Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Úti célunk a festői Toszkána.

Virtuális Föld körüli utazásunk mai célállomása Olaszország Toszkána régiója, azon belül egy festői kisváros, mely autóval Firenzétől kb. 35 percnyire délnyugatra, Sienától 20 percnyire északra található. A település két részre oszlik: az új városrészre és az óvárosra, mely ókori és középkori műemlékeiről nevezetes. Utóbbi története egészen az etruszkokig nyúlik vissza, akik mezőgazdasági tevékenységet folytattak itt, temetkezési helyük pedig ma turistalátványosságnak számít. A középkorban a város kifejezetten jelentős szerepet töltött be, ugyanis a Firenzét körbefogó, erődszerű városhálózat része volt, ezért évszázadokon át kivette részét a Firenze és Siena között dúló gyakran véres háborúskodásból.

Az 1800-as években épült ki a várost Sienával összekötő vasútvonal, mely új löketet adott a település fejlődésének. A festői szépségű várost ma 16 ezren lakják, de az óváros utcáin a turisták is szép számmal vannak jelen: a két legnépszerűbb látnivaló az idelátogatók számára a firenzei helytartók egykori szálláshelyéül szolgáló Palazzo Pretorio különleges terrakottacímereivel, illetve az egyik leghíresebb itáliai reneszánsz író-költő háza.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra