Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1281015669

Egy elegáns észak-olasz iparvárosba látogatunk mai kvízünkben.

Emilia Romagna régióban, a Pó folyó főágának egyik elágazásánál járunk, Bolognától északnyugatra. Helyszínünk a helyi ipar egyik fellegvára, egy 132 ezer fős város, amelyet valószínűleg a folyóhoz tartozó lagúnák lakosai alapítottak. A város igazi aranykora a 14. századtól kezdődött, amikor a Este család uralma alá került: széles úthálózat, bámulatos paloták épültek, és a kulturális élet is felvirágzott, az 1500-as években II. Alfonz fejedelem (a hírhedt „méregkeverő”, Lucrezia Borgia férje) uralkodása alatt a település a zenei élet központja lett.

Napjainkban turisták tömegei keresik fel az építészeti remekeiről híres óvárost, ahol többek között a 15–16. században emelt 9 kilométeres városfal, a téglából épült, négytornyú Castello Estense, az Este család rezidenciájaként szolgált városháza és a 12. századi katedrális is népszerű látnivaló. A város legendás egyeteméről is ismert, ahol Kopernikusz, Paracelsus és a híres költő, Torquato Tasso is megfordult. A modern idők az ipar fellendülését hozták magukkal, aminek köszönhetően a település igencsak vagyonossá vált.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra