Harry herceg arra bátorítja az embereket, hogy mondjanak fel

GettyImages-1342506783

Úgy véli, fontos, hogy az emberek olyan munkát végezzenek, amit élveznek, és hogy egy nyomorúságos karrier elhagyása jót tesz a mentális egészségnek.

A világjárvány ideje alatt kilépni a munkahelyedről „nem rossz” – fogalmazott a Fast Company magazinnak adott interjújában Sussex hercege – aki 2021-ben egyébként fel is mondott a brit királyi család vezető tagjaként, tehát tapasztalatból beszél.

„Valójában ez arról szól, hogy az önismerettel együtt jár a változás szükségessége is” – mondta a 37 éves Harry herceg, miközben a BetterUp mentális egészségre fókuszáló startupját népszerűsítette. „Világszerte sok ember ragadt meg egy olyan munkákban, amely nem okoz nekik örömet, és most mentális egészségüket és boldogságukat helyezik előtérbe. Ezt ünnepelni kell″ – részletezte.

Harry rávilágított arra is, hogy azoknak az embereknek a tömege, akik a járvány ideje alatt hagyták ott munkahelyüket, egy szükséges kulturális váltást inspirált. 

„Bár a felszínen úgy tűnik, hogy az elmúlt néhány év mindezeket a kérdéseket előtérbe hozta, a valóság az, hogy ezek a küzdelmek és problémák már jó ideje kialakultak. Még csak a mentális egészség ébredésének az elején járunk” – mondta. „Ez a munka még soha nem volt ennyire fontos, mert az emberek végre odafigyelnek, és ennek a küldetésnek a nagy része a figyelemfelkeltés és a beszélgetés úttörő szerepe″ – magyarázta.

GettyImages-1342506758
John Lamparski / Getty Images Hungary

Harry és felesége, Meghan Markle tavaly februárban mondtak le tisztségükről a brit királyi családban, és Kaliforniába költöztek, hogy a monarchián kívül folytassák életüket. Azóta Harry többször beszélt a saját lelki fejlődéséről, a változás szükségességéről, és arról, hogy végre ők is átlagos emberként élhetnek. Közben pedig abból a tetemes vagyonból gazdálkodnak a családjával, amit az édesanyja, Diana hercegnő hagyott rá, és jelenleg az a "munkájuk", hogy saját magukról és a királyi családról szóló könyveket és interjúkat adják el több millió dollárért.

Oszd meg másokkal is!
Mustra