Itt vagy a legnagyobb biztonságban, ha kitör a harmadik világháború

GettyImages-1675751087
Olvasási idő kb. 2 perc

A harmadik világháború lehetősége egyre több embert tölt fel félelemmel. Most kiderült, a legrosszabb forgatókönyv esetén hova lenne érdemes menni.

Az emberiség körülbelül 13 ezer nukleáris robbanófejből álló globális készlettel rendelkezik, és mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy egy nukleáris háború katasztrofális következményekkel járna – hívta fel a figyelmet az Új Szó. A szlovákiai lap egy, a Risk Analysis című folyóiratban megjelent tanulmány alapján szedte össze azokat a helyeket, amelyek alkalmasak lennének akár a nukleáris apokalipszis túlélésére is.

Ezeken a helyeken élhetnéd túl a harmadik világháborút

Az alábbi szigetországok egy világméretű konfliktus esetén is képesek lennének elegendő élelmiszert termelni, vélhetően kellő távolságban lennének a nukleáris felhőktől, és a lakosok nagy eséllyel túlélnék a háborút, úgy hogy nem kellene bunkerekben kuporogniuk.

A trópusi szigetországok jobb túlélési esélyekkel kecsegtetnek a harmadik világháború kitörése esetén
A trópusi szigetországok jobb túlélési esélyekkel kecsegtetnek a harmadik világháború kitörése eseténTuul Bruno Morandi / Getty Images Hungary

1. Indonézia, Fülöp-szigetek és Mauritius

Ezt a három helyet a túlélés arany szentháromságának is szokták nevezni, mivel nemcsak arra van esélyük, hogy kimaradjanak a világkonfliktusból, hanem nagy valószínűséggel egyetlen nukleáris felhő sem érné el őket. A tanulmány szerint az itt élő nemzetek

képesek lennének elegendő élelmiszert termelni egy nukleáris háború esetén, ami nemcsak a helyi lakosoknak, hanem a turistáknak is elegendő lenne.

2. Salamon-szigetek és Vanuatu

A kis szigetországok lakói számára minden lehetőség adott, hogy túléljenek egy világháborút. Ez nagyrészt trópusi fekvésüknek, bőséges élelmiszer-termelésüknek, illetve kiváló önellátó potenciáljuknak köszönhető.

3. Izland

Izland az egyetlen ország az északi féltekén, amely a listára került. Előnye leginkább távoli fekvéséből fakad: bár gazdasága megsínylené, ha csökkenne vagy megszűnne az áruimport és tönkremenne az infrastruktúra, ezek nem létfontosságú dolgok.

4. Új-Zéland

A modern, fejlett és nagy ország a nukleáris célpontoktól távolabb helyezkedik el, és nem rendelkezik atomfegyverekkel, ezért elkerülhetné a közvetlen csapásokat. Új-Zélandot ráadásul az óceán is védi a szélsőséges hőmérsékletektől, valamint más országok esetleges támadásaitól.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek