Így enyhítheted a poszt-Covid testi tüneteit: ingyenes online program indult

GettyImages-1297077834

Lassan két éve tombol a járvány, jelenleg is 200 000 felett az aktív fertőzöttek száma hazánkban. Jó hír viszont, hogy a hazai gyógyultak száma lassan eléri a másfél milliót. Ennyi idő tapasztalatával már felismerjük a long Covid jelenséget és a poszt-Covid-tüneteket is. Ez utóbbiak enyhítésére ingyenesen elérhető online tornavideó-sorozat készült, ami segítség lehet az átfogó regeneráció eléréséhez.

Magyarországon lassan két éve küzdünk a koronavírus ellen, amelyet világszerte jelenleg is 415 millió fertőzött próbál legyőzni. Szerencsére egyre több sikerrel. Ugyanakkor a mögöttünk álló idő, a tapasztalatok és a kutatások új jelenségek megismeréséhez vezettek: ilyen a hosszan elhúzódó tünetekkel járó változat, az úgynevezett long Covid, de ilyenek azok a gyógyulást követően jelentkező panaszok, amelyekkel a Covid kellemetlen vagy káros utóhatásaiként találkozni.

Poszt-Covid-tünetek

„Egyre több vizsgálati eredmény igazolja, hogy a betegség akut és fertőzés utáni állapotában is érintett lehet a tüdő, szív- és érrendszer, éppen ezért fontos, hogy fokozatos legyen a sporthoz való visszatérés, akár enyhe, akár súlyos tünetekkel jelentkezett a megbetegedés” – hívja fel a figyelmet, Jakus-Kruchió Éva gyógytornász, aki éveken át tüdőműtöttek kórházi rehabilitációjával foglalkozott. Megtanulta a tudatos légzés sok mindenre megoldást jelentő fontosságát.

Segítség mindenkinek

Egy lelkes és társadalmi felelősségvállalásban élen járó csapat a gyógytornásznő szakmai iránymutatásával 4 hetes ingyenes poszt-Covid-videótárat tett közkinccsé a világhálón azoknak, akik átestek a koronavíruson, és gyógyultan szeretnének biztonságosan és fokozatosan visszatérni a korábbi mozgásrutinjukhoz.

Minden korosztály számára alkalmas és hatékony segítséget nyújt
Minden korosztály számára alkalmas és hatékony segítséget nyújtJustin Paget / Getty Images Hungary

A gyakorlatok

Az itthon egyedülálló kezdeményezést a Gyerünk, Anyukám! négy szakemberből álló csapata alkotta meg. Videóik az első két hétben heti kettő, a második két hétben heti három vezetett tornagyakorlatból állnak, melyeknek részeként találhatunk légzőtornát, ízületi mobilizációt, könnyű pilatest és gerinctréninget, de önmasszázs-automobilizációt vagy relaxációt is. A Gyerünk, Anyukám! programjával a koronavíruson átesett, már gyógyult érdeklődők biztonságosan és fokozatosan térhetnek vissza a betegség előtti rutinhoz.

Otthonról egyszerűen, akkor, amikor időnk engedi
Otthonról egyszerűen, akkor, amikor időnk engedig-stockstudio / Getty Images Hungary

A rehabilitáció utáni igény felismerése

„Az elmúlt hónapokban azt tapasztaltuk, hogy a velünk tornázó anyukák többségénél karanténtól karanténig tart az élet. Bennük és bennünk is egyszerre formálódott az igény, hogy aki leállni kényszerül, az utána a lehető legbiztonságosabban és fokozatosan térhessen vissza a betegség előtti rutinhoz” – mondja Kádár-Papp Nóri, a Gyerünk, Anyukám! mozgalom alapítója. A frissen létrehozott 4 hetes ingyenes poszt-Covid-videótár bárki számára elérhető.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra