Fiktív városba özönlenek a turisták

Lontai Ildikó
GettyImages-870175814
Olvasási idő kb. 2 perc

Összezavarodtak a turisták: egy olyan várost keresnek Ausztráliában, amely nem létezik.

A helyiek beszámolói alapján az utóbbi időben többször is előfordult Ausztrália különböző pontjain, hogy a turisták Agnes Bluff városát vagy a Mia Tukurta Nemzeti Parkot keresték, ezek a helyszínek azonban a valóságban nem léteznek – írja a Femina.

Sorozatbeli várost keresnek a turisták

Egy jó film vagy sorozat nagy hatást képes gyakorolni a nézőkre. Egy szimpatikus karakter rajongói sokszor átveszik a szereplő öltözködési szokásait, vásárolnak az általa kedvelt üzletben, vagy épp kipróbálják a kedvenc üdítőjét. Előfordul, hogy inkább a helyszínből sugárzó életérzés ragadja meg az embereket, és szeretnék személyesen is átélni azt, ezért elutaznak a helyszínre.

A világ minden tájáról keresik a turisták ezt a várost, pedig a valóságban nem létezik
A világ minden tájáról keresik a turisták ezt a várost, pedig a valóságban nem létezikMarianna Massey / Getty Images Hungary

Így történt ez egy tavalyi sorozat, a Szirmokba zárt szavak (The Lost Flowers of Alice Hart) esetében is. A News.com szúrta ki, hogy a Google keresései erre az ausztrál városra megugrottak a turisták körében.

A sorozat megjelenése után az Agnes Bluff városára irányuló keresések száma egy hónap alatt több mint ezerszeresére nőtt.

De nemcsak Ausztráliából kerestek rá az emberek a fiktív városra. Spanyolországban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Olaszországban is rekord sokan próbálták megtalálni térképen a sorozat fő helyszínét, a Lily-folyó mentén húzódó városkát.

Ilyen hely azonban a valóságban nincsen, csalódniuk kellett tehát azoknak, akik ezt kutatva utaztak Ausztrália északi részére.

Holly Ringland írónő, akinek regénye alapján a sorozat készült, a téma kapcsán elmondta, nagyon meghatotta, mennyire szeretnék látni az emberek a helyet, ám Agnes Bluff csak a képzeletének szüleménye. A lelkes rajongók a forgatási helyszínt sem nagyon fogják megtalálni Ausztráliában, a sorozatot ugyanis nem egy adott városkában vették fel, hanem Új-Dél-Wales, valamint Ausztrália északi részének különböző területein.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek