Városvadász: Kitalálod, melyik városban járunk?

GettyImages-1332958094

Kicsit északabbra vesszük az irányt: Finnországba repülünk.

Finnország egyik legfontosabb kikötőjében járunk, az ország délkeleti csücskében. A települést 1653-ban alapították az akkor még svéd fennhatóság alatt álló ország kormányzója, Peter Brahe gróf javaslatára. A várost csillag alakú erődítmény veszi körül, melyet a 18. században kezdtek építeni, a nagy északi háború után. Amikor a fontos kereskedővárost, Viipurit elfoglalták az oroszok, helyszínünk vette át a helyét, hirtelen jelentős bel- és külkereskedelmi központtá vált. 1743-ban az újabb háború után ez a város is az oroszoké lett, ekkor orosz–finn határvárosként lett jelentős, különösen erődje révén.

1809-ben ezen a napon itt írták alá a történelmi jelentőségű békét, amelyben Svédország átadta Finnországot Oroszországnak, ezzel létrejött a Finn Nagyhercegség, ami az Orosz Birodalom autonóm területeként működött. Ma a belvárosban 5000 fő, a városhoz tartozó ún. közösségben mintegy 20 ezer fő él, és a település továbbra is elsősorban a tengeri kereskedelemből tartja fenn magát. Az erődöt szívesen látogatják turisták, az épület nevezetessége a sarkain álló hat bástya, melyeket finn városokról neveztek el.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra