KARÁCSONY

Régi ünnepi üdvözlőlapok a homáron lovagló egértől Elvisig

Dívány 2014. december 1., hétfő 18:44

Folytatjuk a múltidézést, a karácsonyozó sztárok után összeszedtünk pár aranyos és fura képeslapot a 1800-as és az 1900-as évekből. Ne csak akkor kattintson, ha szereti a cuki madarakat, kutyákat és macskákat, Elvis Presley rajongóinak is kötelező végiglapozgatnia a galériát, illetve akkor is, ha nem tudja elképzelni, mi köze lehet a páviánoknak a karácsonyhoz. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Íme a lista, amiből az édesanyjának ajándékot választhat

bb 2014. december 1., hétfő 15:14

Az elmúlt hetekben megmutattuk, milyen ajándékokkal érdemes meglepni fitneszőrült ismerőseinket és azt is, milyen apróságokkal kedveskedhetünk munkatársainknak. Ezúttal arról készítettünk egy listát, hogy milyen karácsonyi ajándékokban érdemes gondolkodni az anyukák esetében. A legjobb ajándékok természetesen mindig testre szabottak és tükrözik az ajándékozott személyes ízlésvilágát, így összeállításunkat inkább tájékozódási pontnak szánjuk azoknak, akik még nem tudják, pontosan mivel is szeretnék meglepni szeretteiket december utolsó előtti hetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Brazíliában vízen lebeg az óriás karácsonyfa

Dívány 2014. december 1., hétfő 14:33

A hétvégén Rio de Janeiróban, a Rodrigo de Freitas lagúnában ismét leleplezték az óriási, vízen lebegő karácsonyfát, ami az ünnepi szezonban a város egyik fő látványossága. A kb. 85 méteres, 542 tonnás műfenyőt 3,1 millió izzó, 100 LED-es reflektorral díszítették és a Guinness Rekordok Könyve szerint ez a legnagyobb ilyen fa, írja a Telegraph. A karácsonyfa helyét január hatodikáig folyamatosan változtatják majd, hogy a város több pontjáról is gyönyörködhessenek benne a helyi lakosok és a turisták. Ez a 19. alkalom, hogy a városban felállítják ezt a fát és idén a fény volt a központi téma, pontosabban az, hogy a fény milyen fontos szerepet játszik az emberek életében. 

DIY: Készítsen egyszerű karácsonyi lámpadekorációt!

gr 2014. december 1., hétfő 12:00

Karácsony körül nemcsak a konyhában, hanem dekorációban is érdemes kipróbálnia néhány egyszerű, viszont annál mutatósabb 'csináld magad' praktikát. Most egy gyorsan elkészíthető, olcsó és hangulatos lámpadíszt mutatunk, aminek azért nem csak a lámpára akasztva veheti hasznát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyázzon a veszélyes játékokkal, Doverben több ezret foglaltak le

Edicsek 2014. december 1., hétfő 11:59

Közeleg a karácsony, ilyenkor elárasztják a boltokat az olcsó, a legtöbb esetben a Távol-Keletről érkező játékok, égősorok és karácsonyi kiegészítők. Szerencsés esetben ezek silány minőségű utánzatok, ám gyakran akár életveszélyesek is lehetnek. A játékok olyan anyagból készülnek, amik ártalmasak az egészségre, könnyen szétesnek és az apró darabok fulladásveszélyt okoznak, míg az elektromos cikkek gyakorta tűzveszélyesek.

A BBC híre szerint a minap több ezer veszélyes és hamis terméket foglaltak le az angliai Dover kikötőjében. A több tonna áru az angol és európai piacra érkezett és a népszerű játékok hamisítványaiból volt a legtöbb. A videón jól látszik, hogy a babák feje gyakorlatilag már a csomagolás során leesik, de más játékok is könnyen hullanak darabjaikra, a népszerű gumikarkötő alapok pedig egészségre ártalmas összetevőkből készült. Bár a fogás hatalmas volt, biztos, hogy nálunk is megjelennek majd az ócska áruk, ezért legyen körültekintő, honnan és milyen minőségű termékeket vásárol. 

Látott már kínos csokimikulást? Ez azon is túltesz.

Menő/Ciki

Edicsek 2014. november 30., vasárnap 13:58

Már mutattunk néhány meghökkentő Mikulást, azoban ez túltesz mindenen. Az egyik csokigyártó cég sajátosan gondolkodik az öregről, ábrázolásul szerint ugyanis eléggé odafigyelhet a koleszterinszintjére és a fittségére, vagy iszonyú nehéz a puttonya. De milyen jól bírja a hideget! Még a kabátját sem húzza össze ott a sarkkörön. A tökéletesre kigyúrt Télapó tekintete olyan bambára sikeredett, hogy a szelektív szemétgyűjtést se bízná rá senki, nemhogy listák és megrendelések kezelését. A Mikulást a Müllerben találtuk és 1890 forintba kerül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
szavazat szavazat

Meghatóan végződött a szomorú karácsonyfa története

Edicsek 2014. november 30., vasárnap 13:56

Ahogy arról már írtunk, közfelháborodás tárgyává vált egy kissé megtépázott fenyőfa, amit a pennsylvaniai Readingben állítottak fel azzal, hogy ez a város karácsonyfája. Igen ám, de a fáról letörtek az ágak, girbe-gurba, és már most a tűleveleit is hullajtja. Az egyik lakos például azt mondta: annyira csúnya fát sikerült felállítania a városvezetésnek, hogy még egy téli menedéket kereső mókus sem választaná azt. A városvezetés akkor megígérte, hogy gyűjtenek majd egy új fára. Azóta bejárta a világsajtót a hír, sokan véleményt nyilvánítottak, és mostanra el is dőlt a fa sorsa, újra, írja CBS News . Képzeljék, a városlakók hirtelen megvilágosodtak, és rájöttek, senki, még a karácsonyfa sem tökéletes, és rossz üzenet lenne lecserélni valamit a tökéletlensége miatt. Hát, vagy átjárta a kisváros lakóit a karácsony szelleme, vagy csak elegük lett, hogy mindenki a fájukon röhög, de bárhogy is, a fa marad, csak egy kicsit kicsinosítják, kipótolják a hiányzó ágakat.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Készítse el jó előre a békebeli hókiflit!

Ötvös Zsuzsanna 2014. november 30., vasárnap 11:07

A dédmamámtól származik ennek a töltött hókiflinek a receptje: az élesztős tészta a legtöbb, szintén a dédmamámtól örökölt békebeli linzekarika vagy diós pite recepthez hasonlóan zsírral készül – isteni puha, könnyű tészta lesz, amivel nagyon jó dolgozni. Nálunk karácsonyra mindig háromféle töltelékkel szokott készülni: mákosan, diósan és lekvárosan. Fémdobozban elrejtve sokáig eláll, így jó előre el lehet készíteni az ünnepekre – feltéve, ha találunk egy jó rejtekhelyet a sütis doboznak!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha csúnya pulóvert szeretne, ettől a floridai asszonytól megkapja

Edicsek 2014. november 30., vasárnap 09:16

Deb Rottum hihetetlenül ronda pulóvereket készít és legnagyobb döbbenetünkre el is adja őket. A karácsonyi ruhadarabokat áruló 45 éves floridai asszony az eBayen pózolt kissé megszállott arccal az általa készített kreálmányokban, és a Daily Mail szerint olyannyira bejött neki az üzlet, hogy már alig bírja a megrendeléseket. Minden termék egyedileg készül, Rottum általában turkálós pulcsikat használ hozzájuk. Ötletet már mi is adtunk, hogy miként tud házilag csúnya pulcsit készíteni, és bár két verziót is csináltunk, de egyik sem lett annyira ronda, mint Rottum bármelyik darabja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lábszagú tündérek, borostás angyalok – könyvajánló 4-8 éveseknek

Varga Betti 2014. november 30., vasárnap 09:09

Az advent hosszú estéi alatt nincs is jobb, mint összebújni a gyerekkel és elmerülni a mesélésben. Bár amilyen meghitt, egyszerre olyan fárasztó program is lehet húszadszorra elmondani ugyanazt a történetet vagy éppen kitalálni egy újabb kalandot.

Karácsonyi könyvajánló sorozatunkban most a 6-11 éveseknek szóló friss megjelenések közül válogattunk. A könyvek között ismét van olyan, amivel az ünnepre készülhetünk, és olyan is, amit a fa alá hozhat a Jézuska. A legkisebbeknek szóló könyvekkel ebben a cikkben foglalkoztunk

Távolról sincs vége, olvasson még »

DIY: Húszperces adventi koszorú maradék díszekből

gr 2014. november 29., szombat 15:52

Előző cikkünkben megmutattuk, hogyan (és hogyan nem) érdemes adventi koszorút készíteni. Most egy olyan gyors, az előző ünnepekből felhalmozódott díszrengetegből kb. húsz perc alatt összedobható koszorút mutatunk önnek, amivel gyorsan ünnepi üzemmódba kapcsolhatja magát anélkül, hogy kisebb vagyont költene rá valamelyik dekor-üzletben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lebénult az írországi reptér weboldala a Mikulástól

Edicsek 2014. november 29., szombat 15:28

Az írországban található Shannon Írország harmadik legforgalmasabb reptere. A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is olyan különleges repülőutat hirdettek meg, ahol a gyerekek a Mikulással mehetnek egy kört – ha nem is rénszarvasszánon, de legalább a levegőben egy utasszállító repülőgépen. Idén december 13-án és 14-én tartják az egyenként 40 perces repülőutakat, melyek bevételét jótékonysági célokra fordítják. A foglalás 10 euróba, azaz nagyjából 3000 forintba kerül és egyszerre maximum hat ülőhelyet lehet foglalni. Igenám, de ezekből csak kettő lehet felnőtt jegy, ezzel is biztosítva, hogy minél több gyerek élvezhesse a programot. A becsekkolást mesefigurák végzik, a tranzit pedig tél témájú játszóház, ahol egyenesen a Mikulás felesége szórakoztatja az utasokat. A jegyeket péntektől lehetett volna igényelni, ám a hatalmas érdeklődés miatt összeomlott az egész oldal. Hétfő délben újra lehet próbálkozni – áll a honlapon.

Santa-Flights-Snn-22
Fotó: Arthur Ellis
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Gloria, a pulóveres tehén várja az adományokat

Edicsek 2014. november 29., szombat 12:27

Ennél furcsább jótékonysági felhívást még sosem láttunk. Gloria egy tehén, aki egy farmon él és szabadidejében szeret legelészni, de ez még nem jelent különösebben akadályt, Gloria így is egy jótékonysági kampány arcává válhatott. Ez még eddig nem annyira izgalmas, de Gloriának saját karácsonyi pulóvere van, amit kimondottan rá szabott és neki készített Elise Hurcombe, egy bristoli varrónő. A pulóveren vannak csirkék, répa meg tehenek is, sőt mikulássapkát és karácsonyfát is kapott a Devonban élő jószág, hogy így biztassák az embereket arra: küldjenek ajándékot az afrikai rászorulóknak. A Send a Cow (kb. Küldj egy tehenet) szervezettel hét afrikai országba küldhet ajándékokat, amiket egy katalógusból lehet kiválasztani. Zöldségtől kezdve csirkén vagy locsolókannán át akár tehenet is vásárolhat, így segítve az éhezőkön. Most pedig mutatjuk Gloriát, a pulóveres, mikulássapkás tehenet, aki a képek alapján egyáltalán nem lelkesedik azért, hogy fotómodell lehet belőle. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Unja a karácsonyi vásárokat? Íme hat külföldi, fura helyeken

Edicsek 2014. november 29., szombat 11:04

Hol máshol lehetne megtartani egy karácsonyi vásárt, mint nagy és impozáns tereken, kastélykertekben, múzeumok mellett, illetve olyan placcokon, amiknek a közelében legalább egy, szépen kivilágított, történelmi jelentőségű épület van? Hát, van még pár lehetőség. A Trivago.hu szálláskereső oldal gyűjtötte össze a legszokatlanabb európai karácsonyi vásárok helyszíneit Európában, olyanokat, mint például a vidámpark vagy a vasútállomás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyissa ki jól a pénztárcáját, ha magyar tervezőtől venne ajándékot

km 2014. november 29., szombat 09:17

Ha idén karácsonyra valami különlegessel lepné meg barátnőjét/feleségét/saját magát, mely ráadásul magyar tervező munkája, akkor könnyebb dolga van, mint eddig, ugyanis öt tervező összeállt és közösen nyitottak egy ideiglenes üzletet a Deák Ferenc utca 16-ban. Ez az 581 Pop Up Store.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szupercsinos ajándékdobozok vécépapírgurigából

Dívány 2014. november 28., péntek 20:43

Apróságokat csomagolni néha nagyon nehéz, főleg, ha az ember lánya mondjuk a bizsusnál talál valami igazán passzolót a barátnőjének, aztán meg kábé ugyanannyiért vehet hozzá díszdobozkát valami trendi papírüzletben (rosszabb esetben mehet az ékszer- és óraboltokba kuncsorogni passzoló kis dobozkáért).

Ezen a problémán segíthet ez a kb 3 perces csináld-magad trükk, amikor a vécépapírgurigát hajtogatja majd díszíti fel a fantáziadús ötletgazda. Kipróbáltam egy gurigán, tényleg fél perc összehajtani, mondjuk hajtogatás előtt én valami egyszínű papírral bevonnám az egészet, és úgy csicsáznám tovább.

Fotó: Fotó: Pinterest
Fotó: Fotó: Pinterest

Ha pedig eddig tanácstalanok voltunk abban, hogyan lehet szupercuki, szabályos kis masnit rittyenteni a csomagra, ide kattintva akad egy másik hasznos ötlet, vékony szaténszalag és egy villa kell csak hozzá.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fusson színházjegyet venni karácsonyra!

maze 2014. november 28., péntek 16:04

Színházjegyet ajándékozni igenis jó mulatság, és azért is van nagy szerencséje, mert az alábbiakban összegyűjtöttük, melyek azok az előadások, amikre tényleg érdemes elmenni – akkor is, ha ön még nem látta, de ajándéknak sem utolsók.

Ha környezetében van megajándékozandó középiskolás fiatal, akkor neki mindenképp jó ajándék lehet a Radnóti Színház Oresztész című előadása (kritikánk itt), mert fogyasztható hosszúságban és minőségben beszél olyan fontos dolgokról, mint az ókori görög dráma. Ha tartana attól, hogy a gyerek fancsali képet fog vágni a színdarab címét látva, akkor küldje el A férfiak szexuális élete című vicces előadásra, mert abból baj nem lehet (kivéve, ha a szülő nem nézi jó szemmel a jópofa ajándékokat.) Konzervatívabb olvasóink se ijedjenek meg, ezen az előadáson nem fog olyasmit hallani a gyerek, amiről a suliban korábban már ne értesült volna. Ha viszont mégis okvetlen népnevelni szeretne, akkor hívja meg a Studió K-ba az Állampolgári ismeretekre (kritikánk itt), ami egy közhelyes förmedvény egész jól interpretált változata. Esetleg lódítsa azt, hogy Egon Schiele életét rendkívül élethűen mutatja be az Átrium Színház az Egon Schiele élete vagy halála című darabban - ez így, ebben a formában ugyanis nem állna meg, viszont szórakoztató.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek, hogyan (és hogyan ne) készítsen koszorúkat adventre

Dívány 2014. november 28., péntek 13:52

Eddig is mindent megtettünk, hogy már néhány héttel az ünnepek előtt karácsonyi lázban égjen, de most még egy kicsit rásegítünk: adventi koszorúkat, asztal- és ajtódíszt készítettünk, hiszen vasárnap már esedékes az első gyertyagyújtás. Összeírtuk, körülbelül mennyibe kerülnek, és azt is, mit, honnan szereztünk be hozzájuk (a ragasztópisztoly kötelező kellék, tárazzon be bőségesen ragasztórudakból!). Nem vagyunk elégedettek minddel, azt is leírjuk, miért. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őrületes menőség: karácsonyfa helyett installáció

Dívány 2014. november 28., péntek 10:51

2 greentree
Fotó: Pinterest

Számtalan oka lehet annak, ha valaki nem szeretne karácsonyfát. Például sajnálja a fákat, de utálja a műfenyőt. Vagy mondjuk elképzelhetetlennek tartja, hogy potyogó tűlevelek között élje le a karácsony-vízkereszt időszakot (és utálja a műfenyőt). Vagy egyszerűen csak annyira menő, hogy bevállalja: neki elég, ha a karácsonyfa csak szimbólumként jelenik meg az otthonában. Vagy dizájnboltja van, és szeretne bele valami ütős, nemszokványos dekorációt.

Sőt, ha jobban belegondolok, akár az is lehet, hogy valakinek van hagyományos fája is, meg ilyenje is egy másik szobában, mert miért is ne.

Akárhogy is, ez a karácsonyi ornament nagyon jól néz ki, kis kézügyességgel házilag is kivitelezhető, sok képet és az elkészítéséhez részletes használati utasítást talál a notmartha.org-on. 

Alapvetően egy kerek grillrács, némi lánc, sok damil, rengeteg zöld (avagy tetszőleges színű) gömb, és még annál is több nagyon aprólékos méricskélés szükségeltetik, hogy a gömbök pont kiadják a formát a térben, de mégse legyen az egész túlságosan szabályos. Ha pedig a grillrács tetejére lámpát is applikál, akkor egyben a kivilágítása is meg van oldva. Mérnökök és nagyon türelmes emberek előnyben lesznek az elkészítésnél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ajándéktipp, ha pénze van, de ötlete nincs

Menő/Ciki

Divany.hu 2014. november 28., péntek 08:47

Mindig nagyon nehéz, ha olyannak kell ajándékot venni, aki nem áll túl közel hozzánk. Például irodai húzáson a kollegának vagy az évente egyszer látott unokatestvérnek. Ha olcsón szeretnénk megúszni, akkor jön a doboz bonbon meg a teszkós bögre, ha kicsit többől, akkor az ötcsillagos konyak. Ha viszont nagyon-nagyon sok pénzük van, és szeretnék ezt teljesen értelmetlenül elkölteni egy olyan presztízsajándékra, aminek értékéről a fogadó félnek valószínűleg fogalma sem lesz, akkor van egy jó ötletünk. Persze, veheti nagyon gazdag ember a nagyon gazdag és gasztronómiailag hihetetlenül tájékozott barátjának is, az legalább sejteni fogja, hogy itt valami nagyon exkluzívról van szó. Az egyik leghíresebb párizsi édességmanufaktúra, a Ladurée a macaronjaikhoz és péksüteményeikhez passzoló illatgyertya kollekciót is árul, a 220 grammos gyertyákat most 16 ezer forint/darab áron lehet megkapni. 

Ha ilyen talál a fa alatt, tudjon róla, a pénzt nem sajnálták az ajándékra. (Azért kérje el a blokkot, hátha visszaveszik)
Ha ilyen talál a fa alatt, tudjon róla, a pénzt nem sajnálták az ajándékra. (Azért kérje el a blokkot, hátha visszaveszik)

Olyan csodák közül válogathatnak, mint például a briós illatú: „cukormázas briósillat, gyermekkorunk elveszett világa utáni vágyakozás megtestesülése, a habos, édes, meleg kakaós délutáni uzsonnák, puha családi emlékek otthonos illata a nagymamánk konyhájából" – mondjuk nem tudom, kinek milyen nagymamája volt, az enyém nem tartott 16 ezres gyertyákat otthon. Van itt karamelles (Ez a meghökkentő gyertya a híres Ladurée sós vajkaramell-macaron illatával a mesés porcelán tartójában különleges élvezeteket ígér), praliné, narancsos-csokis, sőt még kandírozott gesztenyeillatú is. De ön mit gondol, ennyi pénzért menők az illatgyertyák?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
szavazat szavazat

500 ezer darab legóból épült a sydney-i karácsonyfa

.syl. 2014. november 27., csütörtök 21:13

Környezetbarát és píárnak sem utolsó ötlettel állt elő idén a Lego Sydneyben: több mint 500 ezer darab kockából építettek karácsonyfát a Pitt Street Mallra, a világ ötödik legdrágább bevásárló utcájába (legalábbis, ami a bérleti díjakat illeti). A 10 méter magas legófát öt ember készítette 1200 órán keresztül, írja a Mashable.com. A 9news.com.au infói szerint az építmény 3,5 tonnát nyom, a díszek pedig kb. akkorák rajta, mint egy-egy baseball-labda. A legófa világítását csütörtökön este kapcsolják fel.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Vasútállomáson elhagyott plüssállatok keresik gazdáikat

Dívány 2014. november 27., csütörtök 16:03

Ismeri Paddington maci történetét? Michael Bond mesekönyveinek főszereplője egy messzi földről, pontosabban Peruból származó plüssmedve, amit a Brown család „fogad örökbe" miután megszánják a Paddington állomáson magányosan üldögélő játékot. A medve ezután a szerencsés fordulat után is rengeteg kalandba keveredik, és nemsokára be is mutatják a róla szóló rajzfilmet.

Ez ihlette meg a brit First Great Western vasúttársaság munkatársait, akik úgy döntöttek, egy kedves kampánnyal próbálják megkeresni a Bristol Temple Meads állomás talált tárgyak osztályán senyvedő játékok gazdáit. Bárki írhat nekik, aki felismeri a saját körözési fotóval rendelkező plüssöket, és a First Great Western munkatársai remélik, hogy karácsonyig mindegyikőjük hazatalál. „Etettük őket, gondoskodtunk róluk és sok kalandban vettek részt, de hiányoznak nekik a szeretteik és haza akarnak menni" – olvasható a honlapon.  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ilyen karácsonyi dekorációkat kap a hiperekben

Becca 2014. november 27., csütörtök 14:16

Nemcsak lakberendezési üzletekben, hanem az Auchanban vagy a Tescóban is kereshet karácsonyi dekorációkat – be is néztünk, hogy milyen kínálattal készültek az ünnepekre. Eredetileg giccses ajándékok után kutattunk, de végül alig találtunk olyat, ami kiverte a biztosítékot. Jó, nyilván beleakadtunk néhány igazán ízlésromboló darabba, de nagyobb részt elfogadható, költségkímélő és jópofa megoldásokra leltünk. Rengeteg fotót lőttünk – nézze meg a galériát!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt dizájnvásár, ahol elverheti a pénzét

etelka 2014. november 27., csütörtök 11:45

Akár munkatársának, akár családtagjainak kell karácsonyi ajándékot vásárolnia, az egyedi, kreatív ötletek sosem elvetendők – összeszedtük hát, milyen dizájnvásárokat talál Budapesten az ünnepekhez közeledve, ahol tisztességgel kiköltekezhet. A tippek között egy szentendrei helyszínt is talál!

Ajándék Terminál

Ha magyar tervezők munkáira vágyik, ott a belváros közepén trónoló Design Terminál, ahol 150 dizájner munkáiból válogathat. Az idei újdonság, hogy az Erzsébet téri Design Terminálon túl Budapest több pontján – Magyar Nemzeti Galéria, WestEnd City Center, Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest – lesznek pop-up üzletei az Ajándék Terminálnak. Ide tehát ne azok menjenek, akik 1000-2000 forintos ajándékokat keresnek, hanem akik magasabb árkategóriában gondolkodnak.

Helyszín: Design Terminál – Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 13.

Időpont: 2014. december 5-24.

yi5m0244

Aszpik-Paloma Pop-up bolt

Képzelje, Budapest belvárosán kívül is élnek kreatív emberek – ha kíváncsi rájuk, akkor a Palomában a helye! Ide jönnek ugyanis Pécsről a Kortárs Ellátó Csoport szervezésében azok, akik szívesen megmutatják, hogy a Wampon túl is van élet. A Paloma jól megközelíthető, ráadásul nincs benne tömegnyomor. Babahordozóktól kezdve a ruhákon át a természetes kozmetikumokig számtalan dologból válogathat.

Helyszín:  Paloma – Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16., félemelet

Időpont: 2014. november 26-29. 

DiP Design Passage

A Király utcában két alkalommal tartanak kézműves és iparművészeti vásárt, december 6-án és 20-án.  December 6-án az adventi hangolódás mellett a gyerekeké lesz a főszerep. A nagy érdeklődésre és a zimankóra való tekintettel beltéren is lesz vásár, gyerekeknek szóló előadással, programokkal, Mikulással, egész napos kézműves foglalkozással kiegészülve. 

December 20-án, az idei év záróakkordjaként nagy karácsonyi vásárral készülnek a szervezők, a korábbihoz hasonlóan ekkor is pakolnak kül- és beltérre is. Mindkét decemberi alkalmon termelői piac várja az érdeklődőket a Paulay Ede utca felőli átriumban, a Közös Piac csapatának szervezésében.

Helyszín: Central Passage-Gödör Klub, Budapest, VI. kerület, Király utca 8-10.

Időpont: 2014. december 6 és 20.

WAMP

A Wamp lassan fogalom, bár a Millenárisban tartott vásárokra még belépőt is szedetnek. Ez csak 500 forint, és le is vásárolható, máashol ilyen mégsincs, nem is értünk vele egyet. Mindegy is, a népek szeretik a Wampot, annyira, hogy ha elindul, akkor jobb, ha felkészül a hatalmas tömegre. Olcsótól a drágáig találhat itt ajándékot, megismerheti a hazai dizájnerek nagy részét (meg azokat is, akik annak gondolják magukat), gasztrokedvelő ismerőseinek pedig a Spájzból választhat ajándékot.

Helyszín: Millenáris B. épület – Budapest, II. kerület, Kis Rókus utca 16-20.

Időpont: 2014. november 30., december 7.,december 14., december 21.

33-wampbic
Fotó: Szécsi István / Velvet

Kortárs Művészeti Piac

Szentendrén, a frissen felújított Ferenczy múzeumban december 13-án rendezik meg a KOMP-ot, vagyis a Kortárs Művészeti Piacot. Az ígéretek szerint minőségi gyerekjátékokat, egyedi üdvözlőkártyákat és berendezési tárgyakat is kínálnak, de lesznek ékszerek, kiegészítők és kerámiák is. Szentendrére már csak azért is érdemes ellátogatni, mert a sétálgathat egyet a Dumtsa korzón, aztán megihat valahol egy jó forralt bort. Ráadásul mindez a Batthyány tértől csak 40 perc HÉV-vel. Vigyázat! Ha kocsival érkezik, vagy a HÉV végállomásnál tegye le a kocsiját, vagy készüljön fel rá, hogy a városban egy rakás pénzt fizet majd parkolásra. Igen, egész hétvégén.

Helyszín: Ferenczy Múzeum – Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Időpont: 2014. december 13.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre egy tényleg hasznos ötlet, hogy ne szívjon a tűlevelekkel

.syl. 2014. november 27., csütörtök 10:15

A karácsony egyik legutálatosabb eleme a tűlevél: (különösen a fenyő szanálásakor) szanaszét potyog, az ember széthordja a lakásban úgy, hogy aztán még tavasszal is ki-kiszed a talpából egy-két, a szőnyegben sunyin megbújó darabot. De ezen a télen minden megváltozik, új világ jön: az Obiban ugyanis ráakadtunk az ún. karácsonyfa takaróra. Az 1999 forintos, több színkombinációban kapható megoldásnak nincsenek különleges képességei, pontosan az, aminek látszik: anyagdarab. Leírása szerint ezt tudja: „A karácsonyfa alá terítve hangulatos környezetet teremt (itt jön a lényeg – a szerz.), majd az ünnepek után a fát ebbe csomagolva tárolhatja, szállíthatja. Élő fa esetén a lepotyogott tűleveleket összegyűjti." A karácsonyfa takaróba maximum 250 centis fát csomagolhat. Ön hogyan ügyeskedte ki otthonról a fáját az ünnepek végén? Van valami egyedi, működő ötlete? Írja meg nekünk ide kattintva!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés