Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1281015669

Egy elegáns észak-olasz iparvárosba látogatunk mai kvízünkben.

Emilia Romagna régióban, a Pó folyó főágának egyik elágazásánál járunk, Bolognától északnyugatra. Helyszínünk a helyi ipar egyik fellegvára, egy 132 ezer fős város, amelyet valószínűleg a folyóhoz tartozó lagúnák lakosai alapítottak. A város igazi aranykora a 14. századtól kezdődött, amikor a Este család uralma alá került: széles úthálózat, bámulatos paloták épültek, és a kulturális élet is felvirágzott, az 1500-as években II. Alfonz fejedelem (a hírhedt „méregkeverő”, Lucrezia Borgia férje) uralkodása alatt a település a zenei élet központja lett.

Napjainkban turisták tömegei keresik fel az építészeti remekeiről híres óvárost, ahol többek között a 15–16. században emelt 9 kilométeres városfal, a téglából épült, négytornyú Castello Estense, az Este család rezidenciájaként szolgált városháza és a 12. századi katedrális is népszerű látnivaló. A város legendás egyeteméről is ismert, ahol Kopernikusz, Paracelsus és a híres költő, Torquato Tasso is megfordult. A modern idők az ipar fellendülését hozták magukkal, aminek köszönhetően a település igencsak vagyonossá vált.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra