Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1333363491

Ezúttal Franciaországba, a Loire partjára utazunk képzeletben.

Mai városunk stratégiailag fontos helyen, a Loire hajózható szakaszának felső végén, közvetlenül a szűk szurdokok alatt alakult ki – nem csoda, hogy már az ókorban élénk kereskedelem folyt a vidéken. A gall eredetű (nevének jelentése gall nyelven: folyóvíz) település a 4. század után hanyatlásnak indult, a 12. században azonban Forez gróf tulajdonába került, aki ismét felfejlesztette a helyi ipart és kereskedelmet. Út vezetett innen Lyonba és a Rhône folyóhoz, ezért a település kulcsfontosságú átrakodóhelyként funkcionált Párizs és a Földközi-tenger között. A hajózás segítette a helyi termékek – a híres Beaujolais bor, kerámiák, textiláruk – exportját, az újkorban a lakosság fele a vízi kereskedelemre épülő gazdaságból élt.

Nem csoda, hogy nagyon hamar elérte a vasút a települést, 1833-ban itt indult Franciaország harmadik vasútvonala, öt évvel később pedig megnyitották a Digoinba vezető csatornát, melynek köszönhetően a város az ipari forradalom élvonalába került. 1917-ben fegyvertár létesült a városban, az 1940-es évek óta a műselyemipar vált a környék meghatározó ágazatává. Napjainkban a település 34 ezer főnek ad otthont.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra