Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Anglia – London után – második legjelentősebb városába látogatunk.

A világ első ipari nagyvárosában járunk, amely máig Nagy-Britannia egyik legjelentősebb gazdasági és kulturális központja. Északon és keleten a Pennine mocsarak határolják, délen a Chesire síkság, és az Irwell, a Medlock, az Irk és a Mersey folyók is érintik. A napjainkban 430 ezer főnek (a nagyváros vonzáskörzetével együtt több, mint 2 millió főnek) otthont adó település helyszínén már az őskorban éltek emberek, igazán azonban a rómaiaknak köszönhetően vált jelentőssé a környék, akik először erődítményt, majd civil települést is emeltek itt. A középkorban az erődöt elhagyták, és a település az Irwell és az Irk folyók összefolyásához költözött. 1301-ben kapott vásárvárosi jogokat.

A 18. században Daniel Defoe „a legnagyobb faluként” írta le a települést, amely az ipari forradalomnak, a gyapotipart megújító fonó- és szövőgépeknek köszönhetően rohamosan fejlődött, idővel a világ legfontosabb ipari városává vált. Nagy-Britannia minden részéről özönlöttek ide a munkások, ami hamar felduzzasztotta a lakosságot, és az sem véletlen, hogy itt volt a világ első személyszállító vasútjának egyik végállomása (a másik Liverpool volt). Napjainkban az ipar és a kereskedelem mellett a kultúra és a sport is kiemelkedő szerepet játszik a város életében – két legendás futballcsapattal is büszkélkedhet a település, amely hagyományosan liberális, szabad szellemiségéről híres. A leghíresebb hippimusicalben külön dal örökítette meg a város nevét, és itt található Anglia legjelentősebb LMBT-közössége is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra