Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Massachusetts államba, az USA egyik legjelesebb tudásközpontjába látogatunk.

Massachusetts állam fővárosával, Bostonnal határos, tőle 13 kilométerre található és 105 ezer főnek ad otthont mai településünk, amelyet 1630-ban alapítottak angol puritán telepesek, akkor még Newtowne, vagyis Újváros néven. A telepesek kedvező földrajzi viszonyai miatt választották ezt a területet, amely könnyen védhetővé tette az ellenséges hajók támadásaitól. Hat évvel később már főiskolát alapítottak a környéken azzal a céllal, hogy anglikán papokat képezzenek az intézményben – a tanintézet idővel az Egyesült Államok legismertebb és a világ egyik legjelesebb egyeteme lett.

A 18. században a város – melyet addigra az egyetemi szellemiségnek megfelelően neveztek át – fokozatosan növekedett, megépült például a West Boston Bridge, amely közvetlenül összekötötte a települést az állam fővárosával. Egyidőben azt tervezték, hogy a várost integrálják, külvárosi régióvá teszik Bostonon belül, a városvezetés végül azonban elutasította ezt az ötletet. Helyszínünk a függetlenségi háborúban is fontos szerepet játszott, napjainkban pedig az egyetemek mellett a gyógyszeripar központjának számít.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra