Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Folytatjuk online világ körüli utazásunkat: ma Afrikába látogatunk.

Mozambik fővárosában, egy fontos kikötővárosban járunk – helyszínünk az Indiai-óceán partján, a Delagoa-öbölbe ömlő Tembe folyó torkolatánál, az országhatártól kb. 60 kilométerre található. A település eredetileg a tsonga nép halászfaluja volt, mígnem a 16. században a portugálok birtokukba nem vették és katonai erődítményt nem létesítettek a környéken. A város sokáig jelentéktelennek számított, a 19. századra azonban jelentős kikötővé vált – olyannyira, hogy a portugál gyarmatosítók 1898-ban Mozambik fővárosává tették. Ezt a rangot az ország függetlenné válása, 1975 után is megőrizte.

A kikötő máig fontos szerepet tölt be a helyi gazdaságban: áruforgalmának nagy része a szomszédos országokból származik, ami Mozambikot jelentős tranzitilletékhez juttatja. A helyi áruk közül kesudiót, koprát és trópusi keményfákat raknak hajókra. Ma már a légi közlekedés is jelentős a környéken, a dél-afrikai bányavidékkel, Szvázifölddel és Zimbabwével pedig vasútvonal kapcsolja össze a napjainkban 1 700 000 lakosnak otthont adó metropoliszt. A város arculatát mediterrán stílusú épületek jellemzik, éghajlata trópusi szavanna, mely különösen a száraz évszakban kellemes.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra