Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Délnyugat-Anglia után ma Németország délnyugati részére látogatunk.

Baden-Württemberg tartományban, Stuttgarttól 33 kilométerre járunk, az Északi-Fekete-erdő vidékén, a Nagold folyó völgyében. A város a 11. században jött létre a helyi gróf kastélya köré kiépülve (a település máig az egykori földbirtokos család nevét viseli), és hamar felvirágzott, különösen bőr- és szövetkereskedelme révén vált jelentőssé. A 14. században Württemberg része lett, később itt rendezték be nyári rezidenciájukat a württembergi hercegek. A 16. században a város a német reformáció fontos központja volt, és jelentőségét máig megőrizte.

Az óváros többnyire megúszta a második világháború pusztítását, de az 1970-es években a régi épületek egy részének helyén bevásárlóközpontokat hoztak létre. Sok turista felkeresi a városi piacot és a történelmi Nikolausbrücke hidat, emellett a település kulturális élete is széles tömegeket vonz. Európa-szerte híres a helyi fiúkórus, de a 20. század egyik legjelentősebb német irodalmárának szülőhelyeként is büszkén hirdeti magát a napjainkban 24 ezer lakosnak otthont adó település. 

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra