A leghíresebb teniszfeleségek: emlékszel, ki állt Agassi mellett?

mirka
Beszterczey Judit

Federer, Nadal, Djokovic. Napjaink legikonikusabb teniszezőinél is igaz a mondás: keresd a nőt! Keveset tudunk a leghíresebb teniszezők feleségeiről, akik már akkor a sportolók mellettük voltak, amikor még csak vágyálom volt a siker. Itt a kedvenc Grand Slam-tornánk, az Australian Open, lássuk, kik szurkolnak a lelátóról!

A teniszfeleségek egyáltalán nem ülnek a babérjaikon: egyaránt szépségesek, és egyetemi diplomával rendelkeznek. Mindannyian fontosnak tartják, hogy sokat dolgozzanak, és persze teljes mellszélességgel támogatják sztársportoló férjeiket. S az is közös bennük, hogy mindannyian tizenévesként ismerték meg későbbi férjeiket. A sportolófeleségekre már külön kifejezés is létezik angolul: ők a Wags, akik minden erejükkel a férjeik mellett állnak.

 

Mirka: Federer támasza

Ki lehetne a legelső, ha nem minden idők legikonikusabb teniszezője, Roger Federer? Bár a peRFect becenevű legenda szeptember 23-án könnyes búcsút vett az élsporttól, világéletében ő marad a legnagyobb teniszbálvány. Felesége, a nála három évvel idősebb Mirka Federer maga is profi teniszező volt, a legendás Martina Navratilova felfedezettje, aki sérülés miatt hagyott fel a fehér sport űzésével. A rendkívül szerény Mirkát 19 évesen ismerte meg későbbi férje a sidney-i olimpián, s szinte tinédzserek voltak még mindketten.

Federer felesége, Mirka korábban versenyszerűen teniszezett
Federer felesége, Mirka korábban versenyszerűen teniszezettDarrian Traynor / Getty Images Hungary

Miroslava Vavrinec Szlovákiában született, ám gyerekkorában a szülei Svájcba emigráltak, ahol be is indult lányuk sportkarrierje. Amikor a szerelmesek vegyes párost játszottak egy tenisztornán, izzott közöttük a levegő, és már sejteni lehetett, hogy van köztük valami. Federer minden alkalommal köszönetet mond feleségének, négy ikergyermeke édesanyjának, hogy akkor is mellette állt, amikor még „senki” volt.

„Boldog vagyok, hogy a feleségem a legfőbb támogatóm, és mindig megmondja nekem az igazat.” 

Djokóék szerelmét sokáig távkapcsolat tette próbára

A „nagy hármas” másik meghatározó személyisége, Roger örök ellenfele, a szerb Novak Djokovic. Bár sokan nem kedvelik a stílusát a pályán, „Djoker” a magánéletben sokkal szerényebb és alázatosabb, mint meccs közben. Élete szerelme a gyönyörűséges Jelena Djokovic, akivel még a középiskolában lobbant szerelemre Novak, hiszen ugyanabban az iskolában koptatták a padot.

„Az, hogy mi összejöttünk, szinte olyan volt, mint a sci-fi. Én diák voltam, aki épp csak megélhetésből élt, ő pedig egy nagyon fiatal teniszező, akinek szintén nem volt pénze drága utazásokra”

– nyilatkozta egyszer Jelena.

A szerelmesek nyolc évig jártak együtt, miután Novak végre gyűrűt húzott az ujjára 2013-ban Monte-Carlóban. A házasságot pedig egy évvel később, egy montenegrói kisvárosban kötötték meg, egy fenyőfákkal körbevett pavilonban. Jelena Ristic nemcsak szépségével, hanem az eszével is kiemelkedett a tömegből: mivel a szüleinek nemigen volt mit a tejbe aprítania, lányuk a legjobb tanuló volt az iskolában azért, hogy később külföldi ösztöndíjat kaphasson. Sikerült, úgyhogy Jelena egy milánói egyetemen tanult közgazdaságtant, feltörekvő férje viszont Szerbiában püfölte a labdákat, úgyhogy sokáig a távkapcsolat műfaját művelték. „A repülőgépek akkoriban elérhetetlenek voltak számunkra. Úgyhogy terveket készítettünk arról, hogyan tudnánk találkozni, és hogyan működhetne a kapcsolatunk.”

Jelena Djokovic a lelátón ünnepli férjét
Jelena Djokovic a lelátón ünnepli férjétJulian Finney / Getty Images Hungary

Novakék mélypontja

Jelena jelenleg Djoker alapítványában végez munkát, ám a modellkedésbe is belekóstolt, hiszen 10 éve egy fürdőruhacég arca volt. A rossz nyelvek szerint 2017-ben válságba került a házasságuk, ugyanis állítólag Djoko megcsalta egy celebszakácsnővel a várandós feleségét. Miután Jelena el is költözött otthonról, a teniszcsillag szemmel láthatólag összetört, a korábbi világelső karrierje látványosan hanyatlani kezdett. Azonban minden jó, ha a vége jó: a sztárpár elsimította a problémákat, és a sztárpáros mára egy kisfiú és egy kislány boldog szülei, és egyebek mellett szoros barátságot ápolnak Vilmos herceggel és Katalin hercegnével.

A sztárteniszező felesége, Xisca
A sztárteniszező felesége, XiscaEuropa Press Sports / Getty Images Hungary

Rafa sokáig megváratta szerelmét 

A „nagy hármas” harmadik tagja a világranglista második helyezettje, Rafael Nadal. S ha Rafa, akkor Xisca, ezzel a becenévvel ismerte meg a világ Maria Francisca Perellót. A spanyol szépség ugyanabban a városban, Manacorban született, mint a kétszeres olimpiai bajnok teniszező. Bár Xisca és Rafa sosem nyilatkoznak a magánéletükről, egészen bizonyos, hogy tiniszerelem volt az övék. Nadal – akinek a nevét egy kisbolygó is viseli – 19 évesen kezdett el udvarolni Xiscának, és 18 éven át jártak együtt, mire Rafa eljegyezte szerelmét. A pár végül csak 2019 októberében házasodott össze Mallorcán, a menyasszony egy barcelonai divattervező ruhájában tündökölt. A pár gyermeke tavaly októberben született meg, s a kisfiú a Rafa Junior nevet kapta édesapja után, és apás szülés volt. A boldog kispapa Melbourne-ben az első kiemeltként fogja majd az ütőt.

Steffi Graf Andre Agassi mellett találta meg a boldogságot
Steffi Graf Andre Agassi mellett találta meg a boldogságotpicture alliance

Brooke és Barbra után Steffi

S ha már a teniszfeleségekről esik szó, vétek lenne kihagyni a tenisz fenegyereke, Andre Agassi feleségét. Aki nem más, mint a női tenisz máig is legragyogóbb csillaga, Steffi Graf. Míg a legújabb teniszdivat megteremtője, Andre Agassi nyolcszor nyert Grand Slam-tornát, addig a XX. század legjobb teniszezőnője, a német Steffi Graf 22 Grand Slam-címet szerzett. A tenisz álompárja 1999-ben mondta ki a boldogító igent. Agassi ekkor már elvált ember volt, hiszen zátonyra futott a házasságuk a szépséges színésznővel, Brooke Shieldsszel, s ennél is korábban Barbra Streisanddal jártak együtt. A teniszezőnő pedig Andre előtt hat évig volt szerelmes az autóversenyző Michael Bartelsbe. A teniszlegendák állítólag 1999-ben, a French Openen habarodtak egymásba, és Steffi szemmel láthatóan fülig szerelmes lett. Mindössze két évig jártak együtt, esküvőjükön csupán a két örömanya vett részt. Minden jó, ha vége jó: Steffi és Andre azóta is harmonikus házasságban élnek, fiuk, Jaden 18 éves, lányuk, Jaz Elle pedig idén tölti a 20-at. Álomházasságuk egyik titka, hogy Agassi minden este apró üzeneteket helyez el a konyhájukban.

Ana Ivanović és Bastian Schweinsteiger mint álompár
Ana Ivanović és Bastian Schweinsteiger mint álompárGisela Schober / Getty Images Hungary

A focicipőjén vallott szerelmet a leghíresebb teniszférj

S ha már teniszfeleségek, akkor jöjjön a leghíresebb teniszférj is, aki nem más, mint Bastian Schweinsteiger, korábbi világbajnok német labdarúgó. A németek kedvencének a fejét Ana Ivanović korábbi világelső szerb teniszezőnő kötötte be. A sztársportolók hét éve kötötték össze az életüket, miután két évig jártak együtt. „Schweini” annak idején kezét-lábát összetörte, hogy részt vehessen a gyönyörű szép teniszezőnő 27. születésnapján Belgrádban. Ana pedig azonnal viszonozta a német középpályás rajongását, és kitette a szűrét korábbi barátjának, a szintén teniszfenomén Francesco Verdascónak. Később Basti a focicipőjére is szerelmes üzeneteket írt Ana számára. Agassi és Graf szerelme mellett Ana és Bastian házassága is időtállónak bizonyul, legalábbis ezt támasztja alá a számtalan Instagram-posztjuk, ahol fülig szerelmesen pózol a német sztárlabdarúgó és Ana, aki eleganciájával és természetes szépségével Wimbledon legbájosabb teniszcsillaga volt.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra