Ritka daganatos betegségben szenved Tompos Kátya - Így segíthetünk

DMOHA20191219019

Tompos Kátya eltűnt a színházi életből, de ennek nyomós indoka volt: a színésznő daganatos betegsége miatt nem tudott közönség elé állni, most pedig nagy segítségre van szüksége.

Felolvasóesteket ugyan tartott még Tompos Kátya akkor, amikor ezt állapota megengedte, aminek közönsége örvendhetett. A színésznő ugyanakkor nagyon ritka daganatos betegségben szenved, a Fábián Juli Emlékalapítvány pedig egy mai Facebook-bejegyzéssel arra hívta fel a kultúrát és Kátyát kedvelő magyarokat, hogy csatlakozzanak egy, a javára indított gyűjtéshez.

„Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget” – áll a bejegyzésben, mely nem nevezi meg, pontosan milyen jellegű a színésznő betegsége.

A színésznő betegségét eddig nem tárták a nagyközönség elé
A színésznő betegségét eddig nem tárták a nagyközönség eléSóki Tamás / MTI

Gálaestet szerveznek a színésznő támogatására

A nyilvánosságot eddig nem kívánta bevonni állapotának részleteibe a színésznő, most azonban jótékonysági gálát szerveznek május 25-ére, a Szegedi Nemzeti Színházba, melynek bevételét teljes mértékben a színésznő gyógyulását segítő emlékalapítvány kapja arra a célra, hogy Kátya kezelése finanszírozhatóvá váljon belőle.

Az esemény a Szeretünk, Kátya címet kapta.

Aki esetleg nem tud részt venni a gálán, viszont szeretné támogatni Tompos Kátyát, az bármikor utalhat a Fábián Juli Emlékalapítványnak, a közleményben a színésznő nevét megjelölve.

A gálára mind a Szegedi Nemzeti Színházban, mind pedig a jegy.hu oldalon kaphatók belépők, melyek még elérhetők korlátozott számban, 9500-19500 forint közti összegért. Az eseménynek többek közt olyan fellépői lesznek, mint Udvaros Dorottya, Für Anikó, Falusi Mariann, Hrutka Róbert, Peller Anna, Dolhai Attila, Szőcs Artur és mások.

1983-ban született Tompos Katalin néven, édesanyja orosz származású. Kamaszkorában Földessy Margit stúdiójában tanult, 2005-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán Kerényi Imre osztályában. Szerepelt többek között a Valami Amerika-filmekben és a Poligamyban is. Gyakran játszik zenés darabokban, két saját albuma is megjelent.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek