18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így élt a férfi, aki két pénisszel született

GettyImages-1290252898

A furcsa és különleges testi adottságokkal megáldott vagy éppen megvert emberek a múltban gyakran szenzációnak számítottak, és jó pénzért mutogatták őket a közönségnek – közéjük tartozik a portugál születésű Juan Baptista Dos Santos, aki egy ritka születési rendellenesség következtében dupla nemi szervvel jött a világra.

Két hímvessző és három (azaz négy) láb

Dos Santos a Portugália legdélebbi városaként ismert, festői Faróban látta meg a napvilágot – a település neve világítótornyot jelent, talán némileg előre sejtetve híres-hírhedt szülötte különös adottságát – 1843-ban egy cigány család harmadik, legifjabb gyermekeként. A kisfiú születése során semmilyen komplikáció nem lépett fel, ezért szülei semmit nem gyanítottak, azonban amikor a helyi orvos 6 hónapos korában első ízben megvizsgálta a babát, rendkívül furcsa dolgot vett észre: a gyermek mind nemi szervét (vagyis szerveit), mind lábait illetően egy kis plusszal rendelkezett átlagos adottságú társaihoz képest.

Juan két pénisze egymás mellett helyezkedett el, méretre ugyanakkora volt, és mind vizelési, mind szexuális téren teljesen működőképesnek bizonyult, előbbit egyébként a két hímvessző felváltva végezte, amikor gazdájuknak kisdolga akadt. A férfi állítása szerint herezacskók számában is az átlag felett teljesített, szám szerint három nőtt a lába között: a két oldalsó zacskóban egy-egy here, míg a középsőben kettő helyezkedett el, azonban az utóbbiak felhúzódtak még gyerekkorában Juan hasába.

Juan dos Santosról készült orvosi tanulmányrajz az 1860-as évekből
Juan dos Santosról készült orvosi tanulmányrajz az 1860-as évekbőlBizzarrobazar.com

A harmadik lábról, amely Dos Santos gerincoszlopának alsó részéből nőtt ki, a későbbi orvosi vizsgálatok kiderítették, hogy valójában két, még magzatkorban összenőtt pluszlábból keletkezett, melynek bizonysága, hogy nyolc lábujjal, két sarokkal és két combcsonttal bírt. Az extra végtagot Juan egyéves korában az orvosok szorosan a fiú jobb combjához kötözték, minek következtében nem nőtt meg, fejletlen és csonka maradt, így később kevésbé gátolta őt a mozgásban – az elbeszélések szerint utóbbival annyira nem volt gondja hősünknek, hogy felnőttként kedvenc hobbijai közé tartozott a futás és a lovaglás.

Összeszűrte a levet a kéthüvelyű kurtizánnal

Különleges altesti adottságait kivéve Juan egészséges, intelligens, testileg fitt és felettébb jóképű fiatalembernek számított, aki sohasem szégyellte a világ előtt „furcsaságát”, sőt gyakran dicsekedett a nadrágjában található dupla fallosszal. Talán két pénisze miatt, talán azoktól függetlenül, hősünk a beszámolók szerint rendkívüli libidóval rendelkezett, szexuális étvágya nem ismert határokat, és értett hozzá, hogyan tegye boldoggá szép számmal akadó hölgypartnereit; az aktus során állítólag először az egyik vesszejével élvezett el, majd átváltott a másikra, és folytatta a szexet, amíg másodszorra is sikerült eljutnia a csúcsra.

Hihetetlen képességei természetesen hamar híressé tették Dos Santost, aki beutazta Európát, ellátogatott többek között Franciaországba és Angliába; a kor leghíresebb orvosai vizsgálták meg, nyilvánosan bemutatták őt például a brit királyi orvosi társaság egyik szimpóziumán. Párizsi tartózkodása alatt – ha hihetünk a legendáknak – a fiatalember megismerkedett a korszak egy másik, hozzá hasonló hírességével, a két hüvellyel, négy mellel és három lábbal megáldott Blanche Dumas-val. A prostituáltként dolgozó hölgy Dos Santoshoz hasonlóan hatalmas szexuális étvágyáról volt híres, nem csoda, hogy sokan arról pletykáltak, a két különleges figura között rövid szerelmi viszony is kibontakozott.

A tanulmánysorozat egy másik rajza
A tanulmánysorozat egy másik rajzaBizzarrobazar.com

Dos Santos szívesen mutogatta magát az érdeklődő közönségnek, és élvezte a neki kijáró figyelmet, azonban szándékosan távol tartotta magát a cirkusz világától, mely a legtöbb hozzá hasonló „torzszülött” számára az egyetlen megélhetési forrást jelentette a korszakban; olyannyira nem szívelte az utazó cirkuszokat, hogy egy ízben egy francia impresszárió rendkívül busás, 200 ezer frankos ajánlatára mondott nemet. A francia és angol orvosok azt tanácsolták Juannak, műttesse meg csonka harmadik lábát, ő azonban visszautasította a jótanácsot, attól tartva, az operáció több kárt okozna, mint hasznot, inkább combjához kötözve hordta a pluszvégtagot a minél könnyebb mozgás érdekében.

Juan Dos Santos későbbi életéről semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre, mindössze annyi ismert, hogy 1865-ben, vagyis 22 évesen Kubában, Havannában élt, ahol ismét orvosi vizsgálatoknak vetették alá; talán ide, a Karib-tenger ékkövének számító, akkoriban spanyol gyarmati sorban lévő szigetre vonult vissza, és élte le hátralévő éveit.

5-6 millió fiúgyermekből egy születik így

Az orvosok jelen tudása szerint Dos Santos valószínűleg egy rendkívül ritka – 5-6 millió fiúgyermekből egy esetben előforduló –, kora embrionális szakaszban fellépő születési rendellenesség, a diphallia következtében jött világra két pénisszel. Az érintetteknél előfordulhat részleges diphallia, amikor az egyik pénisz kisebb, és nem képes megfelelően funkcionálni, ebben az esetben gyakran műtéti úton eltávolítják a csonka nemi szervet, nehogy az gátolja az egészséges pénisz fejlődését, működését, illetve teljes diphallia, mely esetében – mint Dos Santosnál – mindkét szerv egészséges és ugyanúgy képes ellátni feladatait.

Kivételesen ritka előfordulása miatt a diphalliával kapcsolatban nem igazán születtek részletes vizsgálatok és kutatások, így csak találgathatunk, mi okozza ezt a bizarr születési rendellenességet. Lehetséges, hogy a termékenységet károsító anyagok, például az anya dohányzása, alkoholizmusa, droghasználata, nagy mennyiségű kávé- és feketetea-fogyasztása is szerepet játszik az anomália kialakulásában, erre azonban nincsenek konkrét bizonyítékaink.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra