18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

3 jótanács azoknak a férfiaknak, akik intim fényképeket küldenek: nem érted, hogy működik a szex?

GettyImages-874060062
Fekete Luca

Talán nincs is olyan felnőtt nő, aki valamilyen formában ne találkozott volna kéretlen intim fotókkal: ismerkedés során a leggyakoribb, de valójában bármikor belefuthatunk. Vajon mi indítja a férfiakat erre a viselkedésre?

Egy 2019-es kutatásban foglalkoztak először ezzel a kérdéssel, s kiderült, hogy az elsődleges indok a viszonzás iránti igény. Azaz a férfi arra gondol, hogy ha ő megmutatja a nemi szervét, majd a partnere is így tesz a sajátjával. Hogy ezek után mégis mit lehet kezdeni ezzel a két képpel, s hogy lesz ebből bármikor is személyes jelenléttel járó szexuális tevékenység, nem tudni. Azt viszont igen, hogy dr. Justin Lehmiller szexuálpszichológus szerint azok a heteroszexuális férfiak tesznek ilyet, akik önbizalomhiánnyal küzdenek, manipulatív, számító emberek, akik nehezen boldogulnak a mindennapi társas tevékenységekben. Kinek vonzó ez? A nők nagy részének egyáltalán nem, három pontban fel is soroljuk, miért ne küldj magadról péniszfotót.

#1 A péniszfotóval ellenkező hatást érsz el

Bármennyire is furcsának tűnik, a nőkben nem gerjed mindent elsöprő vágy egy péniszfotó láttán. Értjük, hogy számodra mindennél fontosabb ez a testrész, de a nők nem vizuális típusok – legalábbis biztosan nem így. Számukra ez a látvány tolakodó, zavaró, undorító vagy épp sokkoló, de semmiképpen sem szexi. Bizonyos értelemben a zaklatás egy formája. Ha fel szeretnéd hívni magadra egy nő figyelmét, légy ápolt, figyelj a megjelenésedre, tanulj meg jól kommunikálni, és tartsd a nadrágodban a farkadat egészen addig, amíg a partnered ennek ellenkezőjére nem kér. A szexhez ezenkívül a kedvesség, odafigyelés, udvarlás visz közelebb, nem a – szerinted – lényeges rész tálcán kínálása. Ha pedig csak viccnek szánod az egészet, esetleg valamiféle szokatlan reakciót szeretnék kicsikarni a másikból, még totál bunkónak is tűnsz. Tényleg ezt akarod?

A nők általában undorodnak a péniszfotóktól: miért küldenél hát ilyet nekik?
A nők általában undorodnak a péniszfotóktól: miért küldenél hát ilyet nekik?Maksim Kamyshanskii / Getty Images Hungary

#2 A szex nem arról a bizonyos testrészről szól

Sajnáljuk, ha tőlünk kell megtudnod, de a farkad mérete, kinézete, bármilyen állapota cseppet sem jelent garanciát a jó szexre – és ezt a nők tudják is. A pénisz csak egy testrész a sok közül az emberi testen, s reméljük, a szexualitás számodra sem merül ki az óvodás szintű bugyimutogatásban. Félreértés ne essék: a nők is vágynak a férfi testére, de ezt általában nem elkülönített, szűk látókörű gondolkodással teszik: számukra fontos az illat, a hangulat, a szavak, a mozdulatok, a környezet, a szenvedély és még egy sor tényező a méreten kívül. Még alkalmi kapcsolat esetén is. Ha azt a képességedet keresed, ami a csúcsra juttatja partneredet, nem az alsónadrágodban találod, ugyanis nem az erekciód a megfejtés. Ezt nehéz lehet elhinni, hiszen a médiából szinte ömlik, hogy csak az az igazi férfi, akinek mindig áll a farka, de erről a nők nagy része egész másképp gondolkozik (például behatolásos szex esetén is „csak” csiklóorgazmusuk van, kielégítő szexuális tevékenységet folytatnak nőkkel, erekciós zavarokkal küzdő vagy mikropéniszű férfiakkal, s még sorolhatnánk). Ők magát az élményt figyelik teljes egészében, s ugyanez igaz a testre is. Érdemes elbeszélgetni velük arról, mire vágynak pontosan, mint kitalálni helyettük. Még arra is rádöbbenhetsz, hogy a szex, az erotika nem mérhető centikben és keménységben, s hogy az embereknek milyen sok erogén zónájuk van. Az egyik köztük például az agyuk.

#3 Veszélyhelyzetbe sodrod magad

A meztelenséget ábrázoló fotók kérése és küldése nagyon népszerű, de csak addig, amíg visszaélés nem történik velük. Soha nem tudhatod, pontosan ki látja a péniszedet premier plánban, és vajon nem gúnyol-e ki, vagy osztja meg a barátaival, azoknak a barátaival, meg azoknak a barátaival… Az efféle tartalmak hihetetlen gyorsan terjednek, s nemcsak a középiskolai tanárodhoz vagy munkatársadhoz kerülhet a fénykép, de olyanokhoz is, akik feltöltik azt hetero- vagy homoszexuális pornóoldalra, esetleg reklámtevékenységhez használják fel. Egy-egy felháborodott nő pedig akár a rendőrségre is elmehet, hogy megmutassa, mit műveltél, és feljelentsen zaklatásért. Ennél rosszabb is történt már: egy huszonéves ausztrál férfi az online társkeresőn elküldött egy kéretlen farokfotót a 31 éves Danielle Misitinek. A nő a barátainak is megmutatta a képet, míg azok – zömükben férfiak – puskával felszerelkezve kelepcébe csalták az udvarlót. Az áldozat gyanútlanul, szexben bízva jelent meg a randin, ami helyett megfenyegették, és kirabolták. Talán nem pont erre a figyelemre vágysz.

A lényeg röviden: a farokfotó küldése nem eredményez szexet, sőt inkább arról árulkodik, hogy fogalmad sincs a szexualitás működéséről, lealacsonyít téged, és azt is, akinek szántad, végeredményben pedig akár zsarolhatóvá is válhatsz általa. Még rövidebben: nem poén.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra