Városvadász: Kitalálod, melyik városban járunk?

GettyImages-1332958094

Kicsit északabbra vesszük az irányt: Finnországba repülünk.

Finnország egyik legfontosabb kikötőjében járunk, az ország délkeleti csücskében. A települést 1653-ban alapították az akkor még svéd fennhatóság alatt álló ország kormányzója, Peter Brahe gróf javaslatára. A várost csillag alakú erődítmény veszi körül, melyet a 18. században kezdtek építeni, a nagy északi háború után. Amikor a fontos kereskedővárost, Viipurit elfoglalták az oroszok, helyszínünk vette át a helyét, hirtelen jelentős bel- és külkereskedelmi központtá vált. 1743-ban az újabb háború után ez a város is az oroszoké lett, ekkor orosz–finn határvárosként lett jelentős, különösen erődje révén.

1809-ben ezen a napon itt írták alá a történelmi jelentőségű békét, amelyben Svédország átadta Finnországot Oroszországnak, ezzel létrejött a Finn Nagyhercegség, ami az Orosz Birodalom autonóm területeként működött. Ma a belvárosban 5000 fő, a városhoz tartozó ún. közösségben mintegy 20 ezer fő él, és a település továbbra is elsősorban a tengeri kereskedelemből tartja fenn magát. Az erődöt szívesen látogatják turisták, az épület nevezetessége a sarkain álló hat bástya, melyeket finn városokról neveztek el.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra