Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1333363491

Ezúttal Franciaországba, a Loire partjára utazunk képzeletben.

Mai városunk stratégiailag fontos helyen, a Loire hajózható szakaszának felső végén, közvetlenül a szűk szurdokok alatt alakult ki – nem csoda, hogy már az ókorban élénk kereskedelem folyt a vidéken. A gall eredetű (nevének jelentése gall nyelven: folyóvíz) település a 4. század után hanyatlásnak indult, a 12. században azonban Forez gróf tulajdonába került, aki ismét felfejlesztette a helyi ipart és kereskedelmet. Út vezetett innen Lyonba és a Rhône folyóhoz, ezért a település kulcsfontosságú átrakodóhelyként funkcionált Párizs és a Földközi-tenger között. A hajózás segítette a helyi termékek – a híres Beaujolais bor, kerámiák, textiláruk – exportját, az újkorban a lakosság fele a vízi kereskedelemre épülő gazdaságból élt.

Nem csoda, hogy nagyon hamar elérte a vasút a települést, 1833-ban itt indult Franciaország harmadik vasútvonala, öt évvel később pedig megnyitották a Digoinba vezető csatornát, melynek köszönhetően a város az ipari forradalom élvonalába került. 1917-ben fegyvertár létesült a városban, az 1940-es évek óta a műselyemipar vált a környék meghatározó ágazatává. Napjainkban a település 34 ezer főnek ad otthont.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra