Unja a karácsonyi vásárokat? Íme hat külföldi, fura helyeken

Hol máshol lehetne megtartani egy karácsonyi vásárt, mint nagy és impozáns tereken, kastélykertekben, múzeumok mellett, illetve olyan placcokon, amiknek a közelében legalább egy, szépen kivilágított, történelmi jelentőségű épület van? Hát, van még pár lehetőség. A Trivago.hu szálláskereső oldal gyűjtötte össze a legszokatlanabb európai karácsonyi vásárok helyszíneit Európában, olyanokat, mint például a vidámpark vagy a vasútállomás.

Vidámpark – Liseberg, Svédország

A svédországi Göteborg vidámparkja november-decemberi időszakban 5 millió izzóval, 700 karácsonyfával és 80 faházzal várja a látogatókat. A hagyományos vásáron kívül Lisebergben ellátogathat a régimódi karácsonyi kerületbe, ahol szekerek hajtanak a macskaköves utcákon és kórusok énekelnek az utcasarkon. A vidámpark egy másik részén pedig a középkori környezetben nézhetik meg, hogyan készült egykor a királyi udvar az ünnepekre.  

Nyitva: November 14-től december 30-ig

3126025396 ca2759cbf2 o flickr martin from tirol
Flickr / Martin From Tirol

Barlang – Velvet Caves, Hollandia

A hollandiai Valkenburg barlangrendszere szokatlan helyszín a karácsonyi készülődéshez, mégis ideális választás, ha egy rendhagyó vásárba menne. A Gemeentegrot (nevének jelentése „önkormányzati barlang”) ad otthont az egyik legnagyobb és legősibb földalatti karácsonyi piacnak Európában. A látogatókat a karácsonyfákon, fényeken és finomságokon kívül falfestmények, szobrok és hangulatos zene várja.

Nyitva: November 14-től december 23-ig

xmas market netherland grotte
Trivago

Híd alatt – Hochschearzwald, Németország 

Németország híres karácsonyi vásárairól, de egy különösen kiemelkedik közülük különleges helyszínével. Nem más ez, mint a Fekete-erdőben, Freiburg közelében található Hochschwarzwald karácsonyi vásár. A vadregényes helyszínen, a mítoszokról és legendákról is híres völgy a négy adventi hétvégére ünnepi vásárnak ad otthont. A grandiózus híd alá több mint 40 kereskedő költözik, akik helyi kézműves termékekkel, egyedi ajándékokkal és különleges finomságokkal kínálják a vendégeket.

Nyitva: November 29-től december 21-ig minden hétvégén

hochschwarzwald.de.12877 news-2013-11-hochschwarzwald-gmbh-Weihn
hochschwarzwald.de

Tavon – Millstatti-tó, Ausztria

Az osztrák Millstatt város taván elhelyezett tutaj, az úgynevezett Tűzsziget az ünnepek alatt fényárban úszó adventi vásárrá változik. Fenyőfákkal körülvéve élvezheti a főtt kolbászt, ízletes házi kenyeret, sült gesztenyét és egyéb falusi specialitásokat. Több helyen tábortűz melegíti a vásárra látogatókat, ami mellett forralt bort ihat vagy a tájban gyönyörködhet.

Nyitva: November 19-től december 30-ig

Kastélyban – Château d'Estoublon, Franciaország

A Fontvieille-ban fekvő kastély elegáns helyszínéül szolgál egy különleges karácsonyi vásárnak. A kastélyhoz vezető út is díszvilágítást kap az ünnepek közeledtével. A falakon belül karácsonyi díszek, kihagyhatatlan francia borok, luxuscikkek várják az idelátogatót.

Nyitva: November 15-től december 27-ig

Pályaudvar – Zürich, Svájc

Ha itthon a Keleti Pályaudvaron karácsonyi vásárt tartanának, az valószínűleg nem a meghittségről és a szeretetről szólna. Ezzel szemben a svájci Zürich központi állomásán vásározhat, sőt a pályaudvar Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárává változik. A vonatok mellett ilyenkor 150 díszes házikó, rengeteg ajándékötlet és egy csillogó, Swarovski kristályokkal teli hatalmas karácsonyfa várja a vendégeket.

Nyitva: November 20-tól december 24-ig

zuerich.com.web zurich christkindlimarkt hb 01
zuerich.com
Oszd meg másokkal is!
Mustra