18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

3 jótanács azoknak a férfiaknak, akik intim fényképeket küldenek: nem érted, hogy működik a szex?

GettyImages-874060062
Fekete Luca

Talán nincs is olyan felnőtt nő, aki valamilyen formában ne találkozott volna kéretlen intim fotókkal: ismerkedés során a leggyakoribb, de valójában bármikor belefuthatunk. Vajon mi indítja a férfiakat erre a viselkedésre?

Egy 2019-es kutatásban foglalkoztak először ezzel a kérdéssel, s kiderült, hogy az elsődleges indok a viszonzás iránti igény. Azaz a férfi arra gondol, hogy ha ő megmutatja a nemi szervét, majd a partnere is így tesz a sajátjával. Hogy ezek után mégis mit lehet kezdeni ezzel a két képpel, s hogy lesz ebből bármikor is személyes jelenléttel járó szexuális tevékenység, nem tudni. Azt viszont igen, hogy dr. Justin Lehmiller szexuálpszichológus szerint azok a heteroszexuális férfiak tesznek ilyet, akik önbizalomhiánnyal küzdenek, manipulatív, számító emberek, akik nehezen boldogulnak a mindennapi társas tevékenységekben. Kinek vonzó ez? A nők nagy részének egyáltalán nem, három pontban fel is soroljuk, miért ne küldj magadról péniszfotót.

#1 A péniszfotóval ellenkező hatást érsz el

Bármennyire is furcsának tűnik, a nőkben nem gerjed mindent elsöprő vágy egy péniszfotó láttán. Értjük, hogy számodra mindennél fontosabb ez a testrész, de a nők nem vizuális típusok – legalábbis biztosan nem így. Számukra ez a látvány tolakodó, zavaró, undorító vagy épp sokkoló, de semmiképpen sem szexi. Bizonyos értelemben a zaklatás egy formája. Ha fel szeretnéd hívni magadra egy nő figyelmét, légy ápolt, figyelj a megjelenésedre, tanulj meg jól kommunikálni, és tartsd a nadrágodban a farkadat egészen addig, amíg a partnered ennek ellenkezőjére nem kér. A szexhez ezenkívül a kedvesség, odafigyelés, udvarlás visz közelebb, nem a – szerinted – lényeges rész tálcán kínálása. Ha pedig csak viccnek szánod az egészet, esetleg valamiféle szokatlan reakciót szeretnék kicsikarni a másikból, még totál bunkónak is tűnsz. Tényleg ezt akarod?

A nők általában undorodnak a péniszfotóktól: miért küldenél hát ilyet nekik?
A nők általában undorodnak a péniszfotóktól: miért küldenél hát ilyet nekik?Maksim Kamyshanskii / Getty Images Hungary

#2 A szex nem arról a bizonyos testrészről szól

Sajnáljuk, ha tőlünk kell megtudnod, de a farkad mérete, kinézete, bármilyen állapota cseppet sem jelent garanciát a jó szexre – és ezt a nők tudják is. A pénisz csak egy testrész a sok közül az emberi testen, s reméljük, a szexualitás számodra sem merül ki az óvodás szintű bugyimutogatásban. Félreértés ne essék: a nők is vágynak a férfi testére, de ezt általában nem elkülönített, szűk látókörű gondolkodással teszik: számukra fontos az illat, a hangulat, a szavak, a mozdulatok, a környezet, a szenvedély és még egy sor tényező a méreten kívül. Még alkalmi kapcsolat esetén is. Ha azt a képességedet keresed, ami a csúcsra juttatja partneredet, nem az alsónadrágodban találod, ugyanis nem az erekciód a megfejtés. Ezt nehéz lehet elhinni, hiszen a médiából szinte ömlik, hogy csak az az igazi férfi, akinek mindig áll a farka, de erről a nők nagy része egész másképp gondolkozik (például behatolásos szex esetén is „csak” csiklóorgazmusuk van, kielégítő szexuális tevékenységet folytatnak nőkkel, erekciós zavarokkal küzdő vagy mikropéniszű férfiakkal, s még sorolhatnánk). Ők magát az élményt figyelik teljes egészében, s ugyanez igaz a testre is. Érdemes elbeszélgetni velük arról, mire vágynak pontosan, mint kitalálni helyettük. Még arra is rádöbbenhetsz, hogy a szex, az erotika nem mérhető centikben és keménységben, s hogy az embereknek milyen sok erogén zónájuk van. Az egyik köztük például az agyuk.

#3 Veszélyhelyzetbe sodrod magad

A meztelenséget ábrázoló fotók kérése és küldése nagyon népszerű, de csak addig, amíg visszaélés nem történik velük. Soha nem tudhatod, pontosan ki látja a péniszedet premier plánban, és vajon nem gúnyol-e ki, vagy osztja meg a barátaival, azoknak a barátaival, meg azoknak a barátaival… Az efféle tartalmak hihetetlen gyorsan terjednek, s nemcsak a középiskolai tanárodhoz vagy munkatársadhoz kerülhet a fénykép, de olyanokhoz is, akik feltöltik azt hetero- vagy homoszexuális pornóoldalra, esetleg reklámtevékenységhez használják fel. Egy-egy felháborodott nő pedig akár a rendőrségre is elmehet, hogy megmutassa, mit műveltél, és feljelentsen zaklatásért. Ennél rosszabb is történt már: egy huszonéves ausztrál férfi az online társkeresőn elküldött egy kéretlen farokfotót a 31 éves Danielle Misitinek. A nő a barátainak is megmutatta a képet, míg azok – zömükben férfiak – puskával felszerelkezve kelepcébe csalták az udvarlót. Az áldozat gyanútlanul, szexben bízva jelent meg a randin, ami helyett megfenyegették, és kirabolták. Talán nem pont erre a figyelemre vágysz.

A lényeg röviden: a farokfotó küldése nem eredményez szexet, sőt inkább arról árulkodik, hogy fogalmad sincs a szexualitás működéséről, lealacsonyít téged, és azt is, akinek szántad, végeredményben pedig akár zsarolhatóvá is válhatsz általa. Még rövidebben: nem poén.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra