsetek sütivel!
    Offline2012. március 30., 14:59

    Alapkonyha speciál: segítsetek sütivel!

    Péntektől hétfő délután négyig tart a tavaszi jótékonysági sütilicit, amelyben a mi Krisztánk sütijére is licitálhattok. Rövid, részvételi nyomásgyakorlással összekötött összefoglaló a civil szféra legszimpatikusabb kezdeményezéséről.

  • De mit főz Seherezádé Aladinnak?
    Offline2012. március 29., 10:38

    De mit főz Seherezádé Aladinnak?

    Az arab ételeket alig ismerjük, pedig elszánt húsevőtől elszánt vegáig mindenki talál köztük fogára valót. Gyertek velünk az ezeregy éjszaka konyhájába, szereljük fel a spájzot arab módra. Nyugalom, tevehús nem kell.

  • Honnan is tudjuk, hogy tavasz van?
    Offline2012. március 27., 11:16

    Honnan is tudjuk, hogy tavasz van?

    Végre itt a tavasz. Ezt egyesek a szoknyahosszokon veszik észre, mások a virágosnál megjelenő nárciszokon, van, akit pedig az döbbent rá, hogy medvehagymát lát a piacon. Március végi piackínálathoz igazított receptözön.

  • Macskát ma nem eszünk
    Offline2012. március 22., 12:00

    Macskát ma nem eszünk

    Leszámolás a lasagna tetejére reszelt trappistával, a pizzamozzarellával és a tejfölös tiramisuval.

  • Műleves, műtészta, műmuffin a sláger
    Offline2012. március 20., 08:49

    Műleves, műtészta, műmuffin a sláger

    Sokat dolgozunk, gyereket nevelünk, háztartást vezetünk. Persze, hogy könnyű megoldásnak tűnik egy zacskó tartalmát forró vízzel leönteni, és 10 perc múlva tálalni úgy, hogy közben ki is teregettünk

  • Még a csigát is megeszik
    Offline2012. március 15., 07:39

    Még a csigát is megeszik

    A francia konyha hallatára sokan szinte eksztázisba esnek, mások pedig egy megvető legyintéssel kísért csigaevők! felkiáltással intézik el minden konyhák anyját.

  • Három fogás hat főre, 2 ezer alatt
    Offline2012. március 8., 10:01

    Három fogás hat főre, 2 ezer alatt

    Hó vége van, a zsebed lapos, és este hat embert kéne megetetni. Mit lehet a vendégek elé tenni, ami olcsó, de ez nem látszik rajta? Kétezer forintos menük, hat emberre.

  • Thai konyha kezdőkészlet for dummies
    Offline2012. március 6., 16:07

    Thai konyha kezdőkészlet for dummies

    Mielőtt belevetnénk magunkat a thai ízek világába nézzünk néhány kiegészítő gyors infót az országról, sok tekintetben ugyanis ez befolyásoló hatással bír a gasztronómiára.

  • Alapkonyha: a drágább jobb?
    Offline2012. március 1., 11:55

    Alapkonyha: a drágább jobb?

    Többet ér-e, ami többe kerül? Most következő, szubjektív cikkünkben azt próbáljuk meg körbejárni, miből jobb a drágább, és mi az, ahol az olcsóbb is jó minőségű.

  • Bréking: BBC Good Food magyarul
    Offline2012. február 27., 15:39

    Bréking: BBC Good Food magyarul

    Hamarosan magyarul is elindul a világ egyik legnagyobb gasztromagazinja, a BBC Good Food. Az első, március elején megjelenő szám a húsvétról szól majd.

  • Nagy kínai konyhakalauz
    Offline2012. február 23., 09:46

    Nagy kínai konyhakalauz

    Az olcsó büfék és a városi legendák révén a magyar tudatban a kínai konyha a gyanús húsok, a tocsogó olaj, a furcsa szagok és a mindent elöntő nátrium-glutamát világa. Nézzünk túl egy kicsit a patkány/kutyahúsos sztereotípián.

  • A cup, az ounce, a teaspoon és testvéreik
    Offline2012. február 21., 10:35

    A cup, az ounce, a teaspoon és testvéreik

    Nem elég baj nekünk, hogy uncia meg cup, ráadásul ezek mást jelentenek az angoloknál, az amerikaiaknál,a kanadaiaknál és az ausztráloknál. Nagy méricskélős anyagunkban összefoglaltuk, hol mennyi az annyi..

  • Alapkonyha: leves mindenkinek
    Offline2012. február 14., 10:28

    Alapkonyha: leves mindenkinek

    Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

  • A japánok már a spájzban vannak
    Offline2012. február 9., 11:29

    A japánok már a spájzban vannak

    Mivel hiszünk abban, hogy Waldorf módszerrel is fejleszthető a főzőtudomány, most azokhoz szólunk, akik szeretik a japán konyhát, és úgy érzik, a gasztronómiának pont ez a távolkeleti szeglete indíthatja el őketl a tűzhely felé.

  • Alapkonyha: és akkor ugorjunk neki
    Offline2012. február 7., 09:40

    Alapkonyha: és akkor ugorjunk neki

    Miután a múlt héten berendeztük a konyhát és felszerelkeztünk alapanyagokkal, nincs ami megakadályozza, hogy főzni kezdjünk. Indulásképpen a tésztákkal kezdjük, mert gyors, könnyű és hálás dolog tésztát főzni.

  • Minden, ami nélkül nem kamra a kamra
    Offline2012. február 3., 11:43

    Minden, ami nélkül nem kamra a kamra

    A főzéshez alapanyagok kellenek. Ezeket be kell szerezni. De nem úgy ám, hogy televásároljuk a hűtőt, aztán kidobjuk a felét, mikor már mászik. Az alapkonyha második cikkében azt vesszük végig, hogyan készletezz ha kezdő vagy.

  • Ami nélkül nem konyha a konyha
    Offline2012. február 1., 14:11

    Ami nélkül nem konyha a konyha

    Tulajdonképpen főznél, de ha elolvasol egy receptet, a felét nem érted? Felmegy a vérnyomásod, ha meghallod, hogy „amennyit felvesz” és „a szokásos módon rántást készítünk”? A hűtőd tartalma két sör és egy doboz margarin? Te vagy a mi emberünk.

Érdekességek